Moja armia na 2500 w założeniu na turniej w wawie. Postawiłem na czubków religijnych i spróbować jak się sprawią hordy flagellantów w walce. Lore of light dla wspomagania. Chyba że ktoś ma sugestie jaki lore wybrać(myśłałem żeby może heven), chciałem metal ale mi nie pasuje jakoś. Flagusie bez czempionów bo już nie starczyło na nich.
Arch LEctor - War Altar
Van horstman speculum
sword of might
armour of meteoric iron
dawnstone
Warrior priest of sigmar
crown of command
dragonhelm, great weapon
Wizard Lord 4lv Light
crimson amulet
seal of destruction
Captain bsb warhorse barding
biting blade
dawn armour
10 knightly orders great weapon
fcg, banner of discipline
30 flagellants (core)
30 flagellants
10 crossbowmen stnd
10 crossbowmen stnd
Mortar
Mortar
Great Cannon
Steam Tank
2500 EMpire Armia światła przeciw ciemności.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Dawnstone na Arcylektorze to niepotrzebny overkill - i tak wszyscy biją w wózek, tam też trafia większość broni zasięgowych.
Crimson Amulet koniecznie przenieś na papieża. A zamiast SoM, daj dziadkowi dwuraka...
Polecam też zabrac chorążemu magiczny pancerz, dodać dragonhelm i dawnstone. A jak starczy punktów, to wymienić Biting Blade na SoM.
Crimson Amulet koniecznie przenieś na papieża. A zamiast SoM, daj dziadkowi dwuraka...
Polecam też zabrac chorążemu magiczny pancerz, dodać dragonhelm i dawnstone. A jak starczy punktów, to wymienić Biting Blade na SoM.
Do flagelantów on wejdzie bo nie jest unbreakable.Wisnia pisze:Po co Warrior Priestowi Crown of Command? Flagelanci i tak są niezłomni.
Chyba, że jest na koniu, to rozumiem jako tako.
Raczej pójdzie do knightów by im dawać stuborna.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
On idzie do knightów właśnie by ac im stubborna. Mimo wszystko o lektora się nieco obawiam dlatego jest taki chroniony.
nOObkrusk pisze:Do flagelantów on wejdzie bo nie jest unbreakable.Wisnia pisze:Po co Warrior Priestowi Crown of Command? Flagelanci i tak są niezłomni.
Chyba, że jest na koniu, to rozumiem jako tako.
To miałem na myśli, bo nie napisałeś, że konny jest.Murmandamus pisze:On idzie do knightów właśnie by ac im stubborna. Mimo wszystko o lektora się nieco obawiam dlatego jest taki chroniony.
wiadomo jakie jest działanie crimson amulet. Ale czy dubluje sie ward ?Piotr pisze:Dawnstone na Arcylektorze to niepotrzebny overkill - i tak wszyscy biją w wózek, tam też trafia większość broni zasięgowych.
I co sądzicie o takim złożeniu Papy
War Altar
Sword of Battle
Armour of Meteoric Iron
Potion of strenght
The Crimson Amulet
W kluczowych momentach może sie przydac. Wypijamy potke. W 1 turze siła 7 + 3 ataki + przerzuty moga napsocić?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
A opłacało by siędać maga na konia i pomykać z wardem na 4+ koło kawalerii. W miarę jest zabezpieczony i może pałętać się tam gdzie jest akurat potrzebny. Co do lora wacham się między metal, heaven a shadow.