Euro Gwiazda Śmierci by Butan

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Euro Gwiazda Śmierci by Butan

Post autor: c4h10 »

Deathstar by AndrzejAndrzejOstatniaNadziejaŚląska został zniszczony. Czas na nową jakość...

Obrazek
Vampire Lord (general) [260]
- Dread Knight
- Helm of Commandment

Vampire Lord [340]
- Dread Knight
- Infinite Hatred
- Red Fury
- Balefire Spike
- Cadaveus Curiass
- Dragonbane Gem
- Potion of Foolhardines

Wight King (BSB) [257]
- Barded Skeletal Steed, Lance
- Drakenhoff Banner

Vampire [200]
- Dread Knight
- Infinite Hatred
- Dragonhelm
- The other Trickster's Shard
- Dispel Scroll

Vampire [143]
- Forbidden Lore (Beast)
- Nightmare

37+1 Crypt Ghouls [312]
37+1 Crypt Ghouls [312]
13 Black Knights [449]
- Standard, Music, Champion
- Razor Standard

3 Fell Bats [60]
3 Fell Bats [60]
Założenia:
1. Wszyscy bohaterowie wsiadają do Black Knightów.
2. Toczę epickie bitwy.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2011, o 09:43 przez c4h10, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

LOL.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

=D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

bardzo mi się podoba, z chęcią bym zagrał z tym challenge na jakimś masterze.
jedne co nie kumam to te zdjęcie, jest jeszcze bardziej abstrakcyjne niż ten post JJ który nie wygląda jakby go JJ pisał.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2011, o 16:52 przez Jasiuuu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
T

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Jasiuuu pisze:bardzo mi się podoba, z chęcią bym zagrał z tym challenge na jakimś masterze.
Przyjęty.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Lore of Metal rock ur day
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Lazur pisze:Lore of Metal rock ur day
Co to za Deathstar co nie posiada oczywistych słabych stron? W pierwotnej wersji zamiast wampira z Beastem miałem Necrosa z MR3. Jednak w ten sposób nie maksowałem punktowo bohaterów oraz nie było wizji 8 ataków z s10, przerzutami i Red Fury :)

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Jest taki mieczyk co za każda zadana rane odnawia rane oddzialu, może by go jakiemuś lordowi wpakować?
Myślałeś nad lorem lighta? WS 10 i I10 może sie przydać

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Bitwa o bycie Samcem Alpha na mieszkaniu
---
Przeciwnik Bober i jego DoCH:
Bloodthister (scroll, zbroja, przerzuty)
Herald Nurgla BSB (Stubborn, zionięcie)
Herald Khorna (zbroja, +1S, ogniste ataki)
Herald Tzeentcha (Master of sorcery - life, scroll)
28 Bloodletterow, FCG
28 Plaguebearerow, FCG (sztandar dający przerzuty na zranienie)
10 Horrorów, Muzyk
5 Furii
5 Furii
1 Fiend
1 Fiend
1 Beast of Nurgle
1 Beast of Nurgle
---
Wystawiłem sie wszystkim na prawej stronie (formacja: ghule, kawaleria, ghule). Przeciwnik podzieliła armię na dwie części. Po jednej stronie Bloodthister po drugiej(naprzeciwko mojej armii) resztę swojego wojska.
I Tura:
Przecinik rusza wszystkim do prozdu. Bladzio wylatuje ustawiając się na wejście od boku gdybym chciał wychylić się kawalerią.
W swojej turze ruszyłem prawymi ghulami odrobinę do przodu natomiast lewymi podszedłem w stronę bladzia na zasięg szarży z popychaczki. W fazie magii nie udało się dopchać ghuli (wyciągnąłem jedne scroll od przeciwnika).
II Tura:
Blodzio wylatuje na tył mojej armii. Fiend odgina lewe ghule. Plaguebearerzy czekają z kontrą na wjazd od boku. Przed drugimi ghulami lądują furie, a za nimi staje Bestia Nurgla. Bloodleterzy częściowo omijają las dający poisony (5 modeli spada) na szczęście są jeszcze daleko od prawych ghuli. Przed kawalerią staje Fiend z Beastem.
Moja tura. Szarże: lewe ghule w fienda, prawe w furie. Kawaleria swift reform i ustawia się na wjazd w bok Bloodzia. W fazie magii wyturlałem 9 kostek (przeciwnik 6). Pierwsze popchnięcie z trzech (13+2) rozporszone zostej czterema. Drugie popchnięcie z trzech (13+2) zescrollowane. Trzeciego popchnięcia (9+2) nie udało się rozproszyć z 2 kostek.
Ghule po prawej zabijają trzy furie które ustały (zapomniałem large target rozdaje liderkę na 18 cali). Następnie Bloodzio wbija jedną ranę lordowi w zamian dostaje trzy woundy i się sypie (sztandar dający stubborna stał za daleko). Niestety niefortunnie ustawiłem baty przez co nie mogłem się zreformować. Ghule po lewej wsparte hełmem wbijają tylko jedną ranę Fiendowi(spokojnie stoi na stubbornie).
III Tura:
Ghule dostają szarżę w bok od Plaguebearerów. W bok kawalerii wbija się fiend i bestia. Bloodletterzy w końcu zbliżają się do prawych ghuli. W magii Plaguebererzy dostają ciernie (z hitów spada jeden ghul). Faza walki. Prawe ghule dobijają furie podczas gdy lewy oddział dobija fienda i zostaje przetrzebiony(zostaje 7 modeli) przez plaguebererów (przerzuty to wound + zionięcie zrobiło swoje). Kawalerii niestety nie udaje się ubić fienda (bestia spadła) i walka trwa dalej.
W swojej turze fellbatami odginam Bloodletterów, drugi oddział stawiam na wszelki wypadek przed Plaguebearerami. Ghule na prawej flance reformują się do 5 modeli w rzędzie. W magii wytrulałem 3 kostki przez co zamiast leczyć ghule wrzuciłem klątwę na plugasów. W fazie walki bohaterowie dobili fienda, a plugasy ghule.
IV Tura:
Plugasy wycinają jedne baty, bloodletterzy drugie. Bestia przytrzymuje prawe ghule. W magii scrolluję dwellersów.
Zwolniona kawaleria wbija się w plugasów (sprytnie ustawione furie, nie pozwoliły mi dostawić się do sztandarowego) przeżywają 4 modele + bsb. Ghule(+1S +1T) dalej męczą Bestie.
V Tura:
Bloodletterzy szarżują w ghule. Regrowth stawia 4 plaguebearerów. W fazie walki ghule dobijają bestie, kilku bloodletterów a sami zostają przetrzebieni. Kawaleria dalej męczy się z plugasami (przeżył sztandar + bsb).
W mojej turze w magii wchodzi asf na ghule. Kawaleria dobija plugasów. Ghule walczą z bloodletterami.
VI Tura:
Furie zastaiwają horrory. Bzykowi nie udaje się rzucić dwellersów.
W ostatniej swojej turze kawaleria ustawia się na wjazd w bloodletterów. W magii w końcu udaje mi se wyturlać dużo kostek.

Kawaleria z popychaczki wbija się w Bloodletterów i wycina ich w pień.

Wynik: 20:0

Podsumowując:
1. The other Trickster's Shard niesamowicie karci DoCH.
2. Nurgle na Euro kompozycję daje radę.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2011, o 08:14 przez c4h10, łącznie zmieniany 1 raz.

janq79
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: janq79 »

miałem zapytać po co Ci hełm, jak masz samych walczących bohaterów... :)
ogólnie pomysł niezły i zabawny... ;)

czemu razor standard a nie ten z hejtem ?
Ostatnio zmieniony 11 sty 2011, o 20:53 przez janq79, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

janq79 pisze:miałem zapytać po co Ci hełm, jak masz samych walczących bohaterów... :)
Command Group w oddziale ma pierwszeństwo nad bohaterami. Generał wraz z BSB większość czasu będzie spędzać w drugim szeregu.

janq79

c4h10 pisze:
janq79 pisze:miałem zapytać po co Ci hełm, jak masz samych walczących bohaterów... :)
Command Group w oddziale ma pierwszeństwo nad bohaterami. Generał wraz z BSB większość czasu będzie spędzać w drugim szeregu.
ale z drugiego szeregu też bije...
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Kod: Zaznacz cały

Q. For purposes of the Helm of Commandment, if the unit the wearer
is attached to is engaged in close combat, is he considered to be
‘engaged’ and thus unable to use the Helm? (p85)
A. Yes.
Fajny pomysł z zapasowym lordem jakby walczący musiał zginąć.

janq79

czyli hełm tutaj nie ma sensu jeśli dobrze rozumiem to, co zacytował kudłaty ?

chyba, że oddział nie jest w walce akurat.

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

jedne co nie kumam to te zdjęcie, jest jeszcze bardziej abstrakcyjne niż ten post JJ który nie wygląda jakby go JJ pisał.
może ten sam diler :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

kudłaty pisze:

Kod: Zaznacz cały

Q. For purposes of the Helm of Commandment, if the unit the wearer
is attached to is engaged in close combat, is he considered to be
‘engaged’ and thus unable to use the Helm? (p85)
A. Yes.
Dobrze wiedzieć na przyszłość. Koniec odwracania się bokiem do śmieci w celu uniknięcia kontaktu hełmiarza z jakimiś śmieciami.
Jednak nadal są dwa duże oddziały ghuli, które wymagają wsparcia w postaci 7WS.
szczurek pisze:
może ten sam diler :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=360ltN6rp0E

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Takie uzasadnienie dla defstara to ja rozumiem. Czekam na więcej raportów
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Ja planowałem grać dość podobnie, tyle, że w BK wchodziły 3 wight kingi no i miałem 1 dopakowanego wampira z tym lore'em (beast). Rozpa jednak nie została ciekawie skomentowana ale co do twojej rozpy to myślę, że jeśli nie będziesz grał przeciwko magii metalu to powinieneś sobie z większością rzeczy poradzić ;)

No i w sumie to chyba nie ma potrzeby wrzucać aż tyle tych boh. do BK. Jakbyś tego lorda z hełmem dał gdzieś z tyłu to też by było git i w dodatku mógłbyś dawać ws BK

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Drwal pisze:Rozpa jednak nie została ciekawie skomentowana ale co do twojej rozpy to myślę, że jeśli nie będziesz grał przeciwko magii metalu to powinieneś sobie z większością rzeczy poradzić ;)

No i w sumie to chyba nie ma potrzeby wrzucać aż tyle tych boh. do BK. Jakbyś tego lorda z hełmem dał gdzieś z tyłu to też by było git i w dodatku mógłbyś dawać ws BK
Na razie rozegrałem dwie bitwy tą/podobną rozpiską wiec trudno jest mi powiedzieć jak bardzo metal mnie karci. Po prostu muszę się liczyć z tym, że wejdzie we mnie jedna duża kuźnia na bitwę. Jeżeli będzie ciężko to wcisnę MR2/MR3.

Lorda nie chcę wyrzucać poza oddział, albowiem wtedy będzie to substytut gwiazdy. Idealne rozwiązanie to 600pkt w lordach + 600pkt w bohaterach + 450pkt w oddziele :)

ODPOWIEDZ