Skóra ghouli

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Skóra ghouli

Post autor: Telchar »

Czy zna ktoś fajny sposób (sprawdzony) na malowanie skóry ghouli? Bo ja totalnie nie mam na to pomysłu, a te modele są i tak już wystarczająco brzydkie, żeby je jeszcze malowaniem psuć.

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

Post autor: Ehx-ray »

od blood reda to bleanched (jakoś tak) bone z 6 przejśc. Wygląda jak świeżo obdarty z skóry człowiek--> dla ghula b.miły efekt. Startując od czarnego podkładu.

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Ja myślałem raczej od wyjścia od jakiegoś schorched brown. Jakoś wizja czerwonego do mnie nie przemawia. A co do 6 przejść to ja bym je chyba rok malował. Do grania to max 3 przejścia.

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

to można to samo ale zamiast 6 warstw np. 3 ale z washami a na koniec (brown ink + blood red) na gębusie i wygląda jakby jadł coś (kogoś) kriwistego przed chwilą...:D

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Hm.
A ja mam ghule pomalowane nietypowo.
Tzn. nie ja je malowałam, żeby była jasność.
Koleś pomalował je odcieniami szarości, z lekką domieszką niebieskiego.
Nazw kolorów nie podam, bo niestety nie ja malowałam.
Takie sine wyszły.

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Ehx-ray a masz jakieś fotki jak to wygląda?

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

używałem tego żeby zrobić slavów ( nieudane eksperymenty klanu moulder, a dokładniej poobdzieraani z skóry i imo efekt jest ekstra) ale niestety nie mam aparatu cyfrowego...

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

http://us.games-workshop.com/games/warh ... ghouls.htm

coś w tym stylu tylko bardziej krwiście (ostatnie rozjaśnienie nie na tak dużych powierzchniach)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Wykombinowałem coś takiego:
Obrazek
Daje to radę? Czy przemalować?

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Jak na stół to jak najbardziej, ja bym jeszcze rozjaśnił nieco muskuły itp tylko, Twoja mieszanka + jakiś fiolet ze skull white może?

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

spoko wygląda. tylko te zęby:D takie bialutkie , jakbyś zrobił jakąś fajną mieszankę do krwi to możnaby mu pysk tym "uwalić". no i można też tą "krew" na starą szczoteczkę do zębów-> palcem szorujemy po niej pryskając farbą (nie może być za gęsta) na ręce i twarz ghula. BArdzo miły efekt IMO. Takie jest przynajmniej moje wyobrażenie ghula, ubabrany po łokcie i dziąsła :D krwią.

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

mi się do tego "pryskania" sprawdza mieszanka jak już pisałem: brown ink + blood red + odrobineczka wody.

ODPOWIEDZ