27.11.2010 turniej w Magic Traders Kraków

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

27.11.2010 turniej w Magic Traders Kraków

Post autor: Skaven »

A wiec pod koniec przyszłego miesiąca znowu robimy turniej w MT i tu już bym chciał żeby wszystko tip top wyszło, a więc pytania do osób mających zamiar się pojawić, które pomoga mi w dobraniu optymalnych dla graczy zasad.

Plan jest taki że gramy na zasady 8 ed z tą różnicą że:
-są połówki za połowy oddziałów/monsterów/herosów itd
-oddziały uciekające na koniec bitwy liczą się jako zniszczone

Pytania do potencjalnych uczestników:
1. Na jakich stołach chcesz grać ?
a)48x48
b)48x72
2. Jaki format?
a)1500 bez lordów, max 3 maszyny i 1 LT
b)1500 z max 1 lordem, max 3 maszyny i 1 LT
c)2000
d)2500

Z góry dzięki za wyrażenie swojego zdania.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

małe stoły opcja punktowa na 1500 + 1 lord, z dorzuceniem imo zakazu dublowania rarów i triplowania specjali. No i proponowałbym 1650, czyl i trochę więcej ale nadal małe punkty ; ) Ostatnio się nie zjawiłem ale a)lojalnie ostrzegłem ^^ b) liczę ze 27 za dużo pracy nie będzie

jeszcze scenki:

Meeting
Watchtower
Battlline

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Witam, tym razem jeśli wszystko wypali postaram się pojawić. Dla mnie punkty to 2000+. Stół wynika z formatu, a co do scenariuszy mi to obojętne
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Na tym powinienem sie p ojawić format mi obojetny.

co sie dzieje z ksch?

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

a)1500 bez lordów, max 3 maszyny i 1 LT
to może być ciekawe rozwiązanie, wymusi inne niż zazwyczaj rozpiski :)
Jeżeli były by takie punkty myślę że udałoby mi się ściągnąć ze dwie osóy które nie chcą grać turnejowo na duże punkty, ale z kolei wiem, że pewnie część graczy będzie chciała grać na duże punkty - jak dla mnie jest to obojętne, mogę zagrać na każde.

Co do stołów - myślę że ostatnio mniejsze stoły dały radę, wszystko zależy od tego ile było by osób na turnieju.
:)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Ja z zasady, tk na małe punkty :?
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

Moje pojawienie się będzie co prawda zależało od pewnych czynników, niemniej wyrażę swój głos.

1. a - 48x48
2. a - 1500 bez lordów, max 3 maszyny i 1 LT, gdyby jeszcze dorzucić jakieś ograniczenia magii może być ciekawie.
Qc-Rat pisze:..
jeszcze scenki:

Meeting
Watchtower
Battlline
+1. Można by tylko rozważyć zamianę Battleline na Blood and Glory.

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Sevi pisze:a)1500 bez lordów, max 3 maszyny i 1 LT
to może być ciekawe rozwiązanie, wymusi inne niż zazwyczaj rozpiski :)
Jeżeli były by takie punkty myślę że udałoby mi się ściągnąć ze dwie osóy które nie chcą grać turnejowo na duże punkty,
A jedną z tych osób jestem ja ;)
Mój wiecznie zaspany łeb nie ogarnia większych bitew, ale na 1500 punktów może bym się skusił zagrać coś turniejowo.
Vae victis!

Catafractus
Mudżahedin

Post autor: Catafractus »

1500 bez lordów, choć można byłoby podnieść do 1600.
Może warto byłoby też zbanować power scroll?
Fajny dodatkowy scenariusz mieli na thunderstompie.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Co do scenariuszy to na pewno będzie blood and glorry, battleline chyba też i jeden taki mój który jest połączeniem kilku innych ;) Watchtowera na pewno nie będziemy grać bo imo ten scenariusz jest do d... sprowadza się do tego kto ma lepszy oddział piechoty.

