Yeti - szarza z budynku???
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Yeti - szarza z budynku???
Czy yeti mogą po wejsciu do budynku zadeklarowac w nastepnej turze szarze z niego? Bo niby negują wszystkie tereny... wiec czy neguja to ze nie mozna szarzowac z domku?
Nie
A licky boom boom down!!!
-
- Powergamer Rozpiskowy
Przede wszystkim to nie jest prawda. Są dokładnie wyszczególnione tereny, które są przez Yeati traktowane jako "clear ground".Mućka pisze:Bo niby negują wszystkie tereny...
- Kedziorson
- Masakrator
yeti mogą przechodzić przez każdy teren ALE!! nie mogą się w nim zatrzymać!! więc chyba z domkiem Ci nie wyjdzie:D
mozesz poprzec to jakims cytatem bo u mnie w podreczniku jest dokladnie wymienione przez jaki teren moga przechodzic...Kedziorson pisze:yeti mogą przechodzić przez każdy teren
- Kedziorson
- Masakrator
nie mam w tej chwili podręcznika....możesz wymienić te tereny ?
Cytat z armybooka:
"Yhetees treat all undefended obstacles, cliffs, rocks, boulders, scree and woods as clear ground, even if it would normally be counted as impassible terrain. They may not end their move in any tarrain classed as Impassible Terrain"
Nie ma nic o domkach, więc zasadniczo nie mogą nawet szarżować przez domek, nie mówiąc już w wyszarżowanie z domku.
Btw, czy jakiś anglista pokusiłby się o przetłumaczenie "boulders" i "scree"?
"Yhetees treat all undefended obstacles, cliffs, rocks, boulders, scree and woods as clear ground, even if it would normally be counted as impassible terrain. They may not end their move in any tarrain classed as Impassible Terrain"
Nie ma nic o domkach, więc zasadniczo nie mogą nawet szarżować przez domek, nie mówiąc już w wyszarżowanie z domku.
Btw, czy jakiś anglista pokusiłby się o przetłumaczenie "boulders" i "scree"?
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
boulders - zwały kamieni chyba
scree - krzaczory?(nie mylić z kaczorami )
nie jestem anglista, ale cos w ten deseń
scree - krzaczory?(nie mylić z kaczorami )
nie jestem anglista, ale cos w ten deseń
no tak, to nie rozwiązuje nam kwestii, czy przechodzą przez budynki, bo w sumie budynki są zrobione z "woods" i "rocks" i mają strome "edges", więc teoretycznie można to podpiąć pod zasadę przechodzenia.
Tak czy siak, wydaje mi sie, że kwestia ta wymaga uściślenia.
Tak czy siak, wydaje mi sie, że kwestia ta wymaga uściślenia.
budynek to budynek a nie drzewa i kamienie
jak dla mnie nie ma co uscislac.. wszystko jest jasne - jesli cos przed bitwa nie jest sklasyfikowane jako "obstacles, cliffs, rocks, boulders, scree, woods" to Yeti przez to nie biega
jak dla mnie nie ma co uscislac.. wszystko jest jasne - jesli cos przed bitwa nie jest sklasyfikowane jako "obstacles, cliffs, rocks, boulders, scree, woods" to Yeti przez to nie biega
hmmm.. a czy jest napisane ze moga przechodzic przez budynki? NIE - za to obowiazuja je zasady z RB co do domkowMućka pisze:Czyli yeti nawet nie moga przechodzić przez budynek??
-
- Kretozord
Scree to coś w rodzaju gołoborza lub piargu
[/list]
[/list]
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
-
- Kretozord
Nie mogą bo nie są zwykłą piechotą
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
A czym? Niezwykłą piechotą?kurka_z_podworka pisze:Nie mogą bo nie są zwykłą piechotą
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
-
- Kretozord
Pomyłka