Liche priest, skończony(2 VII)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Liche priest, skończony(2 VII)
Witam!
Postanowiłem umieścić tu zalążki pracy nad Liche priestem dla kolegi. W zasadzie ma mnie to (ten pseudo dziennik) motywować do dalszej pracy nad modelem. Wiem że nie reprezentuję nawet średniego poziomu, ale mimo to proszę o komentarze i konstruktywną krytykę. Porady są mocno wskazane Będę się starał na bieżąco relacjonować postępy.
Konik (wiem że nie żadna bomba, ale miał się nie odcinać od reszty armii kolegi):
A tu zalążki priesta (tablica zamiast miecza, ponieważ kolega nie chciał 2 takich samych bohaterów):
Proszę o komentarze, no i o to żeby krytyka była w normach przyzwoitości- ja się dopiero uczę...
Pozdrawiam!
Postanowiłem umieścić tu zalążki pracy nad Liche priestem dla kolegi. W zasadzie ma mnie to (ten pseudo dziennik) motywować do dalszej pracy nad modelem. Wiem że nie reprezentuję nawet średniego poziomu, ale mimo to proszę o komentarze i konstruktywną krytykę. Porady są mocno wskazane Będę się starał na bieżąco relacjonować postępy.
Konik (wiem że nie żadna bomba, ale miał się nie odcinać od reszty armii kolegi):
A tu zalążki priesta (tablica zamiast miecza, ponieważ kolega nie chciał 2 takich samych bohaterów):
Proszę o komentarze, no i o to żeby krytyka była w normach przyzwoitości- ja się dopiero uczę...
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 2 lip 2007, o 14:46 przez Bonczek, łącznie zmieniany 2 razy.
Dobry początek do malowania. Schludnie i starannie. Co tu więcej mówić, powodzenia w dalszej pracy
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Cóż... Następna odsłona TK Fajnie.
Co do malowania. Odnośnie konika to można powiedzieć, że mokry pędzel wygląda lepiej niż suchy. Wiem, wiem - konik miał pasować do reszty. Mimo wszystko swoje 3 grosze musiałem wcisnąć Konwersja... Osobiście nie lubię TK wydobywających się z piasku/ziemi. Może nie widziałem do tej pory takie konwersji która by mnie zadowoliła i to może być przyczyna... Póki co zdania nie zmianiam
Licz - poza tym, że bardzo nie podoba mi się ta figsa (już wolałbym skonwertować bądz dać licza z Gamezone) to malowanie (choć niewiele jeszcze można powiedzieć) wygląda przyzwoicie. Tak... Nie lubię niebieskiego (bo oklepany) czy zielonego (bo nie pasuje IMHO) ale nic nie mówię - to już gusta i guściki
Póki co czekam na coś więcej. Powodzenia
Co do malowania. Odnośnie konika to można powiedzieć, że mokry pędzel wygląda lepiej niż suchy. Wiem, wiem - konik miał pasować do reszty. Mimo wszystko swoje 3 grosze musiałem wcisnąć Konwersja... Osobiście nie lubię TK wydobywających się z piasku/ziemi. Może nie widziałem do tej pory takie konwersji która by mnie zadowoliła i to może być przyczyna... Póki co zdania nie zmianiam
Licz - poza tym, że bardzo nie podoba mi się ta figsa (już wolałbym skonwertować bądz dać licza z Gamezone) to malowanie (choć niewiele jeszcze można powiedzieć) wygląda przyzwoicie. Tak... Nie lubię niebieskiego (bo oklepany) czy zielonego (bo nie pasuje IMHO) ale nic nie mówię - to już gusta i guściki
Póki co czekam na coś więcej. Powodzenia
Jak na razie to się mało dzieje na figurce, ale póki co, to widać, że nie jest Ci obce rozjaśnianie, naprawdę ładne i płynne przejścia na tych niebieskich wstążkach zrobiłeś Jeśli chodzi o konia, to też nie jest zły, zwykły drybrush wygląda całkiem nieźle, poza tym uważam, że lepiej oddaje charakter starych, zmurszałych kości.
Fotki są trochę ciemne, ale jak na tę fazę malowania, to ujdą
A teraz z innej beczki - proponowałbym Ci zacząć malowanie w ogóle od nakładania kolorów podstawowych (skóra, szmaty itp.), a nie od razu od detali i to zaraz z takim dokładnym cieniowaniem.. będziesz musiał teraz bardzo uważać, żeby nie zniszczyć tego, co już zrobiłeś. Po prostu moim zdaniem najlepiej jest malować całość w bazowe kolory, ustalić schemat kolorystyczny, a potem dopiero poszczególne elementy traktować dokładniej
Ogólnie, to dobrze się to wszystko zapowiada Czekam na więcej!
Pozdrawiam
Sławol
Fotki są trochę ciemne, ale jak na tę fazę malowania, to ujdą
A teraz z innej beczki - proponowałbym Ci zacząć malowanie w ogóle od nakładania kolorów podstawowych (skóra, szmaty itp.), a nie od razu od detali i to zaraz z takim dokładnym cieniowaniem.. będziesz musiał teraz bardzo uważać, żeby nie zniszczyć tego, co już zrobiłeś. Po prostu moim zdaniem najlepiej jest malować całość w bazowe kolory, ustalić schemat kolorystyczny, a potem dopiero poszczególne elementy traktować dokładniej
Ogólnie, to dobrze się to wszystko zapowiada Czekam na więcej!
Pozdrawiam
Sławol
Dzięki za komentarze Na prawdę to motywuje. Jak będę miał trochę luzu w szkole (teraz strasznie cisną bo we wtorek-środę egzamin gimnazjalny) wezmę się za figurkę Co do wychodzenia z ziemi to i ja za tym nie przepadam, ale to również na prośbę kolegi
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
no dobry poczatek ale jak to bedzie dalej tego nie wie nikt
wyszła schludnie, ale ja wole bardziej kontrastowe malowania i bym wyciągnął ostatnią warstwę ale tak to ładne malowanie
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
jasno czerwone bedzie to jedyna rzecz wyrózniajaca sie i kontrastujaca z figurka
Oczy proponowałbym zrobić takie, jakie mają umarlaki Dosłownie, jasne białka, wychodzące od Bleached Bone... takie jasne, puste, martwe, bezdenne, wodniste, jak u zombich... albo możesz spróbować z szarościami (Codex Grey + Skull White ---> Skull White).
Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławol
zapowiada sie ladnie ale zgodze sie ze kon powinien normalnie stac na 4 lapkach