trochę inne 2,5k na 8 ed

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nebiros
Mudżahedin

trochę inne 2,5k na 8 ed

Post autor: Nebiros »

Przeglądając rozpiski które tu zamieszczacie widzę, że większość z nich to slann na dywanie z lifem i dużo stedziów. Ja mam trochę inny sposób patrzenia na tą armie więc proszę o komentarze. Wiem nie jest to super rozpa ale na tym mi nie zależy, chcę aby dało się nią pograć w domu z kumplami oraz aby miała troszku klimatu lustrii.

Lords 452/625

Saurus Oldblood 145
General
Carnosaur 210
armour of destiny [50]
Dawstone [25]
Venom of Fierly Frog [10]
GW 12

Hero 461/625

Skin Priest [65]
2 lvl [35]
DS [25]
DoP [25]

Skin Priest [65]
2 lvl [35]
Cube [45]

Scan BSB [110]
GW [6]
Hide of the cold ones [50]

core 776>625

4x 10 skinks skirmishers 4x 70

10 skinks kohorst 56
muzyk

20 saurusów FCG 270
spear

20x saurusów FCG 270
spear

spece

4x Terradons ridders 120

5 Cok 175
5 Cok 175

3x Salamanders hunting pack (add skinks handlers) 3x 80

Łącznie 2499

wiem, że mam w miarę słabą antymagie ale wszytskiego mieć nie można. Duże nadzieje pokładam w kontrze którą są karni i 2x coki. Strzelania mam w miarę dużo skinki powinny posprzątać śmiecie a salki jakiś klocek albo coś lepiej opancerzonego. Terki na maszynki i może jakiś słabych magów i śmieci/ fasty z kamulców. Mam też 2 kloce saurusów 1 z BSB co powinny coś przetrzymać i oddać czasami. Z góry dzięki za komentarze i prosiłbym o tłumaczenie porad itp bo jestem świeżym skinkiem prosto z sadzawki (o ile mogę się tak nazwać) ;]

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Salki rozbij na dwa oddziały 2+1, dzięki temu będzie Ci łatwiej ostrzeliwać przeciwnika, a czasem po salwie dwóch salek oddział jest już tak zwarzywiony, że trzeci strzał jest tam bezsensu. Tak masz możliwość wyboru.

BSB raczej dałbym armoura co daje 2+ save lub jest heavy armourem i daje 5+ ward. Nie dawałbym mu dwuraka, a raczej halabardę- walisz po I, fakt że ma 3I tylko, ale nie wszystko ma 4 i więcej... i masz S6.

Na jednym ze skinków masz scrolla i chyba diadem of power- w tej edycji nie można łączyć arcane'ów, zmień to.

Saurusy po 20 sztuk to za mało. Lepiej zrób jeden oddział 25-30 sztuk, a za resztę pkt. np. piąty terek i więcej skinków

Kawaleria- ja osobiście na niej już raczej grać nie będę, ale jeśli już ją wystawiasz, to jednak z muzykami.

to takie luźne propozycje.

pozdrawiam

Pająk

ODPOWIEDZ