Konwertowanie BK

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Konwertowanie BK

Post autor: Ice-T »

Witam !
od niedawna zajołem sie zbieraniem armi VC (moja armia to he ale po pewnym czasie zawsze ktoś rozgląda sie za jakąś druga armią)

tu rodzi się me pytanie jak zrobić BK w innych tematach pytałem z czgo (KO lub KoB) słuchająck kumpla Dara stwierdziłem jednak że KO są oklepani jako BK ale co wy o tym sądzicie ?? Imo można by poprubować z Knights of the realm ale nigdy nie widziałem takowych (tzn konwertowanych na BK) czy daja rady a może ktoś ma jakąs fotę ??

czy jak już zacznę to czy wcisnac im jakieś umarłe szczątki tzn łep kościaka imo trochę daremne moja wizja to knighci porsto z piekła i ful uzbrojeni chciałbym im dac jakieś czaszki poprzyczepiane ale ogólnie figsów nie zmieniać tylko kolor i charakter co wy na to może mi jakoś poradzicie bo chcialbym żeby moja armia byla afektowna bo bielska scenę już do tego przyzwyczaiłem

BTW kiedyś widziałem BK robionych z GG i wyglądali cudnie ale wyszło by to jeszcze drożej niż kupowanie zykłych (a trzeba przysnać że sa beznadziejni)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

acha i jeszzce jedno czy ród blood dragonów ma coś wspólnego z bretą o ile si en ie mylę to oni ożywiają sobie bretońców więc i klimat by był ;)

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

Mógłbyć koniom zrobić taki zielonkawy ogień jakby z paszczy i oczu mogło by to nieźle wyglądać. (wiadomo nie chodzi o jakiś super wieli ogień tylko taki mały płomyczek jak w niektórych bajkach ). mógłbyś też dać im takie cośna kopytkach. A jak chcesz mieć takich bez dodatkowych szczątków to możesz im np poszarpać kropierz na dole i herby na hełmach "porozwalać" nieco aby wyglądali jakby zdechli niedawno.

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Ja widziałem BK z realmów (na żywo nawet ;) ) - wyglądali świetnie. Tylko trzeba im uciąć te pierdoły z hełmów, żeby były takie płaskie. Do tego ci których widziałem mieli podorabiane z masy futra i płaszcze. I pomalowani byli na czarno-biało. Mrok :) Robią wrażenie tacy goście, bo sa masywni i groźni, ale jednoczesnie mają w sobie coś z trupów ;)
Możesz poszarpać tuniki jeźdźców i barding, pododawać kolce, łańcuchy, tu i ówdzie jakąś prześwitującą spod pancerza kość albo i nawet czaszkę zamiast hełmu. Istnieje ryzyko, że będą trochę podobni do Chaos Knightów, ale co z tego ;). Jakbym ja robił BK, to też bym ich chyba z realmów składał, więc mi się Twój pomysł podoba :)

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Ktoś z kim grałem na ostatnim TROPIKU miał super zrobionych BK z Realmów właśnie, ale nie pamiętam kto to był (3 bitwa, 4 stół, VC + Lizaki vs. Mortale + DE, przegrałem masakrą - jak ktoś pamięta, to niech sie zgłosi i powie jak zrobił te konwersje :P)

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

A jakby panów zrobic z Chaos Knightów? Też powinni mrocznie wyglądac, tyle, że drożej wyjdzie.
http://uk.games-workshop.com/vampirecou ... l-skull/1/
Ta armia wgniata w ziemię, z czego tutaj są BK?

PS.
http://uk.games-workshop.com/vampirecou ... 2Dwarhost/
Ta też :P

I jeszcze jeden link:
http://gt.us.games-workshop.com/2005/Re ... atures.htm
Ciekawy pomysł, może zainspirować ;)

Ogólnie - armie stylizowane są niesamowite. Sam chciałem taką zrobić, ale jak już jest pomysł to brak zdolności do konwertowania. A niestety "przyklej tam, doklej tu" nie wystarcza w takich armiach.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

wszystkie te armie widzałem dzięki za rady zmotywowaliście mnie do działania a teaz pytanie kolejne czy jest możliwość kupowania jakiś czaszek coś w stylu przywieszki

i myślałem żeby motywem przewodnim był ogień np. płonące hełmy ogień w oczach koni łańcuchy świtny pomysł ale czy w modelarskim da rady ciś takiego znaleśc czy trza jakoś rozkminiac ogólnie myślałem żeby moja armia opierała sie na brecie zombie, szkiele = men at arms itp tylko że szkieli mam 20 w boksie a men at armsów 16 wiec może kupić 2 boksy nie umarłych i jeden men at arms i ich troszki połączyć a z gralowców byli by świetni Blood dragoni bo wampiry GW są beznadziejne ;) i szukam zamienników choć narazie znalazłem tylko zamienniki na NEkromantow jeżeli ma ktoś jakieś pomysły na herosów to też chętnie prosze o porady

