Alkohole

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Alkohole

Post autor: b_sk »

Tak sobie siedzę od dwóch godzinek sącząc tanie brandy z Asdy i mnie naszło na alkoholowe rozważania, a że dyskusja na PiM leży to doszedłem do wniosku, że założę temat. Otóż koncept jest taki co by zainteresowani się wypowiedzieli jakie alkohole lubią, a może piją, a nie lubią? Może ktoś ma jakieś genialne pomysły na drinki, którymi chce się podzielić, a może wogóle nie pije i chce mi zwymyślać od meneli i alkoholików. :)

Oczywiście dyskusja jest 18+ ( i nie chodzi tu o wartość rzutu power dice-ami :) ) więc jak ktoś jest młodszy to proszę nie czytać, bo może się zgorszyć, a tego byśmy nie chcieli. :)

Ja na ten przykład jak każdy lubię sobie wypić piwko, chociaż rzadko je piję ze względu na fakt, że zazwyczaj jestem zmotoryzowany. Lubię też dobrą wódeczkę, ale tylko w stanie czystym, nie toleruję drinków z wódki, które zupełnie mi nie smakują, (co zrodziło popularny wśród łódzkich battle-owców cytat "ja tam lubię smak czystej" :) ) no i ostatnio znowu sobie przypominam, że sączenie brandy to bardzo przyjemna czynność, którą należy powtarzać kiedy tylko nadarzy się ku temu okazja.
Jak ktoś ma jakieś inne zdanie to: feel free to participate in the discussion :) .
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Hmmmm.... piwo!
Ogółem to najbardziej lubię piwo. Żywiec, Pilzner i Tyskie.
Następna lokata to wino.
Albo domowej roboty( i nie mam tu na myśli jakiegoś syfu) albo jak najtańsze ( jabole wbrew panującej w niektórych kręgach opinii są dobrem, niektóre nawet mają inny smak za każdym łykiem :wink: ). Czasem się trafi naprawdę dobre wino ale z reguły są one już z wyższej półki cenowej.Wytrawne wina są okropne.
No i wódka.
Najlepsza jaką piłem to finlandia żurawinowa. Ale tańszą też nie pogardzę. Wódki spożywam najmniej bo po prostu nie mam do niej głowy....
Inne alkohole? Balsam pomorski jest niezły, chociaż większość znajomych z legionowa i okolic już ma go dość. Brandy która tak b_sk się delektuje jakoś mi nie podchodzi.
O innych, bardziej szlachetnych, alkoholach się nie wypowiadam bo nie mam w zwyczaju na codzień ich pijać.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Jeśli już piję piwo to musi to być jakieś ciemne piwo(Dębowe,Strong,Zlaty Hrad).

Poza tym uwielbiam whisky(najlepiej Passport-tanie ale dobre).

Wódki czystej nie lubię(czego oznaka był kac na EEGT).
Kolorowe wódeczki robię sam.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Brontozaur
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Brontozaur »

Wódka jest obrzydliwa. I śmierdzi. I strasznie daje po glowie. Lubie za to biale polwytrawne wina i dog-in-the-fog'a. Grzancem galicyjskim czy byle czerwonym winem z gozdzikami tez nie pogardzę ;) Boze, ja taki mlody, a taki rozpity ;/
"The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Moje ulubione trunki na spokojnych imprezkach:
Gin (Seagrams) + Tonik
Martini + Sprite

Akademik:
Spirytus+woda+cytrynka
Browar pity z wehikułu (3-4 sekundy 0,5l).
Co do Wódki do Vladimir S. i Łódka B. :d
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

browary najbardziej lubie :D Carlsbergi, Tyskacze, Budweiser ale to żadko hehe
wódka droższa, tania byle nie ta za 5 zł 0,5 litra ;)

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Łódka B. to w mojej opinii szajs. Jak wyjąłem z zamrażalnika po nocce to miał konsystencje gęstego likieru......... po prostu za dużo wody, ale kto co lubi.

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

dobrze przysiąść przy Żubrze.. 8) 8)

lubie też dobre tanie winka :D :D wódką też niepogardze jak ktoś postawi , zato poprostu niemoge pić martini i bacardi( uraz z przeszłośi :lol: :lol: ) ale niejestem jakimś melanżownikiem , tylko czasem z kumplem spędzam dzień under the bridge :) :wink:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tyskacz najlpeiej z browcow;]

z voojitsu to zazwyczaj wyborowa pije;] najlepiej z ice'ami zeby potem nie trzeba bylo popity ze soba nosic ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

najabrdziej to lubie wina, te tansze jednak wina jak sofia badz slavia, kosztują niewiele a czuć, że to jest wino, oczywiscie czerwone :)

Jednakze najczęsciej to pije piwo :D w kolejnosci: Tyskie, Porter, zwykły Żywiec, Heineken...

