TK format mastera na 8ed

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

TK format mastera na 8ed

Post autor: Furion »

pozdrawiamy i zapraszamy.
Unnamed2500 Pts - Tomb Kings Army

1 Tomb King @ 265 Pts
Casting Order (x1); General
Destroyer of Eternities [70]
Collar of Shapesh [25]

1 Liche High Priest @ 320 Pts
Casting Order (x1)
Hieratic Jar [25]
Feedback Scroll [50]

1 Liche Priest @ 115 Pts
1 Liche Priest @ 115 Pts
1 Liche Priest @ 115 Pts
1 Liche Priest @ 115 Pts
1 Liche Priest @ 115 Pts

32 Skeleton Warriors @ 306 Pts
Bow; FCG
War Banner [25]

4 Skeleton Chariots @ 160 Pts
4 Skeleton Chariots @ 160 Pts

1 Screaming Skull Catapult @ 90 Pts
1 Screaming Skull Catapult @ 90 Pts

1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts

24 Tomb Guard @ 358 Pts
Light Armour; Shield; FCG

Casting Pool: 2
Dispel Pool: 9
Models in Army: 81

Total Army Cost: 2494
8 edycja FTW. Co za debil pisał te erratę??

pozdrawiam i wracam do sc2.
Furion

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

edit

kiepska rozpa znaczy
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Nom, lightowa ta rozpa, Furion.
Kaleson, wrzuc swoja wczorajsza rozpe (dosyc podobna do tej a moze nawet lepsza) i pochwal sie jakie baty zgarnales dwa razy od naprawde nieprzegietych oreczkow. :)

Furion, nie czujesz jeszcze tej edycji. ;)
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Gwarantuje Ci ze moja nowa rozpa TK jest od tamtej i od tej dużo lepsza, jest na naszym forum. :)

Tutaj to sobie można porzucać inkantacje, przeciwnik wpuszcza te dwa strzały z klopy, a Ty nie wiesz co robic z tym pierdyliardem kostek. Nawet żadnych boundów nie wziąłeś. Kiepścizna. Albo popychasz gwardie do walki z jej marną inicjatywą i z przyciętą w erracie kosiarą, phi.

Do tego 2x arcan na HLP [-X
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

W (chyba)każdej armii problemem będzie full bohaterów i core'ów... taka trochę żenada.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Albo popychasz gwardie do walki z jej marną inicjatywą i z przyciętą w erracie kosiarą, phi.
Dokładnie. Dotychczas grając z TK wpuszczałem wszystkie inkantacje i nie było problemów z wygraniem. W tej rozpie można liczyć jedynie na to, że nie sypnie się wszystkich gwardzistów w jedną turę i jednocześnie uda się ochronić wszystkie liczki.

Chyba, że masz jakiś zajebiście tajny plan na grę tą rozpą.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jankiel pisze:
Albo popychasz gwardie do walki z jej marną inicjatywą i z przyciętą w erracie kosiarą, phi.
Dokładnie. Dotychczas grając z TK wpuszczałem wszystkie inkantacje i nie było problemów z wygraniem. W tej rozpie można liczyć jedynie na to, że nie sypnie się wszystkich gwardzistów w jedną turę i jednocześnie uda się ochronić wszystkie liczki.

Chyba, że masz jakiś zajebiście tajny plan na grę tą rozpą.
Nadmienie, ze wczoraj grajac z Kalesonem dwa razy jego Gwardie z Kingiem sypnąłem bez problemu swoimi zupelnie zwyklymi jednostkami. Dokonałem tego w pierwszym przypadku: orkowym rydwanem (bok) i Orc BigUnsami (od frontu) - gwardia sypnieta w jedna ture; w drugim wypadku - tymi samymi BigUnsami i Savage BigUnami (ale stojacymi bokiem i walczacymi w pierwszej turze tylko z Kingiem, ktory stal na froncie gwardii w kresce) - jako ze gwardia w kresce nie kasuje szeregow, wiec pierwszego brejka ustalem na 8 z przerzutem bez problemu - a potem orkasy wyciagnely choppy i pochoppowaly trupki - w drugiej turze do walki (w bok gwardii, ktora po wygranej walce nie mogla sie nawet zlozyc do 4 szeregow, bo model z tyłu ruszylby sie wiecej niz dwa razy swoj ruch, wiec zlozyli sie w szeregi po 3 modele) wjechali moi Orc BigUnsi i jeszcze w tej samej turze poskladalem gwardie. Powiedzmy sobie szczerze - orkowi wojownicy to nie jest elita elit, wiec skoro im sie udalo, to wiekszosc innych oddzialow tez sobie z tym bez problemu poradzi.
Z klopami w tej bitwie mialem relaks duży - pierwsza zeszla szybko od moich katapult, druga sobie strzelala, ale ze moj general byc w oddziale ITP to jedyne co musial robic to dawac okolicznym oddzialom liderke do testow paniki. Raczej zdaje sie te panike na 8 z przerzutem, wiec klopa TK nie zrobila na moich orkach zadnego wrazenia (co za roznica w stosunku do poprzedniej edycji, kiedy to TK robilo orkasom overkilla strasznego).
Na nic popychaczki, kiedy nie masz oddzialow, ktore moga sie rownac w walce wrecz z regimentami przeciwnika. A Ty, Furionie, takich oddzialow w swojej rozpie nie masz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

No troszke z dupy ta rozpiska Furionowa ale ja natomiast wymyśliłem cos takiego:

Unnamed2500 Pts - Tomb Kings Army

1 Tomb King @ 265 Pts
Casting Order (x1); General
Destroyer of Eternities
Collar of Shapesh

1 Liche High Priest @ 295 Pts
Cloak of the Dunes
Neferra's Plaques of Mighty Incantations

1 Liche Priest @ 330 Pts
Dispel Scroll
Hieratic Jar
Casket of Souls

1 Liche Priest @ 140 Pts
Brooch of the Great Desert

22 Skeleton Warriors @ 226 Pts
Bow; Standard; Musician
War Banner
Champion

10 Skeleton Warriors @ 90 Pts
Bow Champion @

10 Skeleton Warriors @ 90 Pts
Bow Champion @

2 Tomb Swarm @ 90 Pts

23 Tomb Guard @ 358 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
Icon of Rakaph
Champion

1 Tomb Scorpion @ 85 Pts

1 Tomb Scorpion @ 85 Pts

1 Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe

1 Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe

1 Bone Giant @ 220 Pts

Casting Pool: 2

Dispel Pool: 6

Models in Army: 83

Total Army Cost: 2494

Coś podobnego wczoraj zagrało z raptorem i jego DE (coś podobnego bo bez skrzynki i wiecej łuczników) i generalnie no bez szalenstwa. Dostałem w czoko jak te pierdyliard ataków jakąś gwardią wypłacił w moją gwardie dobił smieci i narazie. Khemri na 8 - ed jest słabe i pozostaje czekac na nowego booka

Pozdro

ODPOWIEDZ