Gangsta rappers army of Saphery

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Gangsta rappers army of Saphery

Post autor: Ice-T »

Zaprezentuję chyba wiekszość mojej armi czyli jakieś 70% bo nie pomalowanych i zaczętych figsów wam oszczędzę (lub malowanych 5lat temu :) )

no to pierwsze gryf
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Swordmasterzy (malowani na nowo reszta w rozpuszczalniku)

Obrazek

rydwan (jeden z 2)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jedne z pierwszych figsów jakie malowałem
Obrazek
Obrazek

White Lions
Obrazek
Obrazek

Dragoni

Obrazek
Obrazek
Obrazek

shadow woriours (jestem z niech zadowolony choć nie byłem w stanie ich tak ująć jak wygladają w realu)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bolce
Obrazek

przykładowi spearzy i Solverzy
Obrazek
Obrazek

Korchill

Obrazek
Obrazek
Obrazek

BSB konwersja z muzyka do Swordmasterów

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Herosi i jeden mag z nieskończona podstawką choć szykuje sie nieżle
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i slann neidawno malowany dla kumpla
Obrazek
Obrazek

i to by było tyle jak bede miał aparat to walnę nowe tylko nie bijcie ...

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

malowani tlusta farba o ile sie ile myle ]:->
po 1 fotce myslalem ze ok galeria ale niestety troszke sie zawiodlem (tylko troszke)
z daleka wyglondaja swietnie (tak z 4 metry od kompa)
ale z bliska widze te przejscia widze ze masz problemy z kryciem bialym kolorem wszystko widze ]:->
sprubuj dodawac wiecej wody do farb niewiem komu i ile razy to pisalem ale to jest warzne maslem sie nie da malowac
ale po za bialym i niektorymi brazami to ladne figurki naprawde

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Zauważyłem że masz problem z dwoma rzeczami : Rozjaśnienia i cieniowanie bialego oraz drybrush. Na skrzydłach gryfa wygląda naprawdę słabo. Jednakże cała armia bardzo mi do gustu przypadła. Na stół się nadają. Bez fajerwerków;]

a i najważniejsze : już daaaawno mi się tak konwersje magów konnych nie podobały. Po prostu bajka!! a ten co w wodzie zasuwa to bo prostu boski pomysł :D

Pzdr i powodzenia ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Ice moje zdanie znasz.

Ale faktem jest, że w realu armia lepiej sie prezentuje.

Pozdro

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ładne, magowie i gryf imo najlepsze(konik morski :) MAx- popracuj nad ortografią...:(

Awatar użytkownika
D-Wens
Wałkarz

Post autor: D-Wens »

sprubuj dodawac wiecej wody do farb niewiem
a ty spróbuj pisać po polsku a nie po polskiemu :roll: ok? a mi się armia podoba, myślę że w realu wyglądają lepiej.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

no fakt malowanie slabsze ale zeczywiscie konwersje magow konnych sa bajeczne :wink:
jakby jeszcze poprawic to malowanie to naprawde armia by super wygladala

pozdro

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Ogólnie cała armia prezentuje się sympatycznie, a boli mnie tylko jedno słabo zrobione konie te przejścia są strasznie widoczne i mocne. Jeżeli chodzi
o Slanna to się nie wypowiem, bo nie lubię tego modelu jeśli już to 6ed.
pzdr

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Hm, pierwsze figurki nawet całkiem całkiem, chociaż im dalej w las tym... niestety trochę słabiej :/ Za grubo paćkasz farbą, daje to widoczne jest to zwłaszcza na skórze. Słabiutko pomalowane białe kropierze i koniki białej maści. Zbyt widoczne przejścia, słabe cieniowanie, no ale rozumiem, że to dawno malowane figurki :)
Jak na stół ok, chociaż przed turniejami itp to raczej bym ich przemalował ;)
Pozdrawiam i do boju z dalszym malowaniem :)

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Bialy tez sie cieniuje. Jedno rozjasnienie to malo. Calkiem fajna konwersja maga z archera i bsb. Schludnie pomalowani SM i gryf (koles calkiem ok, przyczepilbym sie tylko do twarzy)
Ale armia na stol sie nadaje jak najbardziej i z drugiego konca stolu wyglada zapewne fajnie. A napewno duzo lepiej niz moja, ale to zaden komplement :P

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Jak to mają być gangsta rappers to potrzeba więcej bling-blingu. :)
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Do grania ok, widać że są malowani za grubą warstwą farby i dość niedokładnie. Fajne podstawki pod magów :)

lith
Oszukista

Post autor: lith »

A mi sie wlasnie te podstawki wydaja najbardziej kiczowate :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

bylo by spoko do gry tylko w oczy gryza poderzniete gardla u koni ;)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

no wiec tak dzięki za krytykę co do dry brusha na gryfie to powiem że dostałem go malowanego w nei wiem czym i nawet moczenie w nitro nie pomogło i nieszło zmyć farby z zakamarków więc stara gruba warstwa + podkład + szary + biały daje właśnie taki efekt

biały no coż nie umiem cieniować wiec probowałem wielu rzeczy od szarego podkładu po lekko niebieski jak to ujoł kolega Daro wiec pytam isę jak cieniować tę zasraną biel?

poza tym to chyba tyle a farbki już będę rozwadzniał ;)

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Ice - możemy sie dogadać to ci pokaże o co chodzi w cieniowaniu bieli, bo z tego co ci mówiłem to raczej widzę ze nie zrozumiałeś ;)

Pozdro

Antar
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Antar »

Jak już tutaj większość napisała, największym grzechem Twojego malowania jest zbyt gęsto nakładana farba - więcej wody by zdecydowanie przyniosło lepsze efekty :) przydało by się również więcej cieniiowania-rozjaśniania, w szczególności na białych szatach. Co do gryfa, no cóż, drybrush też Tobie nie wyszedł. Jeśli chodzi o malowanie białym, dobrym kolorem wyjściowym jest fortres grey, robisz nim sobie podkładzik na elementach które będą białe, następnie rozjaśniasz je dodając stopniowo do fortres greya trochę białego i tak aż do samej bieli :)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

hmm... no coz... dokladnie tak jak Antar napisał... drybruszh to tobie neiwyszedł :) mysle ze nawet przy dry brushu mozna by bylo uzywac przejsc midzy kolorami a nie tak ze masz 1/2 czaosu i 1/2 skull i potem bruszujesz odrazu bialym (niewiem. bo brusza nieuzywam :D) niemniej jednak, zeby pomalowac cala armie (nawet na tak niskim poziomie) trzeba miec duzo samozaparacia. wiec tu bede Ci gratulował wlasnie tego :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

sztandar Lionów mnie powalił.
Biorąc pod uwagę poziom typa na gryfie (rażąca różnica z gryfem) to ten sztandar otpuściłeś sobie, aje jew na nim uroczy jest.

A tak wogóle to pomalowałeś całą armię - szacon. mi ostatnio się nie udaje :(

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Cała armia ma klimat , bardzo mi sie podoba .Właśnie to jest dla mnie TT a nie malowanie Jacka . Z drugiego końca stołu wyglądają świetnie i to sie liczy. Ciekawe pomysły koni :P dla magów .
Beka na maxa

ODPOWIEDZ