dwarfy 2010

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

dwarfy 2010

Post autor: Kotar »

Unnamed2010 Pts - Dwarfs Army

1 Runelord @ 418.0 Pts
Anvil of Doom; General; Gromril Armour; Shield
#Anvil of Doom [0.0]
#Rune of Oath & Honour [0.0]
#Rune of Hearth & Hold [0.0]
#Rune of Wrath & Ruin [0.0]
Runic Talisman [100.0]
Master Rune of Spellbinding
Rune of Spellbreaking (x2)

1 Anvil of Doom @ [0.0] Pts

1 Thane @ 165.0 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Talisman [25.0]
Master Rune of Challenge
Runic Armour [50.0]
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance

25 Warriors @ 275.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG

21 Longbeards @ 318.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Runic Banner [20.0]
Rune of Determination

1 Grudge Thrower @ 150.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [55.0]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating

1 Engineer @ [15.0] Pts
Light Armour

1 Grudge Thrower @ 170.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [75.0]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)

1 Engineer @ [15.0] Pts
Light Armour

1 Cannon @ 140.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [35.0]
Rune of Forging

1 Engineer @ [15.0] Pts
Light Armour

10 Troll Slayers @ 110.0 Pts

1 Organ Gun @ 120.0 Pts
Misfire Chart

1 Gyrocopter @ 140.0 Pts

Models in Army: 73

Total Army Cost: 2006.0

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Wygląda jak rozpa na 7ed. IMO słabo się spisze; żyros out, 10 slayerów? :? . zamiast tego powiększyć kloce warriorów i longów. Zestaw maszyn też mi się nie podoba, ale to już zachowam dla siebie bo inni (bardziej konserwatywni) długobrodzi nie zostawią na mnie suchej nitki :P
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Post autor: Kotar »

A to nie jest czasem tak, że w 7 ed. żyrosy były egzotyką a 8 je przywróciła do życia?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

raczej odwrotnie :)
teraz dziala tak samo jak w 7ej z tym że nie tnie marszu (rzut na LD od generala z przerzutem od BSB), a przeciwnik może przedeklarować szarże jak dasz flee (znów po zdanym LD i przerzucie) i z tego co pamiętam strzelić możesz tylko jeśli przelecisz nie więcej niż 10" (nie jest fastem więc nie może strzelić po marszu) .
Żyrek byłby znośny gdyby jego templatka podobnie jak cala reszta templatek w 8ed automatycznie trafiała tych których dotknie. Strzał z żyrosa chyba jako jedyny zachował starą zasadę "na 4+".
Podsumowując robi nie wiele więcej niż orzeł w HE a kosztuje prawie 3x tyle :roll:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