kilka nurtujacych pytań ... war-litter
Moderator: Hoax
-
- Warzywo
kilka nurtujacych pytań ... war-litter
Witam. Przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na ponizsze pytania....
1. Warlord na war-litter jaką ma podstawkę ? widziałem różne konwersje - jedne na 4cm na 4cm , inne na 6cm na 6cm (9 małych basów) czy jak sobie zrobie tak będę miał ;p i nit nie będzie mógł się przyczepić bo nie ma oficjalnej figurki ?
2. warlord na war-litter moze korzystać z look out sir np w stormverminach na 2+ czy na 4+ ?
Przepraszam jeśli pytania są banalne...
1. Warlord na war-litter jaką ma podstawkę ? widziałem różne konwersje - jedne na 4cm na 4cm , inne na 6cm na 6cm (9 małych basów) czy jak sobie zrobie tak będę miał ;p i nit nie będzie mógł się przyczepić bo nie ma oficjalnej figurki ?
2. warlord na war-litter moze korzystać z look out sir np w stormverminach na 2+ czy na 4+ ?
Przepraszam jeśli pytania są banalne...
1) Stary faq wskazywał na 40x40, ale w nowym zapis ten znikł. Niemniej przejęło się że ta podstawka obowiązuje.
2) 2+ w oddziale, 4+ w 3'' od niego.
2) 2+ w oddziale, 4+ w 3'' od niego.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ad1.: chyba najbardziej rozpowszechniona jest 40x40, IMO większe to przesada. Ale nie jestem pewien czy gdzieś to jest uściślone.
Ad2.: na 2+
Edit: Hobbit pierwszy
Ad2.: na 2+
Edit: Hobbit pierwszy
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
-
- Warzywo
Dzieki za info... a pytanie odnośnie czaru nr 6 (of ruin) - crack's call : czy ward save obowiązuje ??
pozatym co byście wystawili na demony na 2500 pkt wg. zasad 8ed ?
(czym zjeść Flesh houndy z wardem na 2+, i każdy 2 woundy - demonicznośc daje 5+ warda, a magic resistance (3) polepsza go o 3....wiec wychodzi 2+)
pozatym co byście wystawili na demony na 2500 pkt wg. zasad 8ed ?
(czym zjeść Flesh houndy z wardem na 2+, i każdy 2 woundy - demonicznośc daje 5+ warda, a magic resistance (3) polepsza go o 3....wiec wychodzi 2+)
-
- Warzywo
Dzieki za odpowiedź ....
co byście wystawili ze skavenów na 2500 vs demony ?
bo tak katapulty z s2 malo moga zrobic....bo oni i tak ward save.... nie wiem czy ugryzc pieski (Flesh hounds) z wardem na 2+ ....
mortary predzej...bo nie patrzą na tafnesa... ale małe templatki duzo nie obejmą....
dzwonek i kociołek do duzych klockow aby unbreakabla .... i combat resultem sypac...
doradzcie
co byście wystawili ze skavenów na 2500 vs demony ?
bo tak katapulty z s2 malo moga zrobic....bo oni i tak ward save.... nie wiem czy ugryzc pieski (Flesh hounds) z wardem na 2+ ....
mortary predzej...bo nie patrzą na tafnesa... ale małe templatki duzo nie obejmą....
dzwonek i kociołek do duzych klockow aby unbreakabla .... i combat resultem sypac...
doradzcie

- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
na demony:
z magi zniszcz GD
coś co nie ma MR wal pociskami
a pieski w fazie strzelania, albo abdomkom ( uważaj na heraldów Khorna z firestrom blade )
w CC będzie tobie trudno wygrać... jo jeszcze zależy z czym... jak widzisz demonetki to poski w nie... jak widzisz BL to slavami da się ich przetrzymać... horrorami nie będzie podchodził więc ty podejdź wielkim klockami i CR pojedz
no i powiano być dobrze
z magi zniszcz GD
coś co nie ma MR wal pociskami
a pieski w fazie strzelania, albo abdomkom ( uważaj na heraldów Khorna z firestrom blade )
w CC będzie tobie trudno wygrać... jo jeszcze zależy z czym... jak widzisz demonetki to poski w nie... jak widzisz BL to slavami da się ich przetrzymać... horrorami nie będzie podchodził więc ty podejdź wielkim klockami i CR pojedz
no i powiano być dobrze

-
- Warzywo

a co myslicie o rozpisce Qc-rat'a na demony ?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 89#p613689
co byście w niej zmienili ?
/////////////edit/////////////
pozatym czy warp-energy condenser daje warlockowi mozliwość rzucania warplightning'a ?
przeglądalem różne rozpiski na necie i często widzę warlocka z kondensatorem losujacego jedynie czary z ruin'a ...
No i prawidłowo - jak wylosuje sobie jakiś czar z ruina, to może sobie zmienić na Warp Lightning.Horned-Rat pisze: pozatym czy warp-energy condenser daje warlockowi mozliwość rzucania warplightning'a ?
przeglądalem różne rozpiski na necie i często widzę warlocka z kondensatorem losujacego jedynie czary z ruin'a ...
Condenser polepsza rzucanie błyskawicy, ale nie daje znajomości tego czaru.
-
- Warzywo
Ponawiam pytanie :
viewtopic.php?f=25&t=25137&p=613689#p613689
viewtopic.php?f=25&t=25137&p=613689#p613689
Moja rozpa akurat pod turnieje była poza tym widzę że całkowicie inne podejście Cię przeraziło Virgo ^ ^ 6 ogrów statystycznie w kombacie wbija więcej niz abomka (statystyka abomki to atak na rzucie 3-4), i służą do trzymania warlorda na ogrze. Poza tym ja seera mam tylko dla dispela i siedzi on w monkach schowanych gdziekolwiek na polu gry albo idących za slavami.
-
- Warzywo
1. A powiedzcie mi czy efekt Screaming Bell'a (11-12) zadaje d3 woundy wszystkim modelom z T7 lub więcej.... jakiś save/ward przysługuje ?
2. Czy czar demonów z lore of Tzeentch :
Glean magic 7+ - "this speel may be caston a single enemy wizard visible to the caster.
The caster may immidiately cast one of the target's spell's as if it were his own - the spell is automatically cast at it's basic casting value. Note thet spell's that summon new units cannot be cast in this way"
moze zostać wykorzystany na The dreaded thirteenth spell ? ze zdejmie 4d6 modeli ale nic nie powstanie czy wogle nie moze tego uzyc ?
Glean magic 7+ - "this speel may be caston a single enemy wizard visible to the caster.
The caster may immidiately cast one of the target's spell's as if it were his own - the spell is automatically cast at it's basic casting value. Note thet spell's that summon new units cannot be cast in this way"
moze zostać wykorzystany na The dreaded thirteenth spell ? ze zdejmie 4d6 modeli ale nic nie powstanie czy wogle nie moze tego uzyc ?
1. TakHorned-Rat pisze:1. A powiedzcie mi czy efekt Screaming Bell'a (11-12) zadaje d3 woundy wszystkim modelom z T7 lub więcej.... jakiś save/ward przysługuje ?
2. Nie może.
Lazur pisze:Nie może siedzieć w Monkach. Tylko herosy z clanu pestilent mogą siedzieć w monkach.Qc-Rat pisze:Poza tym ja seera mam tylko dla dispela i siedzi on w monkach schowanych gdziekolwiek na polu gry albo idących za slavami.
Zwykli herosi nie mogą wbijać do monków tylko jak jest w nich furmanka, czyli w przypadku jego rozpy mogą
-
- Warzywo
a przeciwko efektowi screaming bell (tego co d3 woundy modelom z t7 lub wiecej) są jakieś save'y ??