Witam. Maluję od chyba 2 lat, ale niestety rzadko i mało. Ta galeria ma mnie motywować do roboty, mam nadzieje że mnie pogonicie komentarzami . Wkurzają mnie bretońscy knighci. Prawie identyczne tułowia i żałosne rzeźby koni i dla tego nie mam dużych chęci do malowania. Złaszcza że to z własnie ich składa się armia . Ale ostatnio kupiłem pare staro-edycyjnych metali. Malowanie 5ed chłopa było naprawdę przyjemne . Co do tego 6ed to malowałem go już chyba z rok temu ale bez rączek, skończyłem go dopiero z miesiąc temu. W zasadzie wystawiam go na forum, tylko dla tego, bo zainspirowałem się orkasami i pomalowałem mu bok broni. Wiem że trochę z przetarciami przesadziłem, ale jak to wygląda? "Braciszka Tucka" chciał pomalować młodszy bro, to mu dałem. Zaoszczędziłem troszkę czasu darmowa siła robocza . Jak oceniacie moje malowanie? TT? Wiem że zdjęcia troszkę ssą ale aparat jest słaby i światło sztuczne.
Mam nadzieje że nie rozjadę za bardzo forum.
5ed chłop:)- nie wiem czy na fotce widać, ale jak się popatrzy na oczy to wyglądają jakby miały szarą/zieloną tęczówkę:). Nie wiem skąd to się wzięło bo źrenice to chaos black. Chciałem go pomalować techniką "z epoki". 0 washy itp.- i prawie mi wyszło.
Uploaded with ImageShack.us
6ed chłop
Zakonnik
p.s WE w temacie bo zapewne dodam jeszcze zdjęcia we brata
Bretonnia i WE - galeria Pajotrek (i bro)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Z tego to widzę to zdjęcia (chyba) nie oddają faktycznego stanu modeli imo chyba w realu wyglądają lepiej.
Popraw niebieską piżamkę pana z halabardą bo jest trochę niechlujna(widać czarny kolor) generalnie cały ten model poziomem odstaje od reszty.
Pzdr
Powodzenia
Popraw niebieską piżamkę pana z halabardą bo jest trochę niechlujna(widać czarny kolor) generalnie cały ten model poziomem odstaje od reszty.
Pzdr
Powodzenia
Ostatnio zmieniony 27 lis 2010, o 10:19 przez eddie, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie jest źle. Włócznik z 5 ed. i zakonnik wyglądają porządnie jak na tak słabe zdjęcia, ale drugi chłopek wyraźnie odstaje- widać nadlewki, a przeszywka i tunika wyglądają, jakby wcale nie były cieniowane. Co do przetarć- nie jestem przekonany. Moim zdaniem niezły efekt rdzy- jeśli właśnie to chciałeś osiągnąć- daje tin bitz zmieszany z rozwodnionym brown inkiem. Niemniej zapowiada się ciekawa galeria
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson