Moja wizja kwestii zasady czyli WEREWOLF LIBRARY
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Moja wizja kwestii zasady czyli WEREWOLF LIBRARY
Jak wam zapewne wiadomo objalem w posiadanie zacną i kluczowa funkcje moderatora kwestii zasad na tymże forum. Mam dosc specyficzna wizje kwestii zasad, ktora tutaj przedstawie. Prosze o opinie - czy wam to pasuje, czy tez nie, czy wolicie tak jak jest np. na NG.
Nie ukrywam ze bazuje na kompilacji w wykonaniu grupy Direwolf, ktora jednak nie dosc ze nie jest po polsku, to wypisywala dziwne rzeczy o wooe elafch...
Cala kwestia zasad ma byc podzielona na 2 glowne czesci: miejsce do gadania, oraz "Biblioteke Wilkołaka" (tak to sobie wstepnie nazwalem - Werewolf Library")
Miejsce do gadnia tak jak teraz - pytanie wasze, odpowiedzi wasze/nasze. Po zadaniu pytania - i uzyskaniu odpowiedzi kasuje i wrzucam t w ladnej formie do biblioteki. Po poiedzmy 2 tygodniach kasuje wątek.
Biblioteka: podzielona na kilkanascie działów:
Szarże
Ruch
Magia
Strzelania
Walka
Zasady Specjalne
Zasady Turniejów par
I dla kzdej armi oddzialne: Chaos
Dark Elfy...
.
.
.
Chaos Dwarfs.
W kazdym z podziałów beda juz gotowe pytania i odpowiedzi w postach konretnie zatytułowanych, dokłądnie jak we wzorze zawartym w Q&A: BEARS ANGERS.
Jak wam sie to widzi?
Nie ukrywam ze bazuje na kompilacji w wykonaniu grupy Direwolf, ktora jednak nie dosc ze nie jest po polsku, to wypisywala dziwne rzeczy o wooe elafch...
Cala kwestia zasad ma byc podzielona na 2 glowne czesci: miejsce do gadania, oraz "Biblioteke Wilkołaka" (tak to sobie wstepnie nazwalem - Werewolf Library")
Miejsce do gadnia tak jak teraz - pytanie wasze, odpowiedzi wasze/nasze. Po zadaniu pytania - i uzyskaniu odpowiedzi kasuje i wrzucam t w ladnej formie do biblioteki. Po poiedzmy 2 tygodniach kasuje wątek.
Biblioteka: podzielona na kilkanascie działów:
Szarże
Ruch
Magia
Strzelania
Walka
Zasady Specjalne
Zasady Turniejów par
I dla kzdej armi oddzialne: Chaos
Dark Elfy...
.
.
.
Chaos Dwarfs.
W kazdym z podziałów beda juz gotowe pytania i odpowiedzi w postach konretnie zatytułowanych, dokłądnie jak we wzorze zawartym w Q&A: BEARS ANGERS.
Jak wam sie to widzi?
I ja!
Właściwy człowiek na właściwym miejscu
Świetna koncepcja. Nareszcie skończy się burdel i zadawanie tego samego pytania po raz n-ty.
A pomyśleć, że zaczynało się od jednego tematu na NG, który urósł do 400 stron. Do dziś niepokornych straszy się obowiązkiem opracowania na podstawie pytań i odpowiedzi z tamtego tematu.
Taka organizacja jest "ultimate", lepsza niż podforum z rozsianymi tematami. Nareszcie będziemy mieli polskie battlowe kompendium dire... werewolfa
Border Princes gratulujemy moderatora Kwestii Zasad

A pomyśleć, że zaczynało się od jednego tematu na NG, który urósł do 400 stron. Do dziś niepokornych straszy się obowiązkiem opracowania na podstawie pytań i odpowiedzi z tamtego tematu.
Taka organizacja jest "ultimate", lepsza niż podforum z rozsianymi tematami. Nareszcie będziemy mieli polskie battlowe kompendium dire... werewolfa

Border Princes gratulujemy moderatora Kwestii Zasad

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Rozwiązanie bardzo fajne, dobrze Szafa, że na to wpadłeś. Jeśli wykonanie będzie godne pomysłu, będzie super.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
okej, uznaje ze jest poparcie spoleczne.
ten topik zostaje do wypowiedzi komentarzy i krytyki jak chalpne cos krzywo w Q&A.
tomashu - moglbys zrobic działy wg klucza jaki zamiescilem w pierwszym poscie?
ten topik zostaje do wypowiedzi komentarzy i krytyki jak chalpne cos krzywo w Q&A.
tomashu - moglbys zrobic działy wg klucza jaki zamiescilem w pierwszym poscie?
A te działy nie będą po prostu tematami biblioteki? Z resztą tematów "rozstrzeloną" zakresem po wszystkim? Bo chyba nie rozumiem 

- szafa@poznan
- Rulzdaemon
hmmm...
teraz mam tylko posty. Jak wkleje tu 200 postów z Q&A to bedzie bajzel i nic do znalezienia.
Jesli na dodatek umieszcze np. cały Q&A do vampirów w jeddnym poscie, to bedzie go trzeba calego przeszukac by cos znalezc.
Zajrzyj na chaos united - masz tam tam 4 podfora. I ja widze to tak ze biblioteka jest podzielona na ok 20 takich podforó, uzupelnianych powolutku postami - po kilka - kilkanascie postow na kazdy topik.
teraz mam tylko posty. Jak wkleje tu 200 postów z Q&A to bedzie bajzel i nic do znalezienia.
Jesli na dodatek umieszcze np. cały Q&A do vampirów w jeddnym poscie, to bedzie go trzeba calego przeszukac by cos znalezc.
Zajrzyj na chaos united - masz tam tam 4 podfora. I ja widze to tak ze biblioteka jest podzielona na ok 20 takich podforó, uzupelnianych powolutku postami - po kilka - kilkanascie postow na kazdy topik.
Hashut !
Napisz, że tak na prawdę jesteś wyznawcą Mahometa i liczysz od końca, albo przesuń Chaos Dwarfs na czoło tej listy.
Poza tym bez zastrzeżeń.
Napisz, że tak na prawdę jesteś wyznawcą Mahometa i liczysz od końca, albo przesuń Chaos Dwarfs na czoło tej listy.
Poza tym bez zastrzeżeń.
pomysl z podzialem na te podfora (nawet jak ma byc ich 20) mi sie bardzo podoba... moze teraz to nie przeszkadza ze jest wszystko naraz... ale tematy w tym dziale mnoza sie jak grzyby po deszczu..i niedlugo bedzie tu niezly balagan.
IMO, dobrym pomyslem jest grupowanie odpowiedzi na podobne pytania w jednym temacie.. tak jak z bears anger - wszytsko o nim w jednym temacie - zeby te Q&A sie za bardzo nie mnozyly
IMO, dobrym pomyslem jest grupowanie odpowiedzi na podobne pytania w jednym temacie.. tak jak z bears anger - wszytsko o nim w jednym temacie - zeby te Q&A sie za bardzo nie mnozyly

Dobra, zaraz się biorę za tworzenie podforów zatem. Poproszę na PMkę dokładną listę armii, jakie mają dostać swoje podforum.
Jestem jednak za całym Q&A do jednej armii w jednym poście (najlepiej podległym działowi kwestia zasad, a nie jednemu z podforów), łatwiej toto sobie gdzieś zapisać i wydrukować. Poza tym pytanie często może być dłuższe niż długość tematu.
Jestem jednak za całym Q&A do jednej armii w jednym poście (najlepiej podległym działowi kwestia zasad, a nie jednemu z podforów), łatwiej toto sobie gdzieś zapisać i wydrukować. Poza tym pytanie często może być dłuższe niż długość tematu.

- szafa@poznan
- Rulzdaemon
hmm...smiem twierdzic ze moja wizja (kilkanascie oddzielnych podforów dla kazdej armi, i tak oddzialny topik dla kazdej kwesti bedzie stokroć bardziej przejrzysty i latwiejszy do odczytania. Juz moja w tym glowa 
zaraz wysle ci spis co i jak.

zaraz wysle ci spis co i jak.
Tomash , dajmy szanse szafie... bo mi sie jego pomysl podoba..a jak bedzie w praktyce to sie zobaczy.. jak bedzie to nie uzyteczne to sie powroci do tego co jest teraz 

- szafa@poznan
- Rulzdaemon
zdawalo mi sie ze chorążowie jest pprawnie. ale ok, moze byc i chorąży 

- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Jak się powołusz na uściślenia sędziowski, to je podawaj, dobrze?
Szczególnie jeśli ich nie ma.
Szczególnie jeśli ich nie ma.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
spoko 
na razie to wersja probna...a uscislen jeszcze koncowych nie ma. jak beda - to powklejam cytaty

na razie to wersja probna...a uscislen jeszcze koncowych nie ma. jak beda - to powklejam cytaty