Moja wizja kwestii zasady czyli WEREWOLF LIBRARY

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Moja wizja kwestii zasady czyli WEREWOLF LIBRARY

Post autor: szafa@poznan »

Jak wam zapewne wiadomo objalem w posiadanie zacną i kluczowa funkcje moderatora kwestii zasad na tymże forum. Mam dosc specyficzna wizje kwestii zasad, ktora tutaj przedstawie. Prosze o opinie - czy wam to pasuje, czy tez nie, czy wolicie tak jak jest np. na NG.

Nie ukrywam ze bazuje na kompilacji w wykonaniu grupy Direwolf, ktora jednak nie dosc ze nie jest po polsku, to wypisywala dziwne rzeczy o wooe elafch...

Cala kwestia zasad ma byc podzielona na 2 glowne czesci: miejsce do gadania, oraz "Biblioteke Wilkołaka" (tak to sobie wstepnie nazwalem - Werewolf Library")

Miejsce do gadnia tak jak teraz - pytanie wasze, odpowiedzi wasze/nasze. Po zadaniu pytania - i uzyskaniu odpowiedzi kasuje i wrzucam t w ladnej formie do biblioteki. Po poiedzmy 2 tygodniach kasuje wątek.

Biblioteka: podzielona na kilkanascie działów:
Szarże
Ruch
Magia
Strzelania
Walka
Zasady Specjalne
Zasady Turniejów par
I dla kzdej armi oddzialne: Chaos
Dark Elfy...
.
.
.
Chaos Dwarfs.

W kazdym z podziałów beda juz gotowe pytania i odpowiedzi w postach konretnie zatytułowanych, dokłądnie jak we wzorze zawartym w Q&A: BEARS ANGERS.

Jak wam sie to widzi?

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

IMHO pomysł jest bardzo dobry. Przynajmniej wszystko będzie w jednym miejscu, jakoś poukładane i bardziej przejrzyste. Jestem za.

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Tez jestem za!

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

I ja!
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

Polać mu! Dobrze gada
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Właściwy człowiek na właściwym miejscu :) Świetna koncepcja. Nareszcie skończy się burdel i zadawanie tego samego pytania po raz n-ty.

A pomyśleć, że zaczynało się od jednego tematu na NG, który urósł do 400 stron. Do dziś niepokornych straszy się obowiązkiem opracowania na podstawie pytań i odpowiedzi z tamtego tematu.
Taka organizacja jest "ultimate", lepsza niż podforum z rozsianymi tematami. Nareszcie będziemy mieli polskie battlowe kompendium dire... werewolfa :)

Border Princes gratulujemy moderatora Kwestii Zasad :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Rozwiązanie bardzo fajne, dobrze Szafa, że na to wpadłeś. Jeśli wykonanie będzie godne pomysłu, będzie super.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

okej, uznaje ze jest poparcie spoleczne.

ten topik zostaje do wypowiedzi komentarzy i krytyki jak chalpne cos krzywo w Q&A.

tomashu - moglbys zrobic działy wg klucza jaki zamiescilem w pierwszym poscie?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

A te działy nie będą po prostu tematami biblioteki? Z resztą tematów "rozstrzeloną" zakresem po wszystkim? Bo chyba nie rozumiem :)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

hmmm...

teraz mam tylko posty. Jak wkleje tu 200 postów z Q&A to bedzie bajzel i nic do znalezienia.

Jesli na dodatek umieszcze np. cały Q&A do vampirów w jeddnym poscie, to bedzie go trzeba calego przeszukac by cos znalezc.

Zajrzyj na chaos united - masz tam tam 4 podfora. I ja widze to tak ze biblioteka jest podzielona na ok 20 takich podforó, uzupelnianych powolutku postami - po kilka - kilkanascie postow na kazdy topik.

Awatar użytkownika
blundi
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: blundi »

Hashut !
Napisz, że tak na prawdę jesteś wyznawcą Mahometa i liczysz od końca, albo przesuń Chaos Dwarfs na czoło tej listy.
Poza tym bez zastrzeżeń.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

pomysl z podzialem na te podfora (nawet jak ma byc ich 20) mi sie bardzo podoba... moze teraz to nie przeszkadza ze jest wszystko naraz... ale tematy w tym dziale mnoza sie jak grzyby po deszczu..i niedlugo bedzie tu niezly balagan.

IMO, dobrym pomyslem jest grupowanie odpowiedzi na podobne pytania w jednym temacie.. tak jak z bears anger - wszytsko o nim w jednym temacie - zeby te Q&A sie za bardzo nie mnozyly
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Dobra, zaraz się biorę za tworzenie podforów zatem. Poproszę na PMkę dokładną listę armii, jakie mają dostać swoje podforum.

Jestem jednak za całym Q&A do jednej armii w jednym poście (najlepiej podległym działowi kwestia zasad, a nie jednemu z podforów), łatwiej toto sobie gdzieś zapisać i wydrukować. Poza tym pytanie często może być dłuższe niż długość tematu.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

hmm...smiem twierdzic ze moja wizja (kilkanascie oddzielnych podforów dla kazdej armi, i tak oddzialny topik dla kazdej kwesti bedzie stokroć bardziej przejrzysty i latwiejszy do odczytania. Juz moja w tym glowa :)

zaraz wysle ci spis co i jak.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Tomash , dajmy szanse szafie... bo mi sie jego pomysl podoba..a jak bedzie w praktyce to sie zobaczy.. jak bedzie to nie uzyteczne to sie powroci do tego co jest teraz ;)
Obrazek

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

** czepiam się **
chorążowie armii
Nie chorążowie, brońcie Cztery Potęgi! Chorąży.
Jestem na takie rzeczy wyczulony.
Pozdrawiam,
czepliwy :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

zdawalo mi sie ze chorążowie jest pprawnie. ale ok, moze byc i chorąży :)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jak się powołusz na uściślenia sędziowski, to je podawaj, dobrze?
Szczególnie jeśli ich nie ma.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

spoko :D

na razie to wersja probna...a uscislen jeszcze koncowych nie ma. jak beda - to powklejam cytaty :)

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Podoba mi sie ta wizja kwestii zasad. Nareszcie nie trzeba będzie przekopywać się przez sterty postów. :D

Zablokowany