Paskudne Ogry

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zator
Wałkarz

Paskudne Ogry

Post autor: zator »

Losy nie znanych wiatrow przemierzajacych swiat... (i takie tam pierdoly)
w kazdym badz razie chodzi o to ze zbieram ogryi wkrotce przyjdzie mi pomalowac tych wyrosnietych panow... Mam z gory plan ustalony (taki jak w codexie ) XD... tylko spodnie beda zielone a chlopaki nie beda mieli tych ochydnych krawwych piesci

moze ktos sluzy ciekawa spostrzegawcza i wogle fajna rade jak malowac byki i tych innych...

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Po pierwsze dużo ciała do pomalowania, warto więc poćwiczyć dobrą technikę. Jak lubisz ostre przejścia, zapraszam do obejrzenia moich brutali w galerii ;)
Jeżeli nie bawisz się w konwersje, staraj się nie przyklejać rąk byczków przed malowaniem, ciężko dostać się pędzelkiem w miejsca pod pachami, po wewnętrznej stronie rąk, paski, spodnie również od tej strony ciężko wtedy pomalować.
Jeżeli wybierasz kolor skóry jak 'Eavy Metal, to stosuj się do ich porad. Ja moim ogrom maluję skórę Dark Flesh -> 66% Dark Flesh + 33% Kommando Khaki -> 66% Kommando Khaki + 33% Dark Flesh -> Kommando Khaki -> Bleached Bone.
Hm, malowanie ogrów to głównie skóra/metaliki/gatki, plus oczywiście dodatki w postaci worków, beczek, mięska i szczegułów jak tatuarze, barwy plemienne itp :)
Polecam pomalowanie jednego na próbę a potem po trzech, czy jak tam zamierzasz składać oddziały.
Pozdrawiam i powodzenia.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Po pierwsze dużo ciała do pomalowania, warto więc poćwiczyć dobrą technikę. Jak lubisz ostre przejścia, zapraszam do obejrzenia moich brutali w galerii ;)
Jeżeli nie bawisz się w konwersje, staraj się nie przyklejać rąk byczków przed malowaniem, ciężko dostać się pędzelkiem w miejsca pod pachami, po wewnętrznej stronie rąk, paski, spodnie również od tej strony ciężko wtedy pomalować.
Jeżeli wybierasz kolor skóry jak 'Eavy Metal, to stosuj się do ich porad. Ja moim ogrom maluję skórę Dark Flesh -> 66% Dark Flesh + 33% Kommando Khaki -> 66% Kommando Khaki + 33% Dark Flesh -> Kommando Khaki -> Bleached Bone.
Hm, malowanie ogrów to głównie skóra/metaliki/gatki, plus oczywiście dodatki w postaci worków, beczek, mięska i szczegułów jak tatuarze, barwy plemienne itp :)
Polecam pomalowanie jednego na próbę a potem po trzech, czy jak tam zamierzasz składać oddziały.
Pozdrawiam i powodzenia.

EDIT: Sorry za podwójny post, coś się chrzani z serwerem chyba, bo nie wyświetlało mi pierwszego, a gdy wstawiłem drugi, wpadły oba.

Awatar użytkownika
zator
Wałkarz

Post autor: zator »

nic sie nie stalo:P wezme sobie Twoje porady do serca i mysle ze 4 warsty bo na tyle zamierzam pomalowac skore wystarcza, a farb nie trzeba bedzie rozcienczac. Nie umiem malowac... przyznaje sie z reka na sercu jestem w tym slaby i cinki, ale obiecuje ze pokatuje was moimi pracami zaraz po pomalowaniu 2-3 ogrow :P Moze to troche zajac bo chce ich pomalowac starannie a narazie nawet na farby nie mam:P:P

ODPOWIEDZ