Euro DE by Milo
Euro DE by Milo
Stwierdziłem sobie wszem i w obec, że można zacząć kminić cos na Bazyla. . .
Jak narazie mam cos takiego
Dreadlord @ 220.0
General;
Armour of Darkness [25.0]
Obsidian Blade [50.0]
Luckstone [5.0]
Supreme Sorceress @ 380.0
Magic Level 4; Lore of Death;
Pendant of Khaeleth [35.0]
Relic Sword [10.0]
Darkstar Cloak [25.0]
Dark Pegasus @ 50.0
Sorceress @ 180.0
Magic Level 2; Lore of Shadow;
Tome of Furion [15.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Death Hag @ 225.0
Battle Standard; Cauldron of Blood;
Cauldron of Blood @ 110.0
30 Black Ark Corsairs @ 350.0
FCG; Frenzy; 2nd Weapons;
Sea Serpent Standard [25.0]
20 Repeater Crossbowmen @ 240.0
FCG; Shield
10 Repeater Crossbowmen @ 130.0
FCG; Shield;
20 Black Guard @ 300.0
FCG;
Banner of Murder [25.0]
Tower Master
Ironecurse Icon [5.0]
War Hydra @ 175.0
2 Reaper Bolt Thrower @ 200.0
BAZYL - Ż-34
Total: 2400.0
To tak - Mała czarka idzie do korsarzy i liczy na wylosowanie żylety, duża lata po stole, rozwala machiny i czaruje. Generał do BG i rzezia Co myślicie ??
Jak narazie mam cos takiego
Dreadlord @ 220.0
General;
Obsidian Blade [50.0]
Luckstone [5.0]
Supreme Sorceress @ 380.0
Pendant of Khaeleth [35.0]
Relic Sword [10.0]
Darkstar Cloak [25.0]
Dark Pegasus @ 50.0
Sorceress @ 180.0
Tome of Furion [15.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Death Hag @ 225.0
FCG; Shield
FCG; Shield;
20 Black Guard @ 300.0
FCG;
Banner of Murder [25.0]
Tower Master
Ironecurse Icon [5.0]
War Hydra @ 175.0
2 Reaper Bolt Thrower @ 200.0
BAZYL - Ż-34
Total: 2400.0
To tak - Mała czarka idzie do korsarzy i liczy na wylosowanie żylety, duża lata po stole, rozwala machiny i czaruje. Generał do BG i rzezia Co myślicie ??
Ostatnio zmieniony 13 gru 2010, o 22:00 przez Samael, łącznie zmieniany 1 raz.
"JOIN OR DIE"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
IMO powinieneś wrzucić pegaza pod lorda i dać mu pedanta a dużą sukę dać z buta z wardem na 4+.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
to daj czarkę z buta, a do niszczenia maszyn wstaw 2x5 szejdów.Milo pisze:Nie mogę dać lordowi pegaza, ponieważ nie mam takiej figurki, a Morathi nie mogę sproksować
Punkty na nich znajdziesz wywalając Lorda, bo w takim buildzie jaki masz teraz ten lord nie robi nic prócz zajmowania 220 punktów.
Pomyślę nad tą koncepcją jak uda mi się kupić i pomalować tych 5 shadów Chciałem zrobic jednego takiego bochatera walczącego, ale jeszcze pomyślę nad innym złozenie bochaterów.
Chciałem tylko zauważyć że to co jest w rozpie to, to czym dysponuje i pewnie, a i tak troche piechoty będę musiał pożyczyć, bo niezdąże pomalować I na 90% ten stan do mastera się nie zmieni.
Chciałem tylko zauważyć że to co jest w rozpie to, to czym dysponuje i pewnie, a i tak troche piechoty będę musiał pożyczyć, bo niezdąże pomalować I na 90% ten stan do mastera się nie zmieni.
"JOIN OR DIE"
*Dreadlord @ 220.0
General;
Soulrender [15.0]
Shield of Ptolos [25.0]
Dawnstone [25.0]
Black Dragon Egg [30.0]
Sorceress @ 185.0
Magic Level 2; Lore of Death;
Tome of Furion [15.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
Seet of Rebirth [10.0]
Sorceress @ 185.0
Dispell Scroll [25.0]
The Guiding Eye [25.0]
Death Hag @ 225.0
FCG; Shield
FCG; Shield;
19 Black Guard @ 300.0
FCG;
Banner of Murder [25.0]
Tower Master
Crimson Death [25.0]
6 Shades @ 108.0
GW;
6 Shades @ 108.0
GW;
War Hydra @ 175.0
Reaper Bolt Thrower @ 100.0
Mała czarka do 20 kuszoli, lord do BG. . .tylko nie wiem co z drugą czarką zrobić
General;
Soulrender [15.0]
Shield of Ptolos [25.0]
Dawnstone [25.0]
Black Dragon Egg [30.0]
Sorceress @ 185.0
Magic Level 2; Lore of Death;
Tome of Furion [15.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
Seet of Rebirth [10.0]
Sorceress @ 185.0
Dispell Scroll [25.0]
The Guiding Eye [25.0]
Death Hag @ 225.0
FCG; Shield
FCG; Shield;
19 Black Guard @ 300.0
FCG;
Banner of Murder [25.0]
Tower Master
Crimson Death [25.0]
6 Shades @ 108.0
GW;
6 Shades @ 108.0
GW;
War Hydra @ 175.0
Reaper Bolt Thrower @ 100.0
Mała czarka do 20 kuszoli, lord do BG. . .tylko nie wiem co z drugą czarką zrobić
"JOIN OR DIE"
Shield of Ptolos ? wtf ? Pomijając już nawet sens dawania save 1+ na strzelanie bohaterowi który pewnie ani razu na strzelanie wystawiony nie będzie to jak można kupić tą tarcze mając za tyle samo armor of darkness który daje 1+ na wszystko ?
