Dragon Age 2

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Dragon Age 2

Post autor: Szwentas »

Już pograłem z 8h i wydaje sie być spoko:) jest kilka uproszczeń w porównaniu do da 1 ale da sie znieść. np zbroje na części ma tylko główny bohater (hełm rękawice itp) reszta ma zestaw. są tylko jedne umiejętności. walka jest trochę bardziej widowiskowa ale to też nie jest złe. jedyne to że czary nie uderzają już swoich :/ fabuła zapowiada sie fajnie. najgłupszą rzeczą było to że gra kupiona przed oficjalną premierą do dnia premiery nie da sie uruchomić :shock: pierwszy raz w życiu crakowałem oryginalną gre 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

a Europa ma dzien premiery dopiero 11... faktycznie troche bezsens
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ja tam czekam na AC:Brotherhood ;)

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

ziemko ile można skakać do siana?:D
Obrazek

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Fajniejsza grafa jest niż w jedynce. Gdy walczyłem łotrzykiem w tym wstępie z gotową postacią by zapoznać się z mechaniką gry wyglądało to bardzo efektownie.
Kamera troche boli bo nie można jej odsunać za bardzo a szkoda bo przez to jest niekiedy słaby widok na pole walki

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

no grafika jest wypas dx11 wreszcie pokazał jakąś różnice:) co do widoku to jest lepszy niż w da1 bo jak przytrzymasz prawy myszki do możesz go wypoziomować jak chcesz;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Szwentas pisze:ziemko ile można skakać do siana?:D

To nudzi, ale "zabojstw z wyskoku" mozna do bolu robic ;)
No i jeszcze multi dochodzi :D

Za dragon aga tez sie kiedys wezme, ale poki co koncze AC 2 ;)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Kochani !!!

mam wielką prośbę padły mi sejvy do DA 2 - mógłbym prosić Was o pomoc przesłanie waszego - 7-8 level głownego erosa, jestem w kirkwall, zbieram kasę na wyprawę do deep roadsów. Pomożecie ? prośba o najlepiej kilka cobym miał wybór :)
mój adres rzaboid małpa poczta.onet.pl

THX !!!

Ż.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

jak przyjadę do domu to popatrzę coś się znajdzie a jaki bohater?
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

wojownik z 2HW (BTW najgorsze ścierwo w DA: Origins i ska :wink: ) ale przygarnę każdego erosa :mrgreen:

THX,
Ż.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Zaba dostałeś jakiegos save'a?Jak nie to moge ci wysłać - mam dwóch bohaterów.

Btw grę juz przeszedłem.Fabuła bardzo mi się podoba.Tylko szkoda ze komtur Meredith pojawia sie tak późno.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Ja juz kończe grać :wink: i powiem tak gra fajna (jak kazdy dragon age ) ale w porównaniu do 1 wymieka :?
1 imo była 100 razy lepsza :|
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Ja na początku też byłem bardzo sceptyczny.Później zaczęła mi się podobać coraz bardziej. No i ten kamienny golem pod koniec 2 aktu - chyba najtrudniejszy boss ever z którym walczyłem...Imo fabułę dla mnie ma ciekawszą niż jedynka ale jedynka miała niezapomniany klimat :)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

No ten golem był super ale nic nie pobije z jednyki matki mrocznych pomiotów to był imo najtrudniejszy boss :mrgreen:

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

To mi tyle Matka trudności nie sprawiła.Dla mnie dużo gorsza była taka paniena z dwurakiem w misji w kótrej sie ratowało żone Alistara - nie pamietam jak sie nazywała.Zastawiłem koło 30 pułapek i jej zabrało tylko 1/4 życia...

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

:mrgreen:
Pułapki sa dla mieczaków liczy sie czysty combat + magia tak sie gra w dragon age :mrgreen:
Teraz gram wojownikiem (tutaj nie umiem odrzałowac ze nie ma opcji wybrania rasy bo tak byłbym jak zawsze elfem :( ) 2 magów i łotrzyk Isabela (czy jak to sie pisze :roll: )
A wczesniej tez wojownik (tele ze elf i zapomniałem dodac ze tylko i wyłacznie z dwurakiem i jakos dziwnym trafem nazywa sie Eltharion :mrgreen: ) mag alister jako bloker i łotrzyk :roll:

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

No ba ! Bez pułapek próbowałem ! Za chiny się nie dało :/ Akurat w DA elf woj jest najsłąbszy ale liczy sie klimat :D Tez tak grałem ale później zmieniłem Isabele na Varrika (oczywiscie jak sie juz z nią przespałem :wink: ) - jest niezgorszy.Musze tez przyznac ze 2 wojów z dwórakami tez nieźle mieli.Niestety tank tutaj to porażka.A w DA1 tez wojem z dwurakiem a jak, 2 magów i łotrzyk :)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

W jedynce mi sie zajebiscie sprawdzał Alister ( chyba nie robiłem questa z jego zona bo za cholere nie umiem sobie go przypomniec) ale ten zestaw niszczył wszystko :mrgreen: (teraz nie umiem grac bez healera wogle :roll: )
Za to dwójce mi sie nie sprawdza tank pewnie przez to ze nie mozna im dawac zbroi co uważam za mega głupia opcje #-o

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

No to jest głupia opcja.Bez healera nie pojedziesz .Musisz miec albo Andersa albo głowną postać maga :/

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Soulferin pisze:Zaba dostałeś jakiegos save'a?Jak nie to moge ci wysłać - mam dwóch bohaterów.
Szwentas mi przesłał ale nie mam wojownika - tak więc proszę o dosłanie z z góry dzięki :)

Ż.

ODPOWIEDZ