Lord ( whip , egg , pendant )
smok
2lvl czarka - DS shadow
2lvl czarka - seal i tome of furione -shadow
kocioł bsb
2x20 kuszników FCG , tarcze
2x10 kuszników ( 1 guardmaster )
20xBG FCG , banner of murder , soulrender
2xhydry
Grałem już tą rozpiską 1 turniej i z 3-4 bitewki towarzyskie i sprawdza się super.
Pierwsza rozpa jaką zrobiłem jeszcze przed erratami zamiast 30 kuszników zawierała korsarzy albo warriorów ,jednak szybko zmieniłem ten klocuszek na kuszników ,którzy w każdej bitwie sprawdzali się rewelacyjnie , a 60 poprostu jest pewnikiem i dodanie sobie 2 sztandarów do Blood and Glory też jest mega wartościowe.Myślę teraz bardzo intensywnie nad zmianą kotła na herosa na pegazie (z tym ,że chciałbym dać mu hoteka ,albo hoteka lordowi i wtedy jajo pegazowi) i/lub nad zamianą BG na 3x5shadów i 2x5harpii (to wtedy wyjdzie ciut za dużo więc chyba poleciałaby 1x5 shadów ,ale z GW i dać wtedy na nich brzytwę wpadając na steama

Grałem tą rozpą na turnieju i tak naprawdę najbardziej bałem się Imp i Krasnali no i oczywiście na pierwsze 2 bitwy dostałem IMP , gra się mało przyjemnie , ale da się pokminić ( w szczególności na Blood and Glory ). Jak się ma ciut farta i wejdzie 4 z shadowa to jak ją póścisz na cannona to bardzo często 1 problem mniej z głowy , brzytwa jak flankujez steam'a kuszami,albo frontalnie BG a Ci wejdzie na te odziały. Trzeba pokminić - ja np. wystawiłem hydrę tak ,żeby steam dojechał do niej ,a niedaleko BG ,tak,żeby steam nie dojechał do nich ,a BG rozciągnieci w hordę ( strasznie te mortary rąbały) walneły flankę po tym jak rzuciłem ripa 3 z shadowa na steama, gdyby nie zaszarżował na hydrę dostałby nią w kloc 10 knightów z bsb (chyba jeszcz na dod mieli GW), i choć gra się nie przyjemnie to wygrać się da i chociaż 1 bitwa 10-10 z IMP , to w drugiej się już postarałem (na zasady Blood and Glory) i klepąłem 19-1. No i wielka ostatnia bitwa z deathstarem Andrzeja by Andrzej, który pomimo przewagi w wystawianiu jakoś kiepsko to zrobił i łucznicy byli w centrum , a PG na jego prawej flance ( LT ustawiłem tak ,żeby gdziekolwiek kloc nie był miał przynajmniej 1 LT na ryju ). smok poleciał na 36(?) łuczników z flamingiem ,których udało uszczuplić mi się kuszami i Pitka i 2 turze się przerżnął i miał drogę wolną do klocka , bo 2 orły usrzeliłem , drugich łuczników zmietli BG , a do klocka dorąbała się hydra ,której orłami nie udało mu się unieruchomić i dzięki temu dostawiłem się kantem tylko do 2 w tym bsb i go urąbałem , i w 3(albo 4) turze wktórej doleciał smok niestety hydra mi tam już padła (bo jedank tyle czarów co Andrzej to nikt tam nie rzucał , brzytwa , obniżenie T , S , itp. więc T puściłem. Ogólnie wypadła rozpa dobrze bo 17(18)-3(2) z 2 najlepszym (według ligi) graczem.
Narazie jestem bardzo zadowolony z tej rozpy z 8 edycji (choć za parę rzeczy LS się musi wziąść lub już się wzięła m.i.n powinna uchwalć Vlosa) i z tego ,że gram na moich ukochanym i wiecznym smoku i rozpa wydaje mi się mocna i poza IMP , krasnale , O'n'G powinno iść gładko choć muszę jeszcze pograć bo nie jestem fanem teoryhammera
Grałem jesszcze z innymi HE , Lizakami (ale o wiele bardziej zmodyfikowaną rozpą ,bo testowałem WE).
i Wochem (3bitwy) i miałem największy problem z 2 hellkami ,które strzelały świetnie
Będę obrabiał tę rozpę na 2100pkt na turniej w sobotę w bardzie i będę nabieżąco pisał ,co zmieniam ,co się spisało itp.
2500pkt Masterowo
Lord na smoczku whip of agony , hotek , 4+warda (heavy armour)
shield ,cloak
Master bsb
-pendant , soulrender
-full armour
-pegaz
2lvl czarka - DS shadow
2lvl czarka - seal i tome of furione -shadow
20xkuszników , FCG , tarcze
19xkuszników, FCG ,tarcze
2x10kuszników , muzycy
20xBG , FCG, banner of murder, CD
2x hydry
Tym pójdę chyba na mastera na Śląsku - niestety styczność następną styczność z battlem będę miał od połowy września więc grałem do 18 na maksa i po 11 września znów zaczynam i mam nadzieję ,że będe jedynym graczem DE z taką rozpą.
Pozdro i dzięki wszystkim przeciwniką ,z którymi już tą rozpą grałem Rock'n'Roll