slan 2250

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JungleJack
"Nie jestem powergamerem"

slan 2250

Post autor: JungleJack »

Slann Mage-Priest (lore of light) 480.0
# Focus of Mystery
# Focused Rumination
# Soul of Stone
Cupped Hands of the Old Ones
Potion of Speed
Obsidian Amulet

Saurus Scar-Veteran 149.0
Great Weapon
Light Armour
Shield
Arabyan Carpet

Skink Priest 90.0
Dispel Scroll

24 Temple Guard 419.0
fcg

3x10 Skink Skirmishers 70.0 (210)

2x20 Skinks 122.0
fcg

9 Chameleon Skinks 108.0

2x2 Salamander Hunting Packs 150.0 (300)

20 Saurus Warriors 250.0
fcg

Total Army Cost: 2250.0
Models in Army: 142

Taki oto pomysł.

Awatar użytkownika
mortimerto

Post autor: mortimerto »

Dobra rozpiska, ale na twoim miejscu na tą edycję dałbym jakiś porządny kloc piechoty.

Oczywiście że 20 Saurusów i 24 Temple Guardów to dobra broń, ale nie myślałeś o zrobienia oddziału 30 Temple Guardów za bodajże 550pts. , ze full commandem, najdroższym sztandarem magicznym, championem z magicznym mieczykiem za 25pts?
Taki oddział ustawić w formacji trzy szeregi po dziesięciu, ma zasady hordy więc wali z dwóch szeregów.
Większość wrogów z WS 4 trafia na 4+, i jakieś imperialną piechotę na 3+. Z 40 Ataków trochę tego przecież wejdzie :}
A potem najlepsze czyli siła 5, wszystkich trafia na 2+, lub 3+. (Bohaterów oczywiście wyżej :lol2: )
A na końcu wszystkim armour save spada o -2 jeszcze :mrgreen:

Taki oddział to coś pięknego, i w dodatku oszczędzasz punkty i możesz dać jeszcze terradony 3-4.
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...

mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu :oops:

Awatar użytkownika
JungleJack

Saurusy szybko padają z magii i mają mało inicjatywy, wystawiłem je bo rozpiska była na grę towarzyską. :)
Duży klocek wolniej ginie ale 2 to więcej celów dla przeciwnika poza tym 2 oddziałami można więcej zdziałać na stole.

Awatar użytkownika
mortimerto

Post autor: mortimerto »

A w jakich formacjach chcesz ustawić te dwa klocki TG i Saurusów?
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...

mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu :oops:

Awatar użytkownika
JungleJack

Zależy z kim gram. Jeśli przeciwnik będzie miał katapulty albo czary oparte na templatkach to wystawie ich w szerszych formacjach , jeśli nie to będę próbował wyciągnąć więcej szeregów(przynajmniej na saurusach), poza tym muzycy dają spora elastyczność w tej kwestii w czasie bitwy kiedy sytuacja się zmieni.

ODPOWIEDZ