Zombie/szkielety
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Zombie/szkielety
Witam tych co znam i tych pozostałych w ostateczności też.
Młodszy z braci Szenk wraca do akcji :]
Ale do rzeczy. Leniwe ze mnie bydle a wydawanie kilku tyś. na malowanie armii przez kogoś innego mi się nie widzi, tak więc słucham dobrych rad jak szybko i ładnie pomalować skórę zombie i kości.
Uprzedzam że nie na zwykłych szkieletach i nie na zwykłych gnijących odpadkach, ale o tym może kiedy indziej.
Czarny podkład i malowanie na biało odpada. Skóra na zielono też nie za bardzo bo musi być widać że ta skóra gnije a nie że to goblin :]
Młodszy z braci Szenk wraca do akcji :]
Ale do rzeczy. Leniwe ze mnie bydle a wydawanie kilku tyś. na malowanie armii przez kogoś innego mi się nie widzi, tak więc słucham dobrych rad jak szybko i ładnie pomalować skórę zombie i kości.
Uprzedzam że nie na zwykłych szkieletach i nie na zwykłych gnijących odpadkach, ale o tym może kiedy indziej.
Czarny podkład i malowanie na biało odpada. Skóra na zielono też nie za bardzo bo musi być widać że ta skóra gnije a nie że to goblin :]
Huh, najlepiej byłoby na makro, ale to już znacznie trudniejsze. Na początek w ostateczności drybrush też nieźle wygląda. Np. z 3-5 warstw od scorched brown do bleached bone. Efekt jak tutaj:
http://www.coolminiornot.com/pics/pics1 ... c55756.jpg
http://www.coolminiornot.com/pics/pics1 ... c55756.jpg
szkielety: prosto?
prosze bardzo: biały podkład->flesh wash->drybrush bleached bonem-> delikatny drybrush skull white ->gotowe? raczej tak
mi sie podoba, jest w miarę ładnie i szybko
z zombiakami to niewiele ci pomogę, nie mam jeszcze sam pomysłu
prosze bardzo: biały podkład->flesh wash->drybrush bleached bonem-> delikatny drybrush skull white ->gotowe? raczej tak
mi sie podoba, jest w miarę ładnie i szybko
z zombiakami to niewiele ci pomogę, nie mam jeszcze sam pomysłu
Każdy kto to czyta ma odpuszczone uczynki dobre, za darmo, amen.
Idźcie w Chaosie .
Idźcie w Chaosie .
Bejca do undeadów jest niezła, malujesz np. takie zombie:portki powiedzmy na żółto skore na jakiegoś flasha i bron jak tam sobie chcesz no i jazda. Kąpiesz w bejcy pozniej trzepiesz tak zeby nie zostalo jej za wiele i aby wypelnila szczeliny itp. Trzeba miec dobrze wytrenowana ręke i tyle , daje to przyzwoity efekt, ale sie swieci, wiec bierzesz lakier matowy i sprejujesz.
Tylko jakbyś nie wiedział co to ten dipping, to się dowiedz najpierw co masz trzepaćDawid pisze:Bejca do undeadów jest niezła, malujesz np. takie zombie:portki powiedzmy na żółto skore na jakiegoś flasha i bron jak tam sobie chcesz no i jazda. Kąpiesz w bejcy pozniej trzepiesz tak zeby nie zostalo jej za wiele i aby wypelnila szczeliny itp. Trzeba miec dobrze wytrenowana ręke i tyle , daje to przyzwoity efekt, ale sie swieci, wiec bierzesz lakier matowy i sprejujesz.
To ja też się pochwalę jak maluje szkielety
Nie dam foty bo aparaciora pod ręką nie mam ;\
Podkład Skull White. Zmywam potem całość Brown Inkiem.
Pierwsza warstwa: Bleached Bone. Druga: Bleached Bone + Skull White. Drzecia warstwa: Skull White - to już maluję suchym pędzlem, wcześniejsze warstwy maluję normalnie, omijając zagłębienia etc.
Wychodzą takie fajne ... zimne Bo wiadomo w Khemri jest inny klimat, ciepło, słońce, piasek i te kości są takie pożółkłe , ale w VC IMO powinny być inne - właśnie takie jak maluję
Nie dam foty bo aparaciora pod ręką nie mam ;\
Podkład Skull White. Zmywam potem całość Brown Inkiem.
Pierwsza warstwa: Bleached Bone. Druga: Bleached Bone + Skull White. Drzecia warstwa: Skull White - to już maluję suchym pędzlem, wcześniejsze warstwy maluję normalnie, omijając zagłębienia etc.
Wychodzą takie fajne ... zimne Bo wiadomo w Khemri jest inny klimat, ciepło, słońce, piasek i te kości są takie pożółkłe , ale w VC IMO powinny być inne - właśnie takie jak maluję
No więc, skoro jest już tutorial ecolinowy, mogę wyłożyć swój pomysł - otóż cały witz polega na tym, by figurkę pomalować bazowo w czerwienie i kolor skóry - jak by był świeżuchny - ino miejscami bez skóry. Po wyschnięciu pokrywasz wszystko zieloną ecoliną, 656 mi się tu widzi. a do "wyciągania" znów używasz soczystej czerwieni i koloru skóry a miejscami może nawet żółci, w rezultacie powinieneś mieć kolory zgnilizny w zagłebieniach, co w połączeniu z mięgkimi przejściami da chyba efekt o który ci chodzi.
Daj znać jak wyszło
Daj znać jak wyszło