Collectors guide

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Collectors guide

Post autor: White Lion »

Znalazłem na internecie 2 okładki Dwarf Collectors Guide.

Jedna to zwykły "Dwarf Collectors Guide", a drugi to "Dwarf Collectors Guide. second edition".

Wiem że na logikę jeden jest późniejszy a jeden wcześniejszy ale wolę zapytać.

Mam w pdfie ten pierwszy i są tam modele z 6ed wliczając w to stare, już klasykowe (Goblobber, drunken dwarfs, dwarf adventures, dwarf lord of legends)

Teraz chcę sobie kupić "prawdziwy" i ciekawy jestem czy ktoś z was widział ten "second edition" i czy też w nim są stare modele czy tylko nowe plastiki z 7 ed ?

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Odpowiedzi na twoje pytanie nie znam, ale zapodałbyś linka do tego pdfa, którego masz? :)

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Mam second edition:

- goblobber jest na str 42 poniżej 6ed katapulty
- pijacy są na str 27
- awanturnicy są na str 53
- lord of legends nie potrafię znależć (możesz sprecyzować o kogo chodzi...chyba, że tak się dokładnie nazywają; jeżeli tak to ni ma)
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

dzięki wielkie :)

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

"Second edition" ma 73 strony zamiast 65 pierwszej wersji i jest rozbudowane głównie o figurki z VI/VII edycji oraz kilka "Goldendemonowych" na końcu.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

ODPOWIEDZ