Co do ograniczeń to poniżej 2k na pewno power scroll będzie zbanowany żeby gra się nie ograniczała do tego kto wygra rzut na zaczynanie i rzuci dwellersów w przeciwnika albo sloneczko. Widzę ze dużo osób się za 1500 opowiada , no i dobrze bo wtedy można zagrać na małych stołach i zmieścić wiecej graczy. W każdym razie na pewno nie będę chciał robić takiego ścisku jak ostatnio. W tym miesiącu chłopaki mają dokupić jakieś stoliki wiec będzie większe pole manewru, ja przyjade tam wcześniej i poukładam terenym ponumeruje stoły itd (ostatnio chaos był, bo miałem lekki hardcore, spanie po 4 h dziennie itd).

Poczekamy jeszcze aż więcej osób się wypowie, ale zrobimy tak żeby każdy mógł zagrać i żeby miał z tego przyjemność ;)

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

A ja ciągle będę się trzymał zdania, że ta edycja została wymyślona na duże punkty i gry na małe punkty tracą balans, głównie za sprawą magii. Najlepiej 2999pts ale pewnie czasu nie będzie na taki tur, wiec cos w oklicach 2500 też by mnie satysfakcjonowało :) .
A jak juz większość chce 1500 to przynajmniej bez lordów, elficki koles z ksiażką na małe punkty będzie raczej miażdżył system.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

pkt są mi obojętne...ale co znaczy np. 1500 bez lorda??..ludzie mamy 8 ed a nie 7...sloty sa procętowo podzielone...jak niechcesz lorda to nie wystawiaj ja osobiście mam gdzieś granie bez lorda...

Więc reasumując pkt obojętne jaki format z połówkami za odziały itp.
Stoły mogą być 48 i reszta bez ograniczeń

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Undead84 pisze:pkt są mi obojętne...ale co znaczy np. 1500 bez lorda??..ludzie mamy 8 ed a nie 7...sloty sa procętowo podzielone...jak niechcesz lorda to nie wystawiaj ja osobiście mam gdzieś granie bez lorda...
No i widzisz, dla tego regulamin turnieju układa ktoś, kto widzi różnicę w graniu z lordem i bez na małe pkt 8)

Wystarczy popatrzeć trochę dalej niż tylko na swoją armię i przemyśleć kto co moze wystawić za jakie pkt, a potem wszystko staje się jasne dla czego tak a nie inaczej ;)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Oj tam, oj tam :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

A tu wyżej jest potwierdzenie tego co napisałem :D

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Granie z lordem podchodzi pod każdą armię natomiast bez już nie...i dlatego patrze pod kontem swojej armii;]

Andrzej
Pan Spamu

Imo bardzo bostuje to między innymi HE i Lizaki. Za to takie imperium i WE zyskują stosunkowo niewiele.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Brawo za to : "Plan jest taki że gramy na zasady 8 ed z tą różnicą że:
-są połówki za połowy oddziałów/monsterów/herosów itd
-oddziały uciekające na koniec bitwy liczą się jako zniszczone"

Jeżeli ma to zwiększyć frekwencję może być 48x48 (wiadomo , 48x72 lepiej ,ale dla większej ekipy ,chyba każdy zrezygnuje z tego komfortu)

2500pkt !

Jeśli 1500 to bez lordów, bo już mi się chcę rzygać ,a nawet nie widziałem rozpy Andrzeja...
I believe in Honour.!

Andrzej
Pan Spamu

Proszę bardzo :mrgreen:

1 Archmage @ 360.0 Pts
General
Magic Level 4
Book of Hoeth [100.0]

1 Noble @ 184.0 Pts
Great Weapon
Dragon Armour
Battle Standard
Banner of the World Dragon [60.0]

21 First Archers @ 266.0 Pts
FCG
Banner of Eternal Flame [10.0]

10 Archers @ 110.0 Pts

30 White Lions @ 530.0 Pts
FCG
Banner of Sorcery [50.0]

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

No cóż Undead, życie chłoszcze ;P Nie musisz grać będziesz za murzyna robił :D Z tego co widze to raczej zagramy 1500, na bank bez lorda i to jest pewne i bez power scrolla.

ODPOWIEDZ