HE euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Relosu
Kretozord

HE euro

Post autor: Relosu »

1 * Prince @ 599.0 Pts
General; Great Weapon; Dragon Armour; Shield
Temakador's Gauntlets [30.0]
Dawn Stone [25.0]

1 Dragon: Star @ [370.0] Pts

1 Mage @ 185.0 Pts
Magic Level 2 high magic
Seerstaff of Saphery [30.0]
Opal Amulet [15.0]
Iron Curse Icon [5.0]

1 Mage @ 140.0 Pts
Magic Level 1 metal magic
Annulian Crystal [40.0]

1 Noble @ 218.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Armour of Caledor [25.0]
Guardian Phoenix [25.0]

1 Great Eagle @ [50.0] Pts

24 First Archers @ 330.0 Pts
Longbow; Light Armour; Standard Bearer; Musician
Gleaming Pendant [5.0]

1 Captain @ [10.0] Pts

9 Archers @ 135.0 Pts
Longbow; Standard; Musician

1 Captain @ [10.0] Pts

9 Archers @ 135.0 Pts
Longbow; Standard; Musician

1 Captain @ [10.0] Pts

5 Dragon Princes @ 265.0 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [20.0]

1 Drakemaster @ [35.0] Pts
Heavy Armour; Shield
Amulet of Light [15.0]

5 Dragon Princes @ 260.0 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of the Eternal Flame [10.0]

1 Drakemaster @ [40.0] Pts
Heavy Armour; Shield
Potion of Strength [20.0]

5 White Lions @ 81.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Musician

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

Casting Pool: 2

Dispel Pool: 2

Models in Army: 69

Total Army Cost: 2398.0

jak wykombinuje jezcze jednego orla to bd wymiana wl na 2 orly i 3 orly mysle mi starcza. Magiem wybieram zazwyczaj vaula i flames of phoenix chyb ze pasowac mi bd co innego, pan z metalem sygnaturka i jedziem w co trzeba.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Spoko to wygląda :)
W końcu jakieś HE bez arcymaga

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

A dla mnie starsznie słabe.Czym chcesz zrobic kuku przeciwnikowi?Bo nie mów mi ze smokiem...
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

jak DP wszystko trafią i wszysko zranią i do tego konie też to jesteś w stanie złamać jakąs horde, ale jak chociaż jeden z tych ataków nie zabije wroga to stoi na steadfast i lipa:P
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Ok jeśli chodzi o przebicie DP wywal ich i wstaw WL 30 FCG i płonące ataki
Taką zmianę bym wprowadził

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a dodałem że przeciwnik nie może do tego zdać żadnego sv/warda/regenki?:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Szymon pisze:Ok jeśli chodzi o przebicie DP wywal ich i wstaw WL 30 FCG i płonące ataki
Taką zmianę bym wprowadził
Czyli znowu standard
Dmtrij pisze:a dodałem że przeciwnik nie może do tego zdać żadnego sv/warda/regenki?:D
+1 :)

Relosu
Kretozord

a czy wspomnialem ze trzeba byc skonczonuym debilem zeby szarzowac jednym oddzialym dp na czolo hordy piechoty ? Bo wiecie jak sie traktuje DP jako maszynke do mielenia miesa to powodzenia.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

A jak traktujesz swoich DP? I jakie jest założenie twojej rozpiski? Wiekszość armii wystawia duze kloce...A jeśli chcesz szarżowac na śmieci(bo tylko im możesz cos zrobic swoimi DP) to lepiej pograj sobie zamiast tego np w szachy :)

