Bemowe Elfiątka

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Bemowe Elfiątka

Post autor: bem »

W związku z pomalowaniem pierwszej figurki do mojej własnej armii, zakładam nowy wątek. To oczywiście nie znaczy, że stary nie będzie kontynuowany ;)
Jak zapewne większość z Was wie, lub się domyśla, w tym temacie będą prezentowane figurki dark elfów.

Może zacznę od napisania czegoś o wizji mojej armii... :)
Po pierwsze, jak ktoś gdzieś słusznie zauważył, wszystkie elfy to pedały. Ja na każdy rodzaj homoseksualizmu mówię 'nie', a konkretnie: geje - nie, lesbijki - dlaczego by nie. Tak więc cała moja armia będzie składała się z kobiet ;) Przynajmniej taki jest zamiar - zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.
Następna sprawa - kolory dominujące. Otóż schematem kolorystycznym w mojej armii będzie... brak schematu! Wolna amerykanka, misz-masz itd.
Ponadto w całej armii będą na pewno ukryte aluzje do muzyki, której słucham.

Jak widać - mam gdzieś fluff ;)

Ale do rzeczy. Przedstawiam Wam pierwszą figurkę do mojej armii. Tak, wiem. Sama gdzieś pisałam, że nie zaczyna się malować armii od herosów. Niestety - pokusa była zbyt silna. Zresztą, tę figurkę kupiłam jako pierwszą. Najwyżej ją kiedyś przemaluję, jak mi skill podskoczy. W niektórych miejscach przydałoby się coś poprawić, ale ogólna idea jest zrealizowana. Zdjęcia są ciut za ciemne. W każdym razie...

Rock'n'Roll! :twisted:
EDIT:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Twarz:
Obrazek

Proszę o komentarze (nie, nie obrażę się za krytykę) :)
Ostatnio zmieniony 17 lip 2010, o 10:02 przez bem, łącznie zmieniany 1 raz.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Zajebista!! :D
A za co właściwie robi ?? :mrgreen:
(ta flaga psuje klimat warhammera :( :wink: )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

Post autor: Bojo »

pani fajna ale zombi lekko odstaje :)
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Oj Bem za duza Cie chyba chwala, bo nie przykladasz sie jak wczesniej. Nie da sie porownac Twojego varghulfa z ta sorserka. Siada Ci dokladnosc - bardzo... Szkoda.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Co przedstawia ta mini scenka?

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

to "coś" tą rękę ma tak, jakby chciał tą panią... złapać za pośladek :mrgreen:
nie no, fajne :)

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

ale zombi wtedy też płci żeńskie rozumiem - jak wszystko to wszystko :D a tak ogólnie to fajny pomysł...
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Eltharion pisze:Zajebista!! :D
A za co właściwie robi ?? :mrgreen:
(ta flaga psuje klimat warhammera :( :wink: )

a mi się tam flaga podoba ;) może dałoby sie z niej wyciagnać więcej...bez miany wzoru :) chociaż wczoraj w czasie transmiji z Malborka pojawiały się wykopane w kosmos sztandary...nic tylko siedzieć i kopiować ;)

pssss.. ta flaga to nawiązanie do sex pistols? :mrgreen:

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Post autor: DiabliQ »

elfka fajna ;) ale ja bym machnął temu zombie skórę czymś ciemniejszym :) a co do aluzji do muzyki... czyżby tu chodziło o anarchy in uk sex pistolsów? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Ziemko pisze:Siada Ci dokladnosc - bardzo... Szkoda.
Niestety nie zrobiłam zdjęć samej twarzy. Wtedy zauważyłbyś, że laska ma trójkolorowy makijaż na oczach i błyszczyk na ustach ;) (Tak, wiem. Takie coś to przerost treści nad formą.)
Gobo pisze:pssss.. ta flaga to nawiązanie do sex pistols? :mrgreen:
Nie do końca. W sumie każdy może interpretować, jak chce ;)
Eltharion pisze:ta flaga psuje klimat warhammera :( :wink:
Oj tam, psuje :P
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Podmieniłam zdjęcia w pierwszym poście ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No jak panienka fajna, to ten zombie to chyba jakiś najgorszy z możliwych modeli.
Malowanie nawet daje radę ;) Nie będę już mówił, że miewałaś lepsze prace ;)

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Mi sie podoba założenie armii strasznie:) Ale niestety nie pasuje mi tam ten zombiaczek... Usuń go i daj np. szkieleta?

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

tak sobie patrze an te foty... i oprócz tego, że jest całkiem nieźle... nie wiem ile czasu już malujesz...

ale co mnie boli...

1. podstawka... jest zbyt kanciasta, niewyprofilowana i ogólnie troche na siłę... (za to śnieg wyszedł fajnie)
2. zombie - plasitkowy pokraczniak obok ładnej, smukłej figurki spoza GW - zła kombinacja
3. cukierkowe kolory zombii - ewidentnie przeciąża kompozycję i powoduję, ze sie człowiek an niego gapi, a nie na poziom wyższą czarodziejkę.. ja bym go strzęlił w ciemnym, skórzanym brązie.. do tego ciuch się zlewa z całkiem niezłą skórą... a tu byłoby imo miejsce na kontrasty właśnie..
4. flaga prosi się o delikatne troszkę jaśniejsze kreski na rantach niebieskiego i czeronego (od jednej stronie, nie od obydwu)
5. brązowa skóra (wdzianko) laski z tyłu...jeszcze odrobinke cieniowania :D
6. włosy - troche przypomina cruella de mon ;) ale ogólnie czarny kolor jest dość trudny we współpracy... osobiście unikam kiedy moge :)
7 i na koniec... twarz, czy makijaż jak to nazwałaś... imo to ona się węglem po twarzy wysmarowała... :)

to by było na tyle... nie przejmuj się tym za mocno..takie zrzędzenie, bo na prawde można by z tego modelu dużo wyciągnać, a Ty masz potencjał (widać po wcześniejszych pracach) ..rada jest jedna.. maluj maluj i jeszcze raz maluj :)

pozdrawiam!
:)

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Chyba osiągnęłaś zamierzony efekt. Elf parający się nekromancją nie będzie miał łatwego życia.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Fafnir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fafnir »

Malowania nie oceniam ale ta flaga zabija moim zdaniem klimat całkowicie.

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

Post autor: Bojo »

zabiorę jeszcze raz głos ;) skąd posiadasz ten ładny model panienki :) ?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Babeczka bardzo dobra, flaga niezła, pasuje czy nie ważne żeby tobie odpowiadało.Zombiak niestety słaby, kolorystyka zupełnie nie pasuje, mam wrażenie że "machnięty" na szybko.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Pytam ponownie:
Po co ten zombie?

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Gobo pisze:pssss.. ta flaga to nawiązanie do sex pistols? :mrgreen: