Skinki z Krain Południa (na ~1000 punktów)

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kadzik
Powergamer Rozpiskowy

Skinki z Krain Południa (na ~1000 punktów)

Post autor: Kadzik »

Southlandy bardzo lubię, bo jest tam ciepło, nie ma tylu saurusów o paskudnej rzeźbie, jest blisko do fajnych pustyń i ogólnie jest nieco inaczej niż w Lustrii :wink:
Tworząc armię kieruję się fluffem z 6toedycyjnego AB. W tym nowszym o afryce jest tyle co nic. Podstawą jest oczywiście masa Skinków: zwyklasów, kameleonów, tero-jeźdźców. Do tego trochę wsparcia mięśni: kroxy i stedzio. Z saurusów mogę pokusić się o TG, bo fluffowo pasują,ale tylko jeśli uda mi się upolować tych 5to edycyjnych. Może jakiegoś scar-veterana wcisnę?

Na razie z figurek mam tylko box skinków sklejonych totalnie miszmaszowo. Kolekcję będę uzupełniał na bierząco, w zależności od okazji i weny do rzeźbienia (na pewno od podstaw rzeźbił będę terki i slanna).

Na razie próbna rozpiska:

Skink Priest 115
Level 2, Plaque of Tepok

Saurus Scar Veteran 123
Armour of Fortune, Shield

10x Skinks + 1x Kroxigor 105
15x Skinks 75
10x Skink skirmishers 60
10x Skink skirmishers 60

8x Chameleons 96
4x Terradon riders 120
1x Stegadon/15 TG 235/240

W sumie 989/994 punkty.

Dla mnie ma być przede wszystkim klimatycznie. Ale zastanawiam się np. nad command groupem. Czy na tak małe punkty i w niewielkich oddziałach ma to sens?

orelha
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: orelha »

wyglada klimatycznie ale skinki w skirmiszu kosztuja 7pkt za sztuke wiec masz przekroczone 1000pkt dokladnie 1009 w wersji ze stedziem ;)

Awatar użytkownika
Kadzik
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kadzik »

Nosz fak, faktycznie :P Miało być jednak ~1000 więc w sumie to i tak wszystko jedno :)

ODPOWIEDZ