Relosu
Kretozord

szarze zlozone, jezeli juz szarzuje dp to szarzuje i smok lub bsb lub 2 oddzial dp, to co niewygodne odginam orlem. Ostatnio jak na tym gralem to sie spisuje, zwlaszcza mobilny oddzial do niszczenia hydrantow, abomek, drzewek i innego regenerujacego sie scierwa. Mysle jeszcze nad zamiana oddzialu dp z aolem i podpakowaniem tej 5 wl. Ale nie mam jak tym grac na bazylu bo nie mam tyle wl. I chcial bym przeprosic za swoje ordynarne zachowanie, pownienem inaczej nazwac tak lekkomysle zachowanie jak puszczenie dp na przod jakiejs hordy. Sorry jeszcze raz.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Następnym razem obrob rozpiske bo jak wstaje "rano" :P to średnio widze co w niej jest.
IMO, Lord na smoku jest dość... miękki? Przydał by mu się też stubborn. BSB też taki miękki. Na jednej jeździe zamiast WB daj Ellyriona ( genialny sztandar dla kawalerii teraz ), a tych WL zamienił bym na SM zwłaszcza że ich GW nie teraktuje się jak GW wiec 10A z re rolem i S5 zmiecie każdego śmiecia ( nie licząc skaveńskiej hordy :mrgreen: )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Lord wcale nie jest miękki. SV 2+ reroll, ward 5+ na ataki z str 4+. Wchodzi sobie w bok pomagając DP. Od biedy fajny breath attack na śmieci.
Jest euro, więc noble jest taki jest ^_^ bez World Dragona. Ma sv 2+ ma warda. Ja bym go na koniku zamontował (za armor of caledor dostaje zestaw kawaleryjski) i do oddziału z magicznymi atakami, wtedy wciągasz 3-4 wraithy zanim oddadzą.
Rozpiska jest typowo na parcie do przodu. Na 2 kawaleriach możesz spokojnie wywalić WL, punktów ostatecznie dodać może ci gorszy smok i podpakować orły
Z 24 łuczników zrobiłbym kolejne 2 oddziały po 10. Powodów jest kilka.
1. Masz więcej wystawień
2.Ten kloc 24 i tak nie będzie się bił
3.Nawet jeśli to nie masz brzytwy na podpakowanie
4.Jak się boisz scoutów to załatwią ich orły.
5.Dostaniesz template na klocek i ból.

Relosu
Kretozord

1. mnij wystawien wieksza szansa na to ze zaczne co przy naporowej rozpie dosyc wazne.
2. Niby tak ale przeciwnik pomysli 2 razy zanim cos wystawi na ostrzal tak duzeo oddzialu.
3. Pomine
4. Orela jak narazie mam tylko 1 i bd mial raczej lepsze fukcje niz scouty pozatym scoutow sie nie boje a jedyne co mi zgrazaja to shadesy ktore sobie z orelem radza wysmienicie.
5. Oddzial przeciez nie bd trzymany w klocku a kresce wiec tak bardzo mnie nie boli i templaty szyciej raczej pojda w dp i smoka niz ten oddzial.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

to pytanie juz chyba padlo ale mam ciekawe pytanie :P czy chcesz zabijać xD?

DP są spoko, ale jako oddział 5-6 kolesi z ellyrionem do pomocy od boku głównemu klockowi albo do sprzątania śmieci, flamerów, scoutów itp. itd. Nie sprawdzają sie jako glowna siła naporowa armii... chyba ze 5 WL traktujesz jako główna siłe uderzeniową 8) choć wątpie, poniewaz to byloby... conajwyżej nieroztropne :mrgreen:

ja tam wole stary, dobry sprawdzony sposob arcy z shadow + BoH i 3 klocki do dopakowania brzytwą ;p

Relosu
Kretozord

chce zabijac dp+smok. I to zabija. Naprawde. Bo juz troche pogralem na te euro ta rozpa i fajnie sie tym gra niz tym standardem.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

"Naprawde" to zabijaja WL ;)
Jakos DP mnie nie przekonuja, w szarzy robia sporo ale potem jest juz padaka
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

No chyba, że DP + Arcy z BoH (Shadow), to już imo miałoby sens :wink:
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

oddział 11-13 DP z +1Mv i BSB puszką w zestawie z arcy shadow z BoH jest mega... gralem takim czyms i od drugiej tury przeciwnik ma ciepło :P chyba tylko ten oddział potrafi overrunować po lancy 12 grali z +4To :P problem zaczyna się dopiero wtedy, gdy grasz z WE albo wpadasz w coś co oddaje Ci mase ataków z S6(czyt. GG z helmem i GW^^):P

oddział ma jeden duzy minus... kazdy wie, że priorytetem jest zniszczyć ten klocek, więc przeciwnicy walą z czego sie da i klocek topnieje szybko. Dobrym sposobem jest wystawienie 6 gołych DP(do tego wiecej innych oddziałów się zmieści), ktorzy juz tak uwagi nie przyciągają, a z Okhamem dają podobny efekt :P

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

zamiast +1Mv lepeij dać im flamingi a BSB w środku jakiegoś magicznego mieczyka (by pozabijał to co zechce nas zablokować wardem 2+ na FA)
dzięki temu nie ma opcji by jakiś głupi oddział kawaleri blood knightów nas przestraszył (DP też mają fear) albo jakieś chariotowe tałatajstwo.
flaming brzytwa ogarnie także GG, zle ja bym to jeszcze inaczej zagrał:P

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Tylko wtedz koles z dragonhelmem zatrzymuje ich na cala gre.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ODPOWIEDZ