Wiśniowe danonki 2350 new ed.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Wiśniowe danonki 2350 new ed.

Post autor: Khuman »

witam.. troszkę może za wcześnie na jakieś rozpy bo nie długo eraty, ale nie mogłem się powstrzymać :twisted:
Bloodthirster, armour of khorne, spell breaker, spell breaker, spell breaker

herald of Khorne, armour of khorne, firestorm blade, jagger

herald of Khorne, armour of khorne, firestorm blade, jagger, BSB

5x furie
5x furie

20x bloodletter, FCG, icon of endless war

13x bloodleter, music

3x bloodcrushers, banner, music, icon of endless war
bloodek jako księgarnia ;) może się sprawdzić szczegulnie że ma te dodatkowe D6 w CC

heraldy standard ale myślałem o obsydian armour albo eatherblade, jak walić to pożądanie z 6S i No SV może czasem jakiś KB :twisted:

takie klocki Bloodletterów mogą się sprawdzić szczegulnie z tym bannerem choć demmonetki wypadają lepiej na ich tle

furie to furie

bloodcrushersi to ich era tak czuję... bo każdy będzie maiał jakiś imun to fire... chyba że fiendy 6I to dużo

w planach na większe pkt. pojawia się BSB z stubbornem na 12" co pomoże przetrwać, choć to nie jest tak ważne :wink:

jak sądzicie?

pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Niby wszystko pięknie, ale nie możesz powtarzać giftów na jednym bohaterze, także Blodzio nie zostanie bibliotekarzem [-X .
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ehh.. no ale dlaczego :roll:

no nic to plan się trochę sypnął :?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

żeby zachować pewną Khornowaość bloodzia... proponuję :
Bloodthirster, armour of khorne, spell breaker, axe of khorne, immortal fury

herald of Khorne, armour of khorne, firestorm blade, jagger

herald of Khorne, armour of khorne, firestorm blade, jagger, BSB

5x furie
5x furie

13x bloodleter, music

no cóż nie ma tak wypasionej ochrony magicznej ale nie jest aż tak źle... jak teraz ? :)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Nie chcę Wam psuć koncepcji armii, ale muszę wam zadać jedno pytanie. Gdzie macie zamiar włożyć heraldów? Bo jeśli do bloodletterów, to oczywiście wiecie o tym, że nie mają oni w nich look out sir-a?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

na juggerze to ogolnie ciezko z look outem.
a cannonek teraz zadaje d6W

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Eeee... szybko dojdziesz do wniosku, że to niegrywalne.

1) Magia Cię gwałci. Tzn ta magia, która zmniejsza statsy, ogranicza save'y, boostuje oddziały przeciwnika albo wsysa do warpa bez wardów.
2) Maszynki Cię gwałcą. Bardzo bardzo.
3) Duże klocki piechoty z dwurakami Cię gwałcą.

Witamy w ósmej.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

na 2500 naturalnym wyborem rare powinny być:
6 lamerów
5 lamerów
3 fiendy
1 fiend

do tego ze dwoch heraldów z master of sorcery jakis grejter duzy kloc errorów fuire też się przydadzą i jazda :) duzy klocek demonetek powinien byc fajny na bezsave-owe piechoty :) dużo ataków inicjatywa 6
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

ten pojedynczy fiend to jakis sneaky plan?

Robson
Niszczyciel Światów

wiecej nie wejdzie na 25% z 2500. maszyny zjada równie skutecznie jak w 7ed. a niektóre armie będa ich teraz miały 2x wiecej :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Barbarossa pisze:Eeee... szybko dojdziesz do wniosku, że to niegrywalne.

1) Magia Cię gwałci. Tzn ta magia, która zmniejsza statsy, ogranicza save'y, boostuje oddziały przeciwnika albo wsysa do warpa bez wardów.
2) Maszynki Cię gwałcą. Bardzo bardzo.
3) Duże klocki piechoty z dwurakami Cię gwałcą.

Witamy w ósmej.
zastanawiałem się nad daniem 7 bloodcrushersów w jednym klocku z heralden by miał look out, drugiego do jakiegoś klocka piechoty za oszczędzone pkt. był by prawie 3 klocek 20 ( dokładnie 15 albo 17 no może 20 jak bym ściągnął chepionów ) z FCG...

tak demonki khorna nie mają kolorowo z magią buff i debuff ale nie jest aż tak źle...

