Zombie/szkielety

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miko
Powergamer Rozpiskowy

Zombie/szkielety

Post autor: Miko »

Witam tych co znam i tych pozostałych w ostateczności też.
Młodszy z braci Szenk wraca do akcji :]

Ale do rzeczy. Leniwe ze mnie bydle a wydawanie kilku tyś. na malowanie armii przez kogoś innego mi się nie widzi, tak więc słucham dobrych rad jak szybko i ładnie pomalować skórę zombie i kości.
Uprzedzam że nie na zwykłych szkieletach i nie na zwykłych gnijących odpadkach, ale o tym może kiedy indziej.
Czarny podkład i malowanie na biało odpada. Skóra na zielono też nie za bardzo bo musi być widać że ta skóra gnije a nie że to goblin :]

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Huh, najlepiej byłoby na makro, ale to już znacznie trudniejsze. Na początek w ostateczności drybrush też nieźle wygląda. Np. z 3-5 warstw od scorched brown do bleached bone. Efekt jak tutaj:
http://www.coolminiornot.com/pics/pics1 ... c55756.jpg

Awatar użytkownika
Miko
Powergamer Rozpiskowy

5 warstw :] Miało być szybkie i proste :D

PS: nie ma na tym forum wygaszania postów?

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

To jest szybkie i proste ;) Po prostu malujesz 10 szkieletów naraz. Regiment to kwestia 2-4h. Zależy od szybkości machania pędzlem.

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mastema »

szkielety: prosto?
prosze bardzo: biały podkład->flesh wash->drybrush bleached bonem-> delikatny drybrush skull white ->gotowe? raczej tak :)
mi sie podoba, jest w miarę ładnie i szybko

z zombiakami to niewiele ci pomogę, nie mam jeszcze sam pomysłu :wink:
Każdy kto to czyta ma odpuszczone uczynki dobre, za darmo, amen.
Idźcie w Chaosie .

Awatar użytkownika
Miko
Powergamer Rozpiskowy

Za różowe. Problem polega na tym że miałem w rękach ludzki kości i wiem że nijak ma się ich barwa do 70% schematów malowania :]

Przemas
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Przemas »

dip

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Powiem tak bejca jest dobra jesli chcesz miec ladny efekt i szybko tylko ze to trzeba umiec :D ale na serio jest latwo i przyjemnie tylko pierw daj jakis kolor na nich :P

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Bejca do undeadów jest niezła, malujesz np. takie zombie:portki powiedzmy na żółto :wink: skore na jakiegoś flasha i bron jak tam sobie chcesz no i jazda. Kąpiesz w bejcy pozniej trzepiesz :wink: tak zeby nie zostalo jej za wiele i aby wypelnila szczeliny itp. Trzeba miec dobrze wytrenowana ręke i tyle :wink: , daje to przyzwoity efekt, ale sie swieci, wiec bierzesz lakier matowy i sprejujesz.

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

Dawid pisze:Bejca do undeadów jest niezła, malujesz np. takie zombie:portki powiedzmy na żółto :wink: skore na jakiegoś flasha i bron jak tam sobie chcesz no i jazda. Kąpiesz w bejcy pozniej trzepiesz :wink: tak zeby nie zostalo jej za wiele i aby wypelnila szczeliny itp. Trzeba miec dobrze wytrenowana ręke i tyle :wink: , daje to przyzwoity efekt, ale sie swieci, wiec bierzesz lakier matowy i sprejujesz.
Tylko jakbyś nie wiedział co to ten dipping, to się dowiedz najpierw co masz trzepać :wink:

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Fakt nie napisałem dokładnie co ma trzepać, ale każdy by się skapnął :wink:, jak zwykle niektórym to tylko jedno w głowie :wink: . To napisze w ten sposób:strząchnij zbędną bejce z figsa i będzie git, chyba teraz już się jasno wyraziłem :D :wink: .

Awatar użytkownika
Miko
Powergamer Rozpiskowy

Tylko gdzie kupić/jaką/za ile bejce?

Awatar użytkownika
Ezekiel
Wałkarz

Post autor: Ezekiel »

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

deep dobry na szkielety, ale na gnijących to już nie.
Na zgnilca radził bym ecoline'ę.
Wiesz co to?

Awatar użytkownika
Miko
Powergamer Rozpiskowy

Zielonego pojęcia :] Ostatni raz malowałem figurki 3 lata temu :]

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Obrazek

Taki poziom zgnicia może być?
Troche za żółta fota niestety

Ta dłoń to 4 warstwy farbek - podkład, ecoline, jedna warstwa, druga warstwa.

Awatar użytkownika
Miko
Powergamer Rozpiskowy

Bardzo fajnie wygląda, szkoda że nie masz takiego całego trupa :]
I nadal nie wiem co to ecoline :P

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Miko pisze:Bardzo fajnie wygląda, szkoda że nie masz takiego całego trupa :]
I nadal nie wiem co to ecoline :P
wygospodaruję w przyszłym tygodniu chwilkę i zrobie tutoriala

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

To ja też się pochwalę jak maluje szkielety :P
Nie dam foty bo aparaciora pod ręką nie mam ;\

Podkład Skull White. Zmywam potem całość Brown Inkiem.
Pierwsza warstwa: Bleached Bone. Druga: Bleached Bone + Skull White. Drzecia warstwa: Skull White - to już maluję suchym pędzlem, wcześniejsze warstwy maluję normalnie, omijając zagłębienia etc.
Wychodzą takie fajne ... zimne :) Bo wiadomo w Khemri jest inny klimat, ciepło, słońce, piasek i te kości są takie pożółkłe , ale w VC IMO powinny być inne - właśnie takie jak maluję ;)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

No więc, skoro jest już tutorial ecolinowy, mogę wyłożyć swój pomysł - otóż cały witz polega na tym, by figurkę pomalować bazowo w czerwienie i kolor skóry - jak by był świeżuchny - ino miejscami bez skóry. Po wyschnięciu pokrywasz wszystko zieloną ecoliną, 656 mi się tu widzi. a do "wyciągania" znów używasz soczystej czerwieni i koloru skóry a miejscami może nawet żółci, w rezultacie powinieneś mieć kolory zgnilizny w zagłebieniach, co w połączeniu z mięgkimi przejściami da chyba efekt o który ci chodzi.
Daj znać jak wyszło

ODPOWIEDZ