Rozpa na początek:
Runelord @ 365.0 Pts
general
Anvil of Doom
Master Rune of Balance
Thane @ 95.0 Pts
Battle Standard
31 Warriors @ 315.0 Pts
Great Weapon; Musician
30 Warriors @ 305.0 Pts
Great Weapon; Musician
30 Hammerers @ 366.0 Pts
Musician
26 Ironbreakers @ 344.0 Pts
Musician
5 Miners @ 55.0 Pts
Grudge Thrower @ 155.0 Pts
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)
Grudge Thrower @ 130.0 Pts
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
Cannon @ 130.0 Pts
Rune of Burning
Rune of Forging
Gyrocopter @ 140.0 Pts
Models in Army: 131
Total Army Cost: 2400.0
Gyros to w sumie taka zabawka się okazała bo nikt nie chciał dopuścić do ziania po klockach ale w sumie raz pomógł wygrać ważny kombat wjebując się od tyłu.
1 bitwa Kołata OnG
Wygląda lepiej niż spoko. Gramy na stole który pomimo iż miał 3 obeliski był mega patelnią a kołata pokazuje mi pająka, jednych savagy, 6 trolli, 2xtrolli, 2 DD, klopę, 2 fasty, NG z 2 fanolami, tylko jednego manglera, 2 shamanów bsb i lorda. Bitwę zaczynam ja. Cannon z forgingiem wysadza się od razu na pająku, następnie dostaję indirecta w gyrosa z DD, gyros siada i panikuje warriorów w zasięgu bsb, którzy uciekają za stół... Spoko moja druga tura wbijam hamami w chariot po drodzę dostając fanoli i i robię reformę w stronę flanki goblinów i savagy. Dostaje na bok trolla, który turę później łamie i goni hammererów. W tej samej turze kołata strzela z indirecta w klopę i ją zabija natomiast druga klopa siada od szarży wilków przy breaku o 1. Potem jeszcze nie dispeluje z 4 kości czaru na 11 i trolle teleportują się tak że nie mam jak uciec ironami z bsb przed hordą kołaty. Następnie nie udaje mi się od nich uciec przy flee i już mam dość. Ah zapomniałem, był jeden sukces podczas bitwy pająk jak się poczuł za mocno po wysadzeniu cannona wyszedł na 2 klopy i siadł od razu, straszny farciarz ze mnie. Man of the match to troll, który łamie hamów w 2 tury cc
2 bitwa i śmiechu TK
tutaj zawsze scenariusz jest jeden. Do 3 tury wybucha kowadło i potem bartys rzeźbi w kale. Więc przed bitwą się pytam śmiecha czy mogę je w ogóle wystawić czy nie muszę. Powiedział że mogę, 1 tura dwie gały i z gramy tradycyjną bitwę. Doszedłem w sumie 4 klockami do niego tyle że: primo po pierwsze szarżując w bok szkieli w kresce z championem hamami i ironami iron nie zabił championa więc sypnąłem ich w 2 tury nie w jedną a dwa unity hamów (18 i 24 modele) po 3 turach cc dostały wpieprz od 4 ushatych od przodu. W międzyczasie skorpy mordują maszynki natomiast w ostatniej turze śmiechu dostawia mi króla w czapce do cc z 6 hamami i nie udaje się go zabić (został na jednej ranie

3 bitwa i Panda BRE
tutaj już totalnie zniszczony myślę że gorzej być nie może, a jednak. Bitwa rozbiła się o to że szarżując w drugiej turze w 3 pegazy za którymi stali realmi hordą warriorów z bsb i popychając się drugim oddziałem w bok tych realmów palę szarże na 6+ pegazy mówią hold i robią moim szarżującym warriorom breaka o 4 potem Panda kontruje lancami a ja rzeźbię remis

4 bitwa z DE kolegą (sorry imienia nie pamiętam)
generalnie tu już kostki były lepsze dla mnie bardziej niż dla oponenta: zabijam hydrę z cannona z forgingiem, zwarzywiam klocki i dostaje pitkę duża na klocek z ifki gdzie przeciwnik traci z miscasta brzytwę i pitkę. Potem moi hammererzy zabijają 10 BG ironi zabijają corsarzy (nie złamałem ich w pierwszej, potem dostaje kontrę od warriorów i on mnie nie łamię a potem ja kontruję i rzeźnia do końca bitwy 15.
5 bitwa z przemciem Woch
tutaj poszło bardzo po mojej myśli a przeciwnik nie miał farta i po tym jak wybuchła helka a w 2 turze wyciągam bsbka z chosenów, po czym sprytnym zasłonięciem szarży minerami wbijam się klockiem 5x5 ironów w warriorów dostawiam się do 3 bo nie mogę zrobić wheela tak by dostawić się do większej ilości z drugiej strony minerów, choseni panikują i cofają się o 2" a jednocześnie mają pod nosem odginaczkę w postaci gyrosa. Przemcio patrzy że nie zrobił jeszcze żadnych pts, nie ma +1 -1 do tabelki na gifty i ma uciekających chosenów bez warda co wystarczyło aby się poddał bo moje oddziały były tuż przed nim więc już by nie uciekł. 20
generalnie 51pts czyli słabo ale turniej mega