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

stary wight na piechotę - genialny na banshee a przy wkładzie pracy na bsb by się nadał -> figurka świetna (wogóle figurki wightów wymiatają) prpoponuje na gamezone poszperać przy wampirach

pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
siNe
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: siNe »

Przeciez Gamezone nierobi figurek o tematyce Vamiry :) A co do planów, z man-at-arms genialnie wychodzą Grave guardzi :) a co do nekrusów a osobiscie polecam:
http://www.rackham-store.com/boutique_u ... g_us&num=3
http://www.rackham-store.com/boutique_u ... g_us&num=3
oraz
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0111&sid=58566f6e
Ten ostatni musi być trochę przerobiony, ja osobiście obciąłem mu rogi i zamiast "wiosła" dałem kose od zombiaków, stoi na stosie czaszek, jak znajdę czas to wrzucę fotki :) wygląda rewelacyjnie :)

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

To pewnie dosyć droga konwersja (skądinąd konie, skądinad jeźdźcy) ale nie widziałem dotąd lepszych koni do Black Knightów niż te gamezonowskie do ichnich Khemri. Plastikowe szkileciki gw nie mają do nich startu :?

http://www.battlefield-berlin.de/shop/i ... t=GZ_19-39
http://www.battlefield-berlin.de/shop/i ... t=GZ_19-38

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mastema »

cóż, sa teraz mam zamiar wkońcu wziąść naprawde poważnie za battla i zacząć zbierać VC..
mój pomysł na BK i GG zarazem to mieszanina Silver helms'ów (przyznję się , zainspirował mnie jeden z linków :D ), DE wariorów
i state troops od nowego imperium(oczywiście z dużym wkładem częći od szkieletów)... po packam to GS'em i pomieszam gdzieniegdzie zbroje, bronie , i główki oczywiście :D
ale jezeli chodzi o BK: konie wiadomo, dużego wyboru mieć nie bedę, tarcze od DE ( że bedę grał prawdopodobnie BD to te smoczki beda jak najbardziej na miejscu :P ), głowy od szkieletów , może niektóre to bedą zielonkawe głowy HE, na szkieletowych łapkach zamontuje sie lance, jak nie da rady ładnie to bedą włócznie od szkieletów, korpusy tez od DE. Na lancach postaram się zrobić taki wstęgi a'la CoK, koniki się "umroczni żeby nie biegały jakieś takie radosne(chociaż nie są :) )...
możliwe też że labo zrobię z DE GG, a z ST DoW kuszników, albo poprostu kuszników z DE bo figurki Guards'ów sa chyba njładniejsze w całej armii :wink: [/url]
Każdy kto to czyta ma odpuszczone uczynki dobre, za darmo, amen.
Idźcie w Chaosie .

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

cóż, sa teraz mam zamiar wkońcu wziąść naprawde poważnie za battla i zacząć zbierać VC..
mój pomysł na BK i GG zarazem to mieszanina Silver helms'ów (przyznję się , zainspirował mnie jeden z linków :D ), DE wariorów
i state troops od nowego imperium(oczywiście z dużym wkładem częći od szkieletów)... po packam to GS'em i pomieszam gdzieniegdzie zbroje, bronie , i główki oczywiście :D
ale jezeli chodzi o BK: konie wiadomo, dużego wyboru mieć nie bedę, tarcze od DE ( że bedę grał prawdopodobnie BD to te smoczki beda jak najbardziej na miejscu :P ), głowy od szkieletów , może niektóre to bedą zielonkawe głowy HE, na szkieletowych łapkach zamontuje sie lance, jak nie da rady ładnie to bedą włócznie od szkieletów, korpusy tez od DE. Na lancach postaram się zrobić taki wstęgi a'la CoK, koniki się "umroczni żeby nie biegały jakieś takie radosne(chociaż nie są :) )...
możliwe też że labo zrobię z DE GG, a z ST DoW kuszników, albo poprostu kuszników z DE bo figurki Guards'ów sa chyba njładniejsze w całej armii :wink: [/url]
Idźcie w Chaosie .

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

prosze moda o usunięcie jednego z tych postów ( i tego tez :wink: ).. miałem problemy z wysłaniem i sie wysłał dwa razy.. przepraszam :?
Idźcie w Chaosie .

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Black Knightów można zrobić moim zdaniem tak:
1.Konie wziąć od kawalerii Khemri, a jeźdźców od bretońskich rycerzy z częściami od szkieletów.
Tak zrobieni BK powinni super wyglądać, ale wychodzi dość drogo.
lub
2.Kupić rycerzy imperialnych i ich z częśćmi od szkieletów poprzerabiać, lub poprostu mroczno pomalować.
lub
3.Kupić rycerzy bretońskich i ich pomalować na bardziej mroczno :D

ODPOWIEDZ