Cennik Island of Blood

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eiko2
Wałkarz
Kontakt:

Cennik Island of Blood

Post autor: Eiko2 »

Szanowni Forumowicze,

Skład zestawu jest znany od dawna. Dla uściślenia faktów przytoczę:

Elfy
* High Elf Prince Griffon
* High Elf Mage
* 10 High Elf Lothern Sea Guard
* 10 High Elf Sword Masters of Hoeth
* 5 Ellyrian Reavers

Skaveni
* Warlord Skaven
* Skaven Warlock Engineer
* 40 Skaven Clanrats
* Moulder Master Skaven
* 2 Skaven Rat Ogres
* Skaven Warpfire Thrower
* Skaven Poisoned Wind Mortar

Oprócz wyżej wymienionych modeli znajduje się jeszcze:
* kieszonkowy, 200-stronicowy kolorowy zestaw przepisów Warhammer,
* 32-stronicowy podręcznik z zasadami figurek obu armii
* 10 kości
* dwie kości artylerii
* trzy szablony
* dwie miarki odległości

Cena zestawu również tajemnicą nie jest (60 funtów, przedsprzedaż w Bardzie po 250).

I moje pytanie brzmi: jak obstawiacie ceny tych armii na rynku wtórnym? Nie ukrywam, że interesują mnie głównie Elfy ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Już są na Allegro 8)

http://allegro.pl/item1194669400_high_e ... _2010.html

Na innych aukcjach znajdziesz pozostałe cześci tego zestawu. Jak liczyłem za figurki HE i Skavenów oraz podręcznik w sumie wychodzi 411 zł (a nie ma wystawionych miarek, kostek, placków). Podałeś, że w Bradzie ten zestaw kosztuje 250zł. Myślę, że z cen mogą jeszcze zejść :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Podejrzewam, że będzie powtórka Skull passa czyli wysyp na allegro. Rynek się nasyci a ceny pójdą w dół.
Obrazek

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Retro-Studio (czyli Allegrowa dywizja mrocznyraj.pl) jeszcze do dzisiaj ma mocno zawyżone ceny lalek ze Skull Pass, więc raczej nie jest to miarodajny sprzedawca.

Osobiście obstawiam 40zł za jednostkę we wrześniu, ale szybko powinno zejść do 30-35zł za jednostkę, na początku przyszłego roku może zejdzie do 20-25zł.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Ja czekam tylko i wyłącznie na ten podręcznik, bo bedzie tłumaczony. . .fajnie byłoby jak by sprzedawali go oddzielnie jak to było ze skull pasem
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

hehe..
normalnie podręcznik z SP nie był sprzedawany oddzielnie.
to tylko na allegro ludzie zarabiają na tym ze kupują całe pudła a potem sprzedają ludziom na części :)

ja też czekam na wersję turniejową podręcznika [ENG], bo ten wielki to jednak trochę nieporęczny jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eiko2
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Eiko2 »

Don_Silvarro pisze:Retro-Studio (czyli Allegrowa dywizja mrocznyraj.pl) jeszcze do dzisiaj ma mocno zawyżone ceny lalek ze Skull Pass, więc raczej nie jest to miarodajny sprzedawca.
Z tym się zgodzę, choć sklep jako taki polecam z całego serca, to jednak ceny mają nieco wyższe niż "obiegowe" ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Trzeba mieć jednak na uwadze, że sprzedając zestawy/modele na części prawie nigdy nie sprzedasz wszystkiego, stąd musisz mieć z czego zapłacić za te 10 orłów, czy koników, które zostanie ci na stanie.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

polska wersja podstawki podręcznika z Island of Blood pojawi się na początku listopada gdzieś tak... [info dla tych którzy na to czekają :mrgreen: ]
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Hobbit pisze:Trzeba mieć jednak na uwadze, że sprzedając zestawy/modele na części prawie nigdy nie sprzedasz wszystkiego, stąd musisz mieć z czego zapłacić za te 10 orłów, czy koników, które zostanie ci na stanie.
właśnie nie wiem, patrząc na to co się dzieje teraz na allegro, można zauważyć, że nie będzie problemu ze zbytem (przynajmniej na początku). Później wszystko pewnie zostanie tak jak było ze skull passem, ale podejrzewam, że spokojnie przez 2 miechy po premierze będzie można sprzedawać figsy z małą przebitką.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Kocitzz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kocitzz »

Przeglądałem dzisiaj allegro i z tego co widzę to zaczyna się walka między sprzedającymi, kolejne oferty i widać że można sprzedać poszczególne party IoB nieco taniej 8)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Kocitzz pisze:Przeglądałem dzisiaj allegro i z tego co widzę to zaczyna się walka między sprzedającymi, kolejne oferty i widać że można sprzedać poszczególne party IoB nieco taniej 8)
I dobrze ;) niedługo będzie można mały book kupić :D

Awatar użytkownika
Kocitzz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kocitzz »

Faktycznie book też już jest znacznie tańszy :D

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

swego czasu części ze skullpassa były strasznie tanie.
Ja swój RB kupowałem za jakieś 40 zł, a można było znaleźc jeszcze lepsze okazje :)

Trzeba jeszcze trochę poczekać, cena na pewno spadnie poniżej 50 zł :)
Obrazek

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Tu jest za 219,90 zeta,ale nie znam tego sklepu
http://www.e-link.com.pl/x_C_I__P_493554-410002.html

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Myślę, że dużym poparciem będą cieszyły się klocuszki clanratów. 40złotych za 40 szczurków, którzy wyglądają o niebo lepiej niż wyglądały podstawkowe gobosy :) Już widzę hordy slejwów :D

Milo, a skąd ta informacja, że polska wersja w listopadzie? :)

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

a czy czasem to nie jest nielegalne to co robi mroczny? Pamiętam kiedyś na cytadeli była poważna afera gdy oni sprzedawali modele z inwazji na czarna gran na sztuki dostali bynajmniej srogie upomnienie od panów z gw.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Kopyt pisze:a czy czasem to nie jest nielegalne to co robi mroczny? Pamiętam kiedyś na cytadeli była poważna afera gdy oni sprzedawali modele z inwazji na czarna gran na sztuki dostali bynajmniej srogie upomnienie od panów z gw.
czemu sprzedawanie własnych figurek miało by być nielegalne...

sklepy działają na innych zasadach niż osoby prywatne na aukcjach allegro.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Kupuje je sklep z rabatami przeznaczonymi dla sklepu i czerpie z tego podwójne korzyści rabat + kasa za modele osobno
Obrazek

ODPOWIEDZ