nie mówiłem że to grywalne :) jak był by MR niezmieniony to było by lepiej... ale no cuż nie można mieć wszystkiego

z 3) się nie zgodzę

troszkę piesków nie widzę w tej ed. chyba że 2x 8 bo 6 nie będą grały
Robson pisze:na 2500 naturalnym wyborem rare powinny być:
6 lamerów
5 lamerów
3 fiendy
1 fiend

do tego ze dwoch heraldów z master of sorcery jakis grejter duzy kloc errorów fuire też się przydadzą i jazda :) duzy klocek demonetek powinien byc fajny na bezsave-owe piechoty :) dużo ataków inicjatywa 6
na pewno te rary się pojawią ale raczej 2x2 fiendy ;)

demonetki nie mają 6I tylko 5I ale wydają się lepsze teraz z heraldem niż bloodletery z swoim heraldem... no cóż będą 2 grywalne armie mono w demonach tzeench i slaanesha... nugrla zjada shadow i 1 I jeszcze zależy czy w eracie dostaną regenke i warda bo jak na razie lipnie to widzę

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Khumanor pisze:demonetki nie mają 6I tylko 5I ale wydają się lepsze teraz z heraldem niż bloodletery z swoim heraldem...

Zwracam tylko uwagę, jak mięciutki jest Herald Slaanesha.
Teraz dostanie zwykle ok. 6A w ryj i może się poskładać.

A Khorniarz ma zawsze te 3+ save'a jeszcze.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

czy common itemy sa takze dal doch,dwarf? bo tego nie doczytałem :)
RIP

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

JaceK pisze:
Khumanor pisze:demonetki nie mają 6I tylko 5I ale wydają się lepsze teraz z heraldem niż bloodletery z swoim heraldem...

Zwracam tylko uwagę, jak mięciutki jest Herald Slaanesha.
Teraz dostanie zwykle ok. 6A w ryj i może się poskładać.

A Khorniarz ma zawsze te 3+ save'a jeszcze.
no może ale pamiętaj że ASF z większości wypadków z przerzutem... do tego herald z 4A No Sv jest dość fajniutki niektórych przeraża 4S ale w większości wypadków na 4+ czy 5+ do tego na inwerta niezłe

po drugie mają fajne bannery, w szczególności ten co nie pozwala na flee i S&S, a syreny na heraldach to rewelacja... podjazd w steedach i mówię no choć, można to ładnie zastosować

z fajną magią ( lubię ten lore ) może go zmienią albo dodadzą ciekawe 0 ( dodanie unitowi +1I :mrgreen: )
Robson pisze:czy common itemy sa takze dal doch,dwarf? bo tego nie doczytałem :)
kto wie? :mrgreen:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Khumanor pisze:no może ale pamiętaj że ASF z większości wypadków z przerzutem
Ale w walce z np. 40 slavami i tak dostanie 6 ataków na ryj.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Icony są magicznymi Banerami czyli tylko 1 na armie (nie można dublować) a ty powsadzałeś te Icony gdzie sie tylko dało :P
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

tego QF interpretuje inaczej, że są liczone jak magiczne itemy czyli można je niszczyć a możliwość dublowani określa AB

chyba że się mylę to proszę o dobrą przekładnię

ps.: jak jest jak kolega pisze to straszna lipa dla demonów

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

No właśnie Errata odwołuje się do AB a nie RB czyli dział Icon jest działem Magicznych banerów a zasady zabraniają dublować magiczne banery :|
Page 95 - Daemonic Icons
Add “Daemonic Icons are Magic Standards.” to the start of the
first paragraph.
Właśnie sam zamierzam grać demonami i tak rozglądam się czy w 8 ed. będą jeszcze na wysokim poziomie, bo mam jeszcze Dark Elfy i niechciał bym zbierać coś co jest udupione do granic możliwości mając DE które może w 8 edycji trochę polepsza się :|
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Remx pisze:No właśnie Errata odwołuje się do AB a nie RB czyli dział Icon jest działem Magicznych banerów a zasady zabraniają dublować magiczne banery :|
Page 95 - Daemonic Icons
Add “Daemonic Icons are Magic Standards.” to the start of the
first paragraph.
Właśnie sam zamierzam grać demonami i tak rozglądam się czy w 8 ed. będą jeszcze na wysokim poziomie, bo mam jeszcze Dark Elfy i niechciał bym zbierać coś co jest udupione do granic możliwości mając DE które może w 8 edycji trochę polepsza się :|
no faktycznie zmienili trochę zapis ( a przynajmniej innego pamiętam )

co do DE hmm.. nie pamiętam by ta armia była słaba od 6ed... w 7ed. była grywalna a przynajmniej miała dość chamskich zagrań by mścili się w top 5... w tej ed. po kilku ( 8 bitwach ? ) też tak twierdzę pomaga dużo a w I hate i dużo ciekawych rozwiązań, w demonach tego nie uraczysz są zbyt sztywne a ten zapis jeszcze bardziej je ukróca

ODPOWIEDZ