Avatars of War - plastikowe regimenty!
Avatars of War - plastikowe regimenty!
Witam,
News ogólnie wczorajszy - ale i tak świeży
Firma Avatars of War na swoim forum zapowiedziała, że pracuje nad plastikowymi modelami do regimentów Póki co wiadomo niewiele, ale i tak zapraszam do poczytania
http://thenode.pl/wydarzenia/56-aktualn ... -regimenty
News ogólnie wczorajszy - ale i tak świeży
Firma Avatars of War na swoim forum zapowiedziała, że pracuje nad plastikowymi modelami do regimentów Póki co wiadomo niewiele, ale i tak zapraszam do poczytania
http://thenode.pl/wydarzenia/56-aktualn ... -regimenty
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Rewelacyjna wiadomość!
Mam kilka modeli AoW i zarówno ich klimat jak i wykonanie bardzo mi pasuje. Nawet bym powiedział że wiele z figurek bohaterów od Awatarsów bije na głowę te od GW.
Mam tylko nadzieję że jako jedne z pierwszych zostaną wydane regimenty do krasi
Mam kilka modeli AoW i zarówno ich klimat jak i wykonanie bardzo mi pasuje. Nawet bym powiedział że wiele z figurek bohaterów od Awatarsów bije na głowę te od GW.
Mam tylko nadzieję że jako jedne z pierwszych zostaną wydane regimenty do krasi
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
No ładnie to może zrobią kiedys łuczników do HE bo GW cos się nie kwapi
Ja to bym nawet powiedział, że pracują nad całymi regimentami konkurencja na runku jest jednak zbyt duza i napewno niczeg nie zdradzą przed premierą, za duzo kasy równiez w to zainwestowali. Mam tylko nadzieje (bo o jakośc sie nie boję), że ceny nie będą tak przegięte jak modeli metalowych.Eiko2 pisze:... zapowiedziała, że pracuje nad plastikowymi modelami do regimentów...
- Tiger Brown
- Kradziej
Tylko żeby się to nie skończyło jak z Konfą - piękne metale zastąpione przez brzydkie plastiki.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
1. GW mogło by się upominać o złamanie praw autorskich za skavenygervaz pisze:pewnie zrobią regimenty tych ras, do których produkują już herosów. I znów skaveni będą dyskryminowani
2. Co ty masz do nowych skavenów, są super (mi nawet nie przeszkadza, że klanraty są 1 częściowe)
Wystarczy nazwać skavenów jakoś inaczej - ratmeni - i już prawnicy mają trudniej.
Nic nie mam do nowych skavenów - faktycznie, ich figurki są super, zwłaszcza stormi, dzwon i ratogry z IoB Ale popatrz na inne figurki AoW - i pomyśl sobie, jak mogli by być wypasieni, gdyby wyszli z tej firmy...
Nic nie mam do nowych skavenów - faktycznie, ich figurki są super, zwłaszcza stormi, dzwon i ratogry z IoB Ale popatrz na inne figurki AoW - i pomyśl sobie, jak mogli by być wypasieni, gdyby wyszli z tej firmy...
Teraz zauważyłem topic i nie mogłem powstrzymać się od okrzyku radości kolejna firma (po Manticu) która chce wydać plastikowe oddziały:) Może zmusi to GW do większych starań a nawet obniżki cen
Może wrzucałby tu ktoś najnowsze informacje na ten temat, jeśli by było wiadomo więcej
Może wrzucałby tu ktoś najnowsze informacje na ten temat, jeśli by było wiadomo więcej
- General Baga
- Kradziej
hahahahah ile Ty masz lat?? w mikołaja nadal wierzysz? przez to GW jeszce pewnie podniesie ceny...Loizok pisze: Może zmusi to GW do większych starań a nawet obniżki cen
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Magister ale kurde pojechałeś z emotkami
Mam jedynie nadzieje ze te plastiki od AoW nie będą miały cen z kosmosu
Mam jedynie nadzieje ze te plastiki od AoW nie będą miały cen z kosmosu
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
@magister pewnie więcej niż ty
Pamiętam czasy, kiedy figurki GW były dużo droższe niż te dzisiejsze 110zł za boxa, ale to było wieeeeele lat temu. Faktycznie dziwna polityka GW w ostatnich latach, nie wskazuje na skłonność do obniżania cen ale konkurencja na rynku rośnie, a normalnym zabiegiem jest oferowanie coś klientom, żeby nie przeszli do nowo powstałej konkurencji
Pamiętam czasy, kiedy figurki GW były dużo droższe niż te dzisiejsze 110zł za boxa, ale to było wieeeeele lat temu. Faktycznie dziwna polityka GW w ostatnich latach, nie wskazuje na skłonność do obniżania cen ale konkurencja na rynku rośnie, a normalnym zabiegiem jest oferowanie coś klientom, żeby nie przeszli do nowo powstałej konkurencji
- General Baga
- Kradziej
a pewny jesteś, że więcej? Ja pamiętam jeszcze figurki pakowane po 24 sztuki i horrory "bębniące" sie po głowie
Nieważne - GW ma w dupie graczy i hobby, chodzi o zarobek (wcale im sie nie dziwie) normalne marketingowe podejście.
Konkurencja dla nich nic nie znaczy i średnio sie nią przejmują - a wiesz dla czego?
W UK i US (tam bywam najczęściej jeśli chodzi o "zagraniczne" granie) większość dużych turnieji odbywa sie w sklepach GW ew pod patronatem GW i zgadnij co; 100% GW albo nie wchodzisz.. proste prawda?
Owszem można grac w innych sklepach/w domu - w polszy jest inaczej prawda ale kogo interesuje zadupie europy? Na pewno nie panów z GW
Nieważne - GW ma w dupie graczy i hobby, chodzi o zarobek (wcale im sie nie dziwie) normalne marketingowe podejście.
Konkurencja dla nich nic nie znaczy i średnio sie nią przejmują - a wiesz dla czego?
W UK i US (tam bywam najczęściej jeśli chodzi o "zagraniczne" granie) większość dużych turnieji odbywa sie w sklepach GW ew pod patronatem GW i zgadnij co; 100% GW albo nie wchodzisz.. proste prawda?
Owszem można grac w innych sklepach/w domu - w polszy jest inaczej prawda ale kogo interesuje zadupie europy? Na pewno nie panów z GW
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Może Ci się wydawać, że kiedyś produkty GW były droższe, ale jest to spowodowane faktem, że kiedyś w Polsce nie było sklepów internetowych i handlu na Allegro, jeno (nieliczne) stacjonarne, oraz funt był droższy. Dlatego lalki w Polsce droższe niż gdzie indziej, ale to tylko i wyłącznie kwestia braku konkurencji na rynku oraz kosztowniejszego importu (z drugiej strony dotyczy to głównie plastikowych regimentów, jakbyś nie liczył zbudowanie armii dzięki jednoczęściowym plastikom, 30zł za 8-10 lalek, niosło ze sobą ułamek obecnego kosztu). Fakt jest taki, że faktyczne, katalogowe ceny produktów tej firmy są o 50-100% droższe, niż gdy ja wchodziłem w to hobby (czyli jakieś 8 czy 10 lat temu).
Przykład pierwszy z brzegu - plastikowe regimenty. Kiedy wchodziły na rynek, wszystkie kosztowały 12 funtów za 5 (Chaos Knights), 12 (Chaos Warriors), 16 (Empire Soldiers, Orc Warriors) lub 20 (Skaven, Night Goblins, Skeletons, Zombies) lalek. Teraz przeciętna cena to 18 funtów, choć zdarzają się różne kwiatki w rodzaju Greatswords za 25Ł/10 lalek, albo urocze dziesięciolalkowe pudełka - kiedyś za 20 szkieletów płaciło się 12Ł, teraz trzeba zapłacić 30Ł.
Ponadto kiedyś regimenty GW były po prostu jakościowo lepszym produktem. Zanim podniesiecie raban, nie chodzi mi o jakość rzeźby - to jest tylko i wyłącznie kwestia rozwoju technologii form do plastiku. Chodzi mi o fakt, że w każdym regonie było blisko 10 wyprasek i metalowe elementy grupy dowodzenia, wszystko zapakowane w otwierane do góry, składane a nie klejone, przyozdobione orzełkiem pudełko z lakierowanej tektury z kolorową obwolutą. A dziś? Pudełko po płatkach śniadaniowych, w środku dwie wypraski i cała masa powietrza.
Ciekawostka - obecne figurki orków i zombie to wciąż te same wypraski, co tamte za 12Ł sprzedawane dekadę temu.
Dziękuję za uwagę, mam nadzieję, że rant/bajeczka się podobał/a
Przykład pierwszy z brzegu - plastikowe regimenty. Kiedy wchodziły na rynek, wszystkie kosztowały 12 funtów za 5 (Chaos Knights), 12 (Chaos Warriors), 16 (Empire Soldiers, Orc Warriors) lub 20 (Skaven, Night Goblins, Skeletons, Zombies) lalek. Teraz przeciętna cena to 18 funtów, choć zdarzają się różne kwiatki w rodzaju Greatswords za 25Ł/10 lalek, albo urocze dziesięciolalkowe pudełka - kiedyś za 20 szkieletów płaciło się 12Ł, teraz trzeba zapłacić 30Ł.
Ponadto kiedyś regimenty GW były po prostu jakościowo lepszym produktem. Zanim podniesiecie raban, nie chodzi mi o jakość rzeźby - to jest tylko i wyłącznie kwestia rozwoju technologii form do plastiku. Chodzi mi o fakt, że w każdym regonie było blisko 10 wyprasek i metalowe elementy grupy dowodzenia, wszystko zapakowane w otwierane do góry, składane a nie klejone, przyozdobione orzełkiem pudełko z lakierowanej tektury z kolorową obwolutą. A dziś? Pudełko po płatkach śniadaniowych, w środku dwie wypraski i cała masa powietrza.
Ciekawostka - obecne figurki orków i zombie to wciąż te same wypraski, co tamte za 12Ł sprzedawane dekadę temu.
Dziękuję za uwagę, mam nadzieję, że rant/bajeczka się podobał/a
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
A, faktycznie. A te traye były zarąbiste - barwiony, ekstra sztywny i pancerny plastik.
Don_Silvarro pisze:A te traye były zarąbiste - barwiony, ekstra sztywny i pancerny plastik.
Mam je od 11 lat . To prawda, wtedy bynajmniej jeżeli chodzi o koszt modeli w stosunku do tego co otrzymywaliśmy GW dbało o klientów. Albo pudełka ze styropianem, a nie to badziewie z odzysku