Zdolności specjalne, a magiczne bannery

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Zdolności specjalne, a magiczne bannery

Post autor: Morrok »

Czy Unit z bannerem of eternal flame (tudziez armour piercingiem), ktory ma specjalne zdolnosci w walce (np. gazy censerow, furmanki, stompy itd.) dostaje na te specjalne ataki zdolnosci ze sztandaru?

(np. flaming attacks, ma rozpisane, ze oddzial z takowa umiejetnoscia ma plnace ataki dla strzal i close combatu, a dla czarow nie)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ty nie wymyślaj problemów, tylko wrzuć wreszcie regulamin mastera :)

Na LS pisali o tym banerze i ponoć "potrzebna jest dalsza dyskusja"
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=639803#p639803
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

regulamin bedzie maks do jutra.

a z wymyslania problemow... mam straszne miazdzenie moszny dla innych na Kohortex ;) Dlatego się dopytuję

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Banner of Eternal Flame działa tylko na "shooting attacks" i "close combat attacks"
Razor Standard działa tylko na "close combat attacks"
Jeżeli specjalne zdolności przez Ciebie wymienione i te które Cię interesują nie należą do powyższych kategorii, to nie są poddawane działaniu powyższym zasadom. Pragnę również przypomnieć istnienie takiej kategorii, jak "Unusual Attacks", która to kategoria wyróżnia ataki trafiające automatycznie i które to są rozlosowywane jak shooting (ale shootingiem nie są). Ataki tego typu nie należą do powyższych kategorii.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

No, dobrze, rozwinę w taki sposób:

Plague Censer to warpstone weapon, który jest flailem, z dodatkowym efektem: ,,(...) with the following additional rules to cover the deadly fog(...).
Dalej jest o zdawaniu testu Toughnessa każdego modelu w styku, itd.

Na tej podstawie chcę stwierdzić, że to "close combat attacks"- pochodzi z flaila, który ma dodatkowy efekt.

Podobnie z Wrecker Attack i Enshrouded by Fog z Plague Furnace- to nie jest shooting tylko automatycznie trafiający atak w close combacie.

Jeżeli źle rozumuję, to proszę mi to wytknąć ;)

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Ataki wykonane z Plague Censera mogą podlegać efektom Razor Standard lub Banner of Eternal Flame (robią magiczne obrażenia, ale nie jest to magiczna broń). Testy T, nie będą podlegały efektom tych sztandarów, gdyż należą one do kategorii "Unusual Attacks" (automatyczne T testy - nie są to ataki w walce wręcz)

Wrecker Attack (Artillery Dice, S5 hits on unit) i Enshrouded by Fog (D6 automatic hits on unit, powodujących T testy - tj. Plague Censer) już zupełnie należą do kategorii "Unusual Attacks" i nie będą podlegały efektom z tych sztandarów.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

świetne! teraz jednym postem dostajesz 50% odpowiedzi LS:)
(nie mogłem sie powstrzymać)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Dorzucę swoje 50%, a co mi tam :mrgreen:

Jak Mac napisał.

ODPOWIEDZ