8 edycja: WIN or FAIL?
Moderator: Barbarossa
- Barbarossa
- Mniejsze zło
8 edycja: WIN or FAIL?
Pytanie do Was. Graliście już w toto i widzicie wstępnie, o co biega. W związku z tym pytanie - jakie wnioski?
Tendencyjna ankieta z brakiem opcji do głosowania dla mnie, a zagrałem już z 8 gier na 8ed.
Swoimi słowami. Uproszczenie najczęściej powodujących kłótnie przy stole elementów, szybsza i bardziej przyjemna gra. Zwiększenie losowości. Duża ilość kombosów, które jednak nie są uniwersalne. Da się grać, ale dużo trzeba uściślić i dopracować.
Swoimi słowami. Uproszczenie najczęściej powodujących kłótnie przy stole elementów, szybsza i bardziej przyjemna gra. Zwiększenie losowości. Duża ilość kombosów, które jednak nie są uniwersalne. Da się grać, ale dużo trzeba uściślić i dopracować.
Marcin jak wszystko z GWKalesoner pisze:Swoimi słowami. Uproszczenie najczęściej powodujących kłótnie przy stole elementów, szybsza i bardziej przyjemna gra. Zwiększenie losowości. Duża ilość kombosów, które jednak nie są uniwersalne. Da się grać, ale dużo trzeba uściślić i dopracować.

uproszczenie i przyspieszenie powoduje że można naprawdę spore punkty dać jako standard, jedyne co może boleć to tylko ilość herosów i lordów, jakiś limit wprowadzić, albo tabelkę 7-mo edycyjną i będzie git
takie ankiety będą miały sens jak się odbędzie przynajmniej 1 master i kilka lokali
obecnie to jesteśmy dzieci we mgle bo granie w domu przy browarku nie pokazuje całości potencjału drzemiącego w tej edycji
pozdro,
Ż.
P.S. na chwilę obecną fail ale daje jej duży kredyt zaufania, może potrafi nas jeszcze pozytywnie zaskoczyć
obecnie to jesteśmy dzieci we mgle bo granie w domu przy browarku nie pokazuje całości potencjału drzemiącego w tej edycji

pozdro,
Ż.
P.S. na chwilę obecną fail ale daje jej duży kredyt zaufania, może potrafi nas jeszcze pozytywnie zaskoczyć

Win - stosunkowo malo losowosci, wiecej mozliwosci pod wzgledem taktycznym w porownaniu z 7. Dobrze sie w to rowniez gra przy piwie, warto stracic przy niej troche czasu.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ojej, to już ankiety nie można zrobić? Ciekawi mnie zdanie ludzi, którzy już grali, ale właśnie przed turniejami
Jeśli chodzi o opcje - przepraszam za brak możliwości głosu pt. "po polhammeryzacji da radę". Jasne, że będą do tego uściślenia... Chodzi po prostu o ogólne pierwsze wrażenie.

Jeśli chodzi o opcje - przepraszam za brak możliwości głosu pt. "po polhammeryzacji da radę". Jasne, że będą do tego uściślenia... Chodzi po prostu o ogólne pierwsze wrażenie.
Podoba mi się. Wreszcie jest epicko. Super pomyśleli z odblokowaniem slotów - nareszcie można wystawiać jednocześnie działa i np. pistolierów. Świetna magia i przedmioty ogólnego użytku. Podoba mi się wzmocnienie strzelania, bo w poprzedniej edycji bywało żałosne. Dobre ograniczenia wpływu psychologii, która potrafiła kiedyś przetrzebić pół armii, a teraz przynajmniej jest przed tym jakaś obrona. Ogólnie duży plus.
Domyślam się przy tym, że większość głosów na fail wynika ze strachu przed nieznanym, bo co by nie mówić, to teraz bardziej badamy wrażenia a nie doświadczenia.
Domyślam się przy tym, że większość głosów na fail wynika ze strachu przed nieznanym, bo co by nie mówić, to teraz bardziej badamy wrażenia a nie doświadczenia.
A wiekszość głosów na nie mam zdania wynika z braku umiejętności dokonania wyboru?Reksio pisze:Domyślam się przy tym, że większość głosów na fail wynika ze strachu przed nieznanym, bo co by nie mówić, to teraz bardziej badamy wrażenia a nie doświadczenia.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
największy fail jaki kiedykolwiek widziałem, podniecają się tylko tą edycją ci co nie lubią używac mózgu (im większa porostota tym mniej uzywania głowy )
Zero fanu z gry jak to lekko silniejsze strzelanie np w empire pozwala wygrac w 2 tury
W sumie edycja bardziej do pogrania przy piwku i bez ciśnienia bo na turnieje to się nie nadaje IMO
Gdzie mniejsza losowość, może przy magii a może przy szarżach 
A co do możliwości taktycznych musze się nie zgodzić, ale tu mi się nie chce rozpisywać
a grałes w 8 edycji empire na full wyjebanym strzelaniuPodoba mi się wzmocnienie strzelania, bo w poprzedniej edycji bywało żałosne

W sumie edycja bardziej do pogrania przy piwku i bez ciśnienia bo na turnieje to się nie nadaje IMO
w cale nie bo elimnuje to kwestie wyboru wezme albo jedno albo drugie a teraz nie myślisz i bierzesz co chceszSuper pomyśleli z odblokowaniem slotów - nareszcie można wystawiać jednocześnie działa i np. pistolierów
Nie wiem czy czytaliśmy tego samego RBstosunkowo malo losowosci, wiecej mozliwosci pod wzgledem taktycznym w porownaniu z 7

A co do możliwości taktycznych musze się nie zgodzić, ale tu mi się nie chce rozpisywać
+1Kołek pisze:największy fail jaki kiedykolwiek widziałem, podniecają się tylko tą edycją ci co nie lubią używac mózgu (im większa porostota tym mniej uzywania głowy )
a grałes w 8 edycji empire na full wyjebanym strzelaniuPodoba mi się wzmocnienie strzelania, bo w poprzedniej edycji bywało żałosneZero fanu z gry jak to lekko silniejsze strzelanie np w empire pozwala wygrac w 2 tury
w cale nie bo elimnuje to kwestie wyboru wezme albo jedno albo drugie a teraz nie myślisz i bierzesz co chceszSuper pomyśleli z odblokowaniem slotów - nareszcie można wystawiać jednocześnie działa i np. pistolierów
Nie wiem czy czytaliśmy tego samego RBstosunkowo malo losowosci, wiecej mozliwosci pod wzgledem taktycznym w porownaniu z 7Gdzie mniejsza losowość, może przy magii a może przy szarżach
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
-
- Masakrator
Tej wyjątkowo interesujacej i błyszczącej elokwencją wypowiedzi komentować nawet nie zamierzam. Idź porzucać się kurczakami w KFC, mój drogi.największy fail jaki kiedykolwiek widziałem, podniecają się tylko tą edycją ci co nie lubią używac mózgu (im większa porostota tym mniej uzywania głowy )
-
- Masakrator
Spoko. Przeprosiny przyjęte. Następnym razem mniej ad persona.
Ja uważam ósmą edycję za wyśmienitą i nie koniecznie czuję się ograniczony intelektualnie. Mnie losowość jak najbardziej pasuje. Wszak wynik bitew winien być jak najbardziej oddalony od prostej kalkulacji matematycznej. Tak przynajmniej uważam Ja
PS. Po prostu przystosowałem replikę do poziomu adwersarza
Ja uważam ósmą edycję za wyśmienitą i nie koniecznie czuję się ograniczony intelektualnie. Mnie losowość jak najbardziej pasuje. Wszak wynik bitew winien być jak najbardziej oddalony od prostej kalkulacji matematycznej. Tak przynajmniej uważam Ja

PS. Po prostu przystosowałem replikę do poziomu adwersarza

Ostatnio zmieniony 21 lip 2010, o 21:13 przez Varinastari, łącznie zmieniany 1 raz.