Witam!
Ostatnio mam pewien problem, otóż odkąd weszła nowa edycja cały czas mamy różne zawirowania i nie wiadomo właściwie co się z nią dzieje. Zaczęło się od bastard sworda, który z tego co wiem upadł, a przynajmniej na tym forum się o nim nie mówi, potem było parę masterów, ale właściwie każdy na inne zasady. Turnieje lokalne też są cały czas, przynajmniej w mojej okolicy na co rusz inne zasady. Nie wiem jak dla innych ale dla mnie jest to raczej słaby układ, bo różnice między zasadami są często spore i mają duży wpływ na to jakie modele są potrzebne, jako że jeszcze kompletuje swoją armię to nie wiem co właściwie powinienem kupować bo w zależności od zasad potrzebne są inne oddziały. Proponowałbym byśmy spróbowali zacząć grać na jakiś jeden konkretny zestaw zasad, osobiście najbardziej skłaniam się ku Euro comp z paru powodów, między innymi dlatego, że zasady wydają się dość dobrze przystosowane turniejowo. Oczywiście nie mówię tu o zmuszaniu kogokolwiek do organizowania turniejów na konkretne zasady bo tego nie można zrobić, ale gdyby można było ustalić jakieś zasady na mastery, albo zasady sugerowane i "polecane" przez ls. Można zrobić ankiety, można się podogadywać między ważniejszymi klubami, ale warto by było jakoś to wszystko ogarnąć...
Jednolitość zasad
Jednolitość zasad
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
Ja złożyłem armię która na 2400, 2500, 2800, i 2900 różni się jedynie szczegółami... Zestaw corów,śmieci i bohaterów na wszystkie powyższe jest taki sam... Nie zmasakruję, nie mam wymaksowanych rosp ale na wszystkie formaty złożone i pomalowane figsy co dla mnie jest podstawą... Grunt to odpowiednie podejście...
pewnie, że się da, ale kwestia modeli to nie jest jedyny problem, przecież nawet taktyki itp. różnią się w zależności od zasad... oczywiście jeśli tylko mi się tak wydaje to nie ma problemu, ale jeśli więcej osób byłoby za jakąś unifikacją zasad, to myślę, że należałoby coś w tym kierunku zrobić
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
Jak sam zauważyłeś, właśnie weszła nowa edycja, świeże zasady i nowe kminy.
Jesteśmy teraz w okresie twórczego chaosu, gdzie testujemy najróżniejsze warianty zasad (BS, Euro comp, itp, itd). Na obecna chwilę nie można jeszcze powiedzieć co jest najlepsze - do tego trzeba ok roku.
A co do zasad Euro to jeszcze nie zostały one dokładnie opracowane a co dopiero ograne turniejowo.
Na wszystko trzeba czasu.
Standardy niedługą się wykształcą zarówno w formatach turniejów jak i w rozpiskach.
Jesteśmy teraz w okresie twórczego chaosu, gdzie testujemy najróżniejsze warianty zasad (BS, Euro comp, itp, itd). Na obecna chwilę nie można jeszcze powiedzieć co jest najlepsze - do tego trzeba ok roku.
A co do zasad Euro to jeszcze nie zostały one dokładnie opracowane a co dopiero ograne turniejowo.
Na wszystko trzeba czasu.
Standardy niedługą się wykształcą zarówno w formatach turniejów jak i w rozpiskach.

Minęły niecałe 3 miesiące - zauważ że na poważnie zaczęliśmy grać w 8 edycje dopiero po DMP.Korhil pisze:co do bs to chyba już upadł... przynajmniej na tym forum... no i wiecie minęło już pół roku, jakieś ogólne założenia powinny chyba być już rozkminione