Mój wymarzony turniej,...

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Mój wymarzony turniej,...

Post autor: Scimitar »

Tak mnie trochę interesuje zagadnienie: co czyni jedne turnieje udanymi i wychwalanymi przez graczy pod niebiosa, a inne opluwanymi, wyszydzanymi.
Jakie są elementy, które decydują o tym ze impreza jest świetna ?? Czego gracze oczekują ?? Mam nadzieję, że to pomoże organizatorom turniejów planowanie imprez, by gracze byli jak najbardziej zadowoleni.

Pozwoliłem sobie zaproponować coś na kształt ankiety. Proszę o odpowiedzi w przedstawionym przeze mnie formacie - łatwiej i przejrzyściej będzie się czytało. Kto nie ma ochoty na taką formę, to niech nie pisze i nie zaśmieca - z góry proszę modów o konsekwentne wycinanie postów niezgodnych z przedstawioną formą.

1. Koszty imprezy.
Czyli ile bym był skory zapłacić za wstęp. Ile uważam za przyzwoitą cenę na polskie warunki, ile za zbyt wygórowaną. Można stopniować w zależności od klasy (lokal, challanger, master). Czy osoby spoza województwa wpuszczać za darmo ??

2. Nocleg.
Jakiego typu noclegu oczekujecie w ramach wejściówki. Starczy zwykła połoga, może materac, czy też jakieś normalne łóżko, może z pościelą.
A może nocleg za dodatkową opłatą i do wyboru co kto preferuje ??

3. Wyżywienie.
Czy w ramach wejściówki oczekiwalibyście jakiegoś posiłku każdego dnia imprezy. Darmowy poczęstunek podczas całego turnieju (napoje, ciastka itp.) ??

4. Atrakcje.
Jakiego typu atrakcji gracze oczekują ?? Drużynowe picie piwa wystarcza, czy też może ktoś byłby zainteresowany wypadem do klubu, na bilard, itp. ?? Może ktoś ma ochotę na zwiedzanie miejsca imprezy i okolic ??

5. Odbiór graczy z dworca i dojazd na imprezę.
Czy na miejsce imprezy docieracie sami ?? Czy oczekujecie przewodnika, a może dowózki na miejsce - prywatnie lub taksówką ??

6. Format preferowany.
Bitwy na ile punktów są najlepsze ?? Czy scenariusze i inne urozmaicenia są mile widziane ?? Ile bitew ma być granych na turnieju ??

7. Czas trwania imprezy.
2 czy może 3 dni ?? Jakie godziny każdego dnia ??

8. Nagrody i dyplomy.
Czego oczekujecie za 1sze miejsce, czego za 2gie, za 3cie ?? Pocieszki dla wszystkich ?? Za ile miejsc dyplomy ?? W jakich kategoriach nagradzać ??

9. Inne propozycje i uwagi.
Czyli coś od siebie :)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, o 18:33 przez Scimitar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

1.
Lokal 5 zł
Challenger 20 zł
Master 30 zł
Ale wiem ze jest Warszawa niestety :).Za kase która wydałem na DMP wybrałbym sie na 2 mastery :).Osoby spoza województwa tez płaca.Chyba ze to lokal.
2. Wykładzina taka jak w bydzi i nic wiecej nie trzeba(no chyba ze hotel za darmo ;) )
3. Nie oczekuje wyżywienia w ramach wejsciówki.Jak jest cos takiego jak w bydgoszczy to super ale bufet jest wystarczajacy.
4. Jakie zwiedzanie scimi.Co ty w nocy zobaczysz :)
z atrakcji wystarcza kobiety 8)
5. We własnym zakresie.No chyba ze ktos dociera o 4 rano przed turniejem to takiej osobie mozna pomóc.Ale jestesmy dorosłymi osobami wiec na turniej powinnismy trafic bez problemów.
6. 2250-2500.Albo parówki 2X1200-1400.Ja nie jestem zwolennikiem grania ogromnych bitew.Ale w sezonie sa turnieje dla każdego i jest oki.
7. Tak jaj jest.3 dni to chyba w wakacje jako eksperyment.
8. Dyplomy powinny byc zawsze.Za pierwsze 3 miejsca i najlepszy generał plus hobbysta.Statuetki za pierwsze 3 miejsca.Najlepiej takie jak na DMP albo Snotkonie.Sa pamiatka na wiele lat.I ładnie wyglądają.

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

1. lokal - 5 do 10 zl
challanger - 20 do 30 zl
master 30 do 40 zl
dla wszystkich po równo, ewentualnie, dla osób z naprawdę daleka za free lub jakiś rabat

2. Ogólnie fajnie by było mieć wybór co do spania. Choć nie jestem wybredny - karimatka na glebie jest ok. Nad ewentualnym płatnym noclegiem zastanawiałbym się ze względów bezpieczeństwa

3. Jedzenie w ramach wejściówki to naprawdę fantastyczna sprawa. Nie wymagam tego, wiadomo, ale jakież miłe zaskoczenie było w Bydzi, gdy dostaliśmy za darmo dobry, ciepły i darmowy obiad. Napradwę duuuuży plus.

4. Zupełnie nie ma to znaczenia. Choć tutaj muszę nadmienić, że jestem zdecydowanym przeciwnikiem alkoholu na turniejach i za plus biorę fakt, że jest zakaz picia.

5. Zdecydowanie we własnym zakresie. Aczkolwiek fajnie zawsze umieścić na forum jakąś mapkę, opis, jak dojechać, itp.

6. Tu różnie, chętnie bym pojechał na 1999 pkt bo takich turniejow ostatnio wogole sie nie robi. Zdecydowania lubię ograniczenia magii lub jakieś ciekawe eksperymenty w styly niepowtarzalność slotów, czy composition score za rozpiskę. Aczkolwiek format jest mi w sumie obojętny.
Co do scenariuszy to jak najbardziej, byleby nie były przesadzone. Mają moim zdaniem urozmaicać grę, a nie ją całkowicie zmieniać.

7. 3-dniowy turniej byłby naprawdę trudny do zorganizowania, przede wszystkim dlatego, że mimo wszystko część graczy pracuje, studiuje itd. więc trzeba by brać urlop, zrywać się z zajęć... mógłby być problem z frekwencją.

8. Dyplomy jak najbardziej, statuetki już niekoniecznie. Co do rodzaju nagród, dla mnie chyba najlepszą opcją są talony w którymś ze sklepów (lokalnym, bądź internetowym) - zawsze lepiej jest kupić sobie coś, co się potrzebuje. Jeśli bym na ten przykład dostał trawke, pare terenow i efekt wody, wogole bym z tego nie skorzystal. Jeśli zaś dostałbym ekwiwalent talonowy w sklepie, moglbym kupic to, czego akurat mi brakuje lub na co zbieram kasę.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

1.
lokal do 10 pln
challanger do 25 pln
master do 35 pln ( aczkolwiek w uzasadnionych wypadkach, może być troche wiecej)
2.
muszą być 4 ściany, dach, zimą ogrzewanie, przydałaby się podłoga coby na betonie nie spać, koniecznie solidne sanitariaty.
3.
posiłek w cenie wejściówki jest rewelacyjną opcją, ale nie niezbędną. bufet wystarczy.
4.
as Chory said 8) reszte uczestnicy zorganizuja sobie sami.
5.
we własnym zakresie.
6.
najważniejsze jest urozmaicenie. Nie ograniczałbym organizatorów w tym punkcie.
7.
Prawdopodobnie duża grupa pracujących osób nie mogłaby sobie pozwolić na 3 dniowy turniej, więc 2 dni to optimum.
8.
Dyplomy, statuetki i/lub bony towarowe :D
Nagrody dla podium i najlepszego hobbysty.
9.
brakuje mi w tej ankiecie miejsca na uwagi własne/inne/ czy cokolwiek w tym stylu, a ciekawe rzeczy mogły by się tu pojawić :wink:

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

1. Koszty imprezy.
wszystkich traktować tak samo :D ja mam np. do wrocławia w innym wojewodztwie blizej niz do Pily w Wielkopolsce

Ceny to lokal 10zł,
challanger 20 zł
master nie wiem bo w życiu nie byłem :P

2. Nocleg.
starczy podłoga i materac

3. Wyżywienie.
zdecydowanie oczekiwał bym posiłku i ciepłej herbaty

4. Atrakcje.
to już myśle każdy w swoim zakresie

w swoim zakresie

6. Format preferowany.

3 bitwy na 2,250K albo 4 na 1,5K (1 dzien)

7. Czas trwania imprezy.
2 dni w godzinach 8-20

8. Nagrody i dyplomy.
dyplomy tak i statuetki też :), u nas za ostatnie miejsce była figurka reapera i też to było miłe

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

ataman pisze:9.
brakuje mi w tej ankiecie miejsca na uwagi własne/inne/ czy cokolwiek w tym stylu, a ciekawe rzeczy mogły by się tu pojawić :wink:
To dajmy na to :

9. Inne propozycje i uwagi :)

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

1. Koszty imprezy.
lokal - od 5 do 10
challenger - od 20 do 25
master - od 30 do 35

2. Nocleg.
Nie wiem myślę, że jak ktoś weźmie śpiwór swój to może walnąć się na odłogę. Ale jak jakiś domek na kilka osób by był to by było super. Acha i jak jest lato to żeby sala miała jakąś wentylację aby się wszyscy nie podusili, a zima to by ogrzewanie też się przydało :wink:

3. Wyżywienie.
Bardzo bym się ucieszył jak by było jakieś żarcie. Jego ilość i jakość 8) zależna od tego czy to lokal, challenger...

4. Atrakcje.
Jak jest lato i jest taka możliwość to może być coś pod koniec pierwszego dnia przy ognisku jakaś impreza.

Jeśli to są osoby, które są z daleka to można by ich odebrać. Ale mapka i dokładny opis też wystarczy.

6. Format preferowany.
Ja tam lubie do 1500 bo nie mam na więcej figsów (na razie). Parówki 2x1200 2x1000 i 2x1350 też mogą być ok.

7. Czas trwania imprezy.
Jeśli bitwy na duże pkt to 3 bitwy na 1 dzień i tur 2-dniowy.

8. Nagrody i dyplomy.
Dla wszystkich uczestników dyplomy (myślę, że wydrukowanie czarno-białych kartek z ładnym wzorkiem nie było by bardzo kosztowne)

Bez alkoholu i bez palenia na sali gdzie odbywa się turniej.

Awatar użytkownika
khain
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: khain »

1. Koszty imprezy.
Lokal - 5-10
Challenger - 15-25
Master - 30-35

2. Nocleg.
Materace, ew. jakies koce, ale duzym plusem byloby poinformowanie graczy o najblizszym tanim miejscu noclegowym (Jakies hostele, schroniska)

3. Wyżywienie.
Przyenajmniej jeden cieply posilek na dzien ( tzn jak 2 dzien konczy sie o 15 to nie :P) i napoje, chociazby woda

4. Atrakcje.
Atrakcje we wlasnym zakresie, ale jakas impreza po tez bardzo mile jest zawsze widziana -_-`

Zalezy od odleglosci od miejsca imprezy, jak mam sam docierac na drugi koniec miasta z dworca to dziekuje za takie cos, zwlaszcza ze taszcze ze soba walizke z figsami i tobolki :D

6. Format preferowany.
Format dowolny, scenariusze ok, ale pzremyslane nie zbyt ingerujace w system gry

7. Czas trwania imprezy.
2-3 dni, weekend, od 10-20(21)

8. Nagrody i dyplomy.
Statuetki i dyplomy za 1,2,3 miejsce w ogolnej + generalska i hobbystyczna (tylko 1), co do nagrod zalezy do wydatkow i sponsorow :)

Piwko na miejscu !!! :D Ale z umiarem :P
Obrazek

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

1. Koszt imprezy
Lokal do 10 zł
Challenger do 25 zł
Master do 35 zł

2. Nocleg
Byleby był zapewniony (sala w szkole, cokolwiek w sumie) + info o pobliskim tanim miejscu noclegowym dla bardziej wymagających

3. Wyżywienie
Bufet jest OK, w lato można się pokusic o kiełbaski do ogniska/grilla w cenie itp.

4. Atrakcje
W zakresie własnym, latem grill byłby na plus

5. Dojazd na imprezę
Mapka wystarczy, byleby dokładna była

6. Format
Parówka / drużynowy. Scenariusze nie zbyt hardcorowe, BRAK SPECIALI (wyjątek - Tropik :) )

7. Czas trwania
dzień - dwa

8. Nagrody/dyplomy
Hmm, sam nie wiem... Ale wypadałoby, żeby oprócz miejsc 1-3 była za najlepszego generała

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

1. Koszty imprezy.
10/20/30pln.
Osoby spoza wojewodztwa za darmo - wydaje sie o tyle uczciwe, ze oni za pociagi itd placa porownywalne z wpisowym..

2. Nocleg.
Tutaj wydaje mi sie zeby robic mapke z lista noclegow w okolicy + dawac podloge w miejscu gdzie turniej i niech kazdy sam decyduje.

3. Wyżywienie.
Zdecydowanie tak. ; )

4. Atrakcje.
To juz zalezy od tego czym dysponujemy.. jakies rozrywki na czas miedzyturniowy jednak nie zaszkodza pewnikiem. Im wiecej oferuje nasze miasto - tym lepiej korzystac.

Wydaje mi sie, iz dobry pomysl - kto chce trafic sam, to trafi. A zdarzaja sie ludzie poprostu nieznajacy miasta, nie bedacy nigdy wczesniej na miejscu turnieju.. odebranie ich (w dowolny sposob) in plus jest

6. Format preferowany.
2.3+ tysiaca, single
Bitwy - jesli jednodniowy to 3-4, jesli dwu - siedem mysle to dobra liczba.
Jak najwiecej scenariuszy, zdarzen losowych, udziwnien itd - zeby monotonia nie smierdzialo

7. Czas trwania imprezy.
IMO 2. 3 dni zjadaja juz zawsze dzien roboczy, a to problem jednak dla niektorych zawsze bedzie.
Pierwszy od ok 9-10 do nawet i 20, drugi od 9-10 do ok 17 + zakonczenie turnieju oficjalne.

8. Nagrody i dyplomy.
Pocieszki mozna sobie darowac. Dyplomy za pierwsze 3 starczaja; mozna dodatkowo najlepszy klub nagradzac (suma 3 miejsc najlepszych zawodnikow, najmniejsza suma wygrywa). Nagrody zalezne od dysponowanej puli co oczywