Turniej Warhammer 8 ed. w Sklep Imperium Kraków 18.09.2010!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Dorgar
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Turniej Warhammer 8 ed. w Sklep Imperium Kraków 18.09.2010!

Post autor: Dorgar »

Obrazek

Obrazek

Prosiłbym o podawanie imienia, nazwiska oraz armii przy zgłoszeniach na turniej, w przypadku nie podania powyższych danych takie zapisy nie będą odnotowywane.

Aktualna lista zgłoszeń na turniej (lista aktualizowana jest na bieżąco):

1. Marek Hołownia - Dwarfs
2. Andrzej Bąk - High Elves
3. Dawid "Kudlaty" Antolak - Vampire Counts
4. Krzysztof "Guliwer" Kozak - Worriors of Chaos
5. Marcin Doktor "Alban" - High Elves
6. Patryk Wolnicki - Warriors of Chaos
7. Jarek Oczkowicz "Oczko" - Wood Elves

Jeżeli będzie więcej chętnych pomyślimy o rozszerzeniu liczby graczy do 12!

W przypadku jeżeli będzie zgłoszony komplet graczy na turniej zostanie utworzona lista rezerwowa.
Prosiłbym graczy rezerwowych o zapisywanie się podając numeru telefonu, wówczas szybko będę mógł poinformować o możliwości dołączenia do turnieju jeżeli ktoś by zrezygnował.

Serdecznie zapraszamy!
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2010, o 19:44 przez Dorgar, łącznie zmieniany 8 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

Mimo, że punkty mniejsze niż ostatnio pojawię się.

Proszę o zapisanie:
Marek Hołownia Dwarfs;

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Myśle, że dam radę do Was przyjechać. Szkoda tylko, że nie zrobiliście formatu pre-masterowego.

Andrzej Bąk HE
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

@Andrzej

Z większymi punktami jest taki problem, że gramy na stołach 48x48 i armie hordowe miewają problemy z wystawieniem. To pewnie zadecydowało o powrocie do 2k.
Gdyby jednak dało się większe punkty to ja popieram.

Andrzej
Pan Spamu

Myślę, że większy problem jest z czasem. Jeżeli turniej zaczyna się o 13.30, to faktycznie 2500 może być za dużo...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Dorgar
Kontakt:

Dopisałem was do listy uczestników:).

Co do formatu to może być on dowolny, po prostu chcielibyśmy aby turnieje były za każdym razem zróżnicowane. Ostatnio udało się skończyć turniej około 22 bez większych problemów, zaś samo rozstawienie myślę że zacznie sprawiać radykalne problemy przy około 3 k. Następny turniej jeżeli taka będzie chęć większości graczy może być na większe punkty. Teraz większość chciała tajnych rozpisek a więc są. Na następny turniej także planujemy coś nowego i ciekawszego...:).

Jeżeli chcielibyście wprowadzić jakieś zmiany na turniejach, piszcie w tym temacie od tego on jest i na bieżąco go śledzę.

Pozdrawiam
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Generalnie propnuje, żeby robić turnieje na taki sam format, jaki jest następny master. Sądzę, że może to znacznie zwiększyć frekfencję.

Dorgar
Kontakt:

Z frekwencja jest bardzo dobrze jak dotychczas, a spora część graczy nie jedzie na mastera więc chcielibyśmy aby mieli zróżnicowane turnieje. Na pewno jeden z takich turniejów aby potrenować można zrobić jeżeli będzie odpowiednia liczba chętnych.

Tak to zapraszam na co dzień lub na jeden z wieczorków lub dni z Warhammerem organizowanym u nas w sklepie. Można przyjść z kolegami albo przyjść samemu zawsze znajdzie się ktoś chętny do grania:).
Obrazek

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Czasowo jednak warto rozważyć start przesunięty o jedną bitwę np. na g. 11. Nie jest to godzina zbyt wczesna by trzeba było się zrywać o 5 rano by dojechać na turniej, a uniknie się sytuacji gdy ktoś kończy po drugiej bitwie bo ma ostatni sensowny pociąg/autobus.

Jeśli chodzi o zmianę punktów to popieram. Nie ma sensu tworzyć kolejnych standardowych formatów jakie dominowały w poprzedniej edycji.

Warto również rozważyć wprowadzenie "scenariuszy" Blood and Glory czy wybranych z projektu Bastard Sword.

Dorgar
Kontakt:

Tak jak wspominałem ostatnio, będzie więcej osób chętnych za przełożeniem na wcześniejszą godzinę to o tym pomyślimy:). Jak na razie wszyscy przychodzą zamiast na 13:00 żeby zacząć wcześniej to na 14:00. Tym razem zaczniemy równo o 13:30 więc się nie spóźnijcie:). Co do scenariuszy to jak mówiłem będziemy myśleć, może już pomyślimy coś na następny turniej....;).
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ja tak samo jestem za przesunięciem startu na godzinę 11. Kończenie turnieju w sobotę o 22 jest słabe.

Tymaczasem prosze dopisać do listy :

Krzysztof "Skaven" Żelazko - lizaki
Marcin "Undead" Jabłoński - tk

Dorgar
Kontakt:

Dopisałem was do listy, w razie jakby was jednak nie było prosiłbym o szybką informację.

Proszę o dalszą dyskusję na temat turniejów, wszystkie opinie są dla nas istotne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Chętnie przyjechałbym do Was z chęcią ponownie :)

Na szczęście mam wesele kompletnie w drugą stronę ;) ... następnym razem myślę, że to będzie dobra opcja :)
Pomimo, że nie przyjadę to wtrącę 2 grosze:
Godzina 11:00 oraz scenariusze (ale nie te ze skurwysyńskiego miecza - one akurat obsysają), które powodują zmianę taktyki w samej rozgrywce to dobry pomysł.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Dorgar
Kontakt:

Cóż szkoda, ale zapraszamy następnym razem:).

Piszemy ogólnie o turniejach w naszym sklepie więc dwa grosze jak najbardziej mile widziane:).
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Spoko, jak nas nie będzie to damy jak najwcześniej znac, 13:30 obssysa i to główny problem dla nas, ale zobaczymy jak się weekend uda ułożyć.

Dorgar
Kontakt:

Oki, czekam na informację. Załapałem za jaką porą jesteście:).
Obrazek

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Ja również jestem za ewentualna zmianą na wcześniejszą godzinę- gdy widzę godz. 13 30 to nie ma nawet zastanowienia. Wcześniej daję radę spokojnie przyjechać, zagrać i wrócić do Tarnowa
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Andrzej
Pan Spamu

Zaczęcie wcześniej jest dobrym pomysłem.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Undeada ani mnie jednak nie będzie z powodów wiadomych ;)

Dorgar
Kontakt:

oki, wypisuje wasz listy.
Obrazek

ODPOWIEDZ