Jak jest z excess wounds w regeneracji, jesli przykladowo:
- mam herosa z W3 i regeneracja
- ktos wklepal mu 5 ran, to:
A. Heros traci 3 woundy (bo teoretycznie nie moze stracic wiecej, tylko tyle ma). Rzucam teraz 3 kostkami na regeneracje, aby sprawdzic ile Woundow odzyska.
B. Rzucam regeneracje z 5 kostek bo tyle klepnieto mu ran.
Regeneracja
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
No wlasnie IMHO nie jest to ward save. To nie jest nawet rzut typu "save" z tego co sie orientuje, bo nie chroni przed otrzymaniem rany, tylko rzuca sie juz po tym, jak ta rana zostanie ostatecznie zadana.
Teraz - jezeli regeneracja dziala tak ze model odzyskuje stracone woundy to w tym przypadku odpowiedz A - prosta logika.
Jesli jednak zasada dziala tak ze model regeneruje zadane przez przeciwnika woundy to wtedy B. Nie mam podrecznika przy sobie, jak wroce do domu to sprawdze.
Teraz - jezeli regeneracja dziala tak ze model odzyskuje stracone woundy to w tym przypadku odpowiedz A - prosta logika.
Jesli jednak zasada dziala tak ze model regeneruje zadane przez przeciwnika woundy to wtedy B. Nie mam podrecznika przy sobie, jak wroce do domu to sprawdze.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Zabić i zakopać, chyba, że jesteś w trakcie partii.Esco pisze:. Nie mam podrecznika przy sobie, jak wroce do domu to sprawdze.
FYI - mylisz sie. str 96
- exactly as a 4+ ward save, with the following exceptions;
- flaming attacks cannot be regenerated.
- you take reg. AFTER ward saves.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Cytat z podręcznika :
W wyniku działania tej zasady model otrzymuje prawo do specjalnego rzutu na ochronę regeneracji, która działa dokładnie tak samo, jak ochrona magiczna na 4+.
Niestety jest to polski podręcznik więc może być jakiś błąd ale z tego co tu pisze wynika ze jest to tak jakby Ward Save, czyli nie przepadaja chyba zadne rany.
EDIT : JJ był pierwszy, jak przepisywałem to nie widziałem ze już odpowiedział.
W wyniku działania tej zasady model otrzymuje prawo do specjalnego rzutu na ochronę regeneracji, która działa dokładnie tak samo, jak ochrona magiczna na 4+.
Niestety jest to polski podręcznik więc może być jakiś błąd ale z tego co tu pisze wynika ze jest to tak jakby Ward Save, czyli nie przepadaja chyba zadne rany.
EDIT : JJ był pierwszy, jak przepisywałem to nie widziałem ze już odpowiedział.