Dalej to wódeczka jednakze coś z górnej pólki jak już coś, wyśmienite są wszelakie wódki żurawinowe czy truskawkowe ;) tylko, że drogie wiec rzadko kiedy je spożywam no i whisky, Johny Walker jest pyszny, tylko, że jaki drogi wiec rzadzutko z nim...

Czystej niecierpie jednakże jak częstują to pije :P :P nigdsy mi to na dobre nie wyszło, ale tutaj jest zagadka, dlaczego ludzie piją czysta skoro i tak wiedzą, że bezie kac albo moze zdarzyć się przytualnie kibelka?? to mnie zawsze nurtuje, sam to robie i nie wiem dlaczego.. ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

Post autor: Ehx-ray »

bo nie pamiętają ostatniego zgonu... na co sama nazwa wskazuje:D

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Wodka, Sobieski albo Finlandia. Tylko czysta - nie grzeszmy, nie rozcienszajmy jakimis pseudo sokami!

Piwo.. najchetniej zywiec albo heineken. ale raczej innymi tez nie gardze.

Wina - jak jest koncert ii atmosfera sprzyjajaca, to mozna sobie jakies w cenie 2.50 wypic. Ale zeby sie delektowac, to juz przesada - pseudo namiastka alkoholu i tyle ; p szczerze nie cierpie wszystkich w cenie powyzej 7pln, jak i rowniez tych domowej roboty.

Brandy, whisky i inne tym podobne - fuj ;/ pieprzona burzuazja, niesmaczna i nie fajna. o.

I trunek, ktorego pewnie nikt z was nie kosztowal - ocet! 10%, a przez 3h czuc jego nieprzecietny smak. I do tego sprzyjajaca cena 1,95pln za litr!:P

Kosa: niektorzy na szczescie nie szukaja wodniczka po pijaku (; a na kaca.. Ja sobie szklanke wodki zostawiam na rano - 250ml na raz i czlowiek jest jak nowonarodzony (:

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

A ja jestem inny i nic nie piję. Nic. W ogóle. I jest to diablo zabawne, bo śmiesznie się obserwuje naprutych ludzi ;d
Uerph.

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Miód pitny zdecydowanie(bernardyński lub piwnica klasztorna<--ten tylko na ciepło radzę) no i winiacze!(najlepiej własnej produkcji, mocniej dają po deklu :wink: ).Z wódki wyrosłem w liceum,obecnie kielonek do towarzystwa,nie gustuję w tym.Piwo tylko z czipsikami do LM,uefa,euro, MŚ i też raczej takie lżejsze jasne.

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Szczurza Jucha pisze:A ja jestem inny i nic nie piję. Nic. W ogóle. I jest to diablo zabawne, bo śmiesznie się obserwuje naprutych ludzi ;d
Szczególnie jak ma sie obraz w Sobote wieczorem na masterze i w niedziele rano na masterze :wink:

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Szmajson pisze:...
Co do Wódki do Vladimir S. i Łódka B. :d
Vladimir jest pierwsza klasa, ale Łódka jak dla mnie jest zawsze oszukanana. Ja właśnie Jana III w parku w Walii piłem i muszę przyznać, że ta marka nie zawodzi. Zawsze poziom trzyma. No i żeby nie było to zawoalowane pytanie w tym temacie to było, czy naprawdę ludzie z Polski lubią wójitsu i jak już to jakie? :)
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Szczurza Jucha pisze:A ja jestem inny i nic nie piję. Nic. W ogóle. I jest to diablo zabawne, bo śmiesznie się obserwuje naprutych ludzi ;d
Tak jest, i można opowiedzieć jak kto się bawił, kiedy wszyscy siedzą skacowani :D Ja założyłem sobie że przed 3 lata jakie spędzę w liceum, nie będę pił ( oczywiscie lampka wina na świąteczne okazje czy szampan na sylwka dozwolone ;)) Stwierdziłem, że nie potrafie zachować umiaru w piciu a więc nie będę pił wogóle :P Jednakże po ostatniej maturze (28 maja bodajże) sobie odbije;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Shino pisze:tyskacz najlpeiej z browcow;]
wg. mnie i paru osób z mojego otoczenia ;) tyskie zeszło na psy znaczy nada jest dobre ale od końcówki tamtego roku bardzo się zmieniło niestety na gorsze

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Moje ulubione piwo to najlepsze piwo na świecie czyli Perła Mocna, tanie wina takie do 4 zł;)miód pitny tylko trójniak, wódka wypić wypije ale nie przepadam.

Awatar użytkownika
Skav
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Skav »

Wódka ! :D

ODPOWIEDZ