Seet of Rebirth - drugi shit, ty chyba nie masz na co punktów wydawać ?
Ja tam nie wiem co wy widzicie w tych korszarzach, ja tego oddziału wogóle nie widze. Wywal magiczną broń z championa, w tej edycji to słaba inwestycja. Po za tym pozbyłbym się bolca, 1 to śmiech na sali. Za zaoszczędzone punkty zrobiłbym z jednej soski lordówke i dał jej pedanta którego nie wykorzystałeś
Ja tam nie wiem co wy widzicie w tych korszarzach, ja tego oddziału wogóle nie widze. Wywal magiczną broń z championa, w tej edycji to słaba inwestycja. Po za tym pozbyłbym się bolca, 1 to śmiech na sali. Za zaoszczędzone punkty zrobiłbym z jednej soski lordówke i dał jej pedanta którego nie wykorzystałeś
Korsarze są hmm wyjątkowi Naprawdę.Kozioł pisze:Shield of Ptolos ? wtf ? Pomijając już nawet sens dawania save 1+ na strzelanie bohaterowi który pewnie ani razu na strzelanie wystawiony nie będzie to jak można kupić tą tarcze mając za tyle samo armor of darkness który daje 1+ na wszystko ?
Ostatnio grałem z VC na blood najtach. One poszly na 1 skrzydło a 2x35 ghuli, szkiele, vampir na piechote na drugie. Ja wszystko wzialem pod blood najtów (byla tam polowa armii z lordem i bsb) a na drugie skrzydło korsarzy. Otóż co sie stalo. Korsarze zaszarżowali na 1wsze ghule, z ifki rzuciłem brzytwę i było tak ;> 51 ataków na 3+ z przerzutem i zabija na 2+. Combat wygrałem o +35, z overruna wbilem w szkielety z wampirem, je juz bez brzytwy rozsiekalem i ze smokiem (no musial sie wciąć no!) wykończylem drugie ghule.
Prawda jest taka : korsarze bez kotła i brzytwy gówno robią. Natomiast z nią to jest poprostu masakra, szczególnie z naszą I5.
powiedz jeszcze, co się działo na drugim skrzydle...
blood knighci w jedną turę wykończyli gwardię, potem wszarżowali w kuszników z sorką, a potem jeszcze rozwalili shadów...
i nie stracili ani jednego, bo odradzali się z dzięki lordowi i jego blood blade.
a ta ifka na brzytwę, to był fart.
ostatecznie prawie remis... z lekką przewagą wampirów.
(pomimo wycięcia w pień mojego całego prawego skrzydła)
blood knighci w jedną turę wykończyli gwardię, potem wszarżowali w kuszników z sorką, a potem jeszcze rozwalili shadów...
i nie stracili ani jednego, bo odradzali się z dzięki lordowi i jego blood blade.
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
No to skoro o tym jeszcze mówimy to ... ;_) 3 ataki koni trafiaja, ranią. Zostalo mi 3 gwardzistów i żaden nie sejvuje na 5+. Gdyby jeden został to mialby stubborn na 10tce z przerzutem, a ty w nastepnej turze smoka na plecach i calutką hydrę na flance Oboje wiemy jak by sie to skończyło :>janq79 pisze:powiedz jeszcze, co się działo na drugim skrzydle...
rzeczywiście fart, biorąc pod uwagę, że zamiast 3 czy 4 ataków koni powinno być ich x2, bo zapomniałem o frenzy... (myśleliśmy, ze konie nie dostają)Dragan pisze:No to skoro o tym jeszcze mówimy to ... ;_) 3 ataki koni trafiaja, ranią. Zostalo mi 3 gwardzistów i żaden nie sejvuje na 5+. Gdyby jeden został to mialby stubborn na 10tce z przerzutem, a ty w nastepnej turze smoka na plecach i calutką hydrę na flance Oboje wiemy jak by sie to skończyło :>janq79 pisze:powiedz jeszcze, co się działo na drugim skrzydle...
ale mniejsza z tym.
mimo wszystko jednak myślę, że wyrżnąć 20 modeli oddziałem blood knightów z ws 10 i in 10, z przerzutami nietrafionych to nie jest nic niemożliwego.
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
*Dreadlord @ 220.0
General;
Soulrender [15.0]
Dawnstone [25.0]
Black Dragon Egg [30.0]
Supreme Sorceress @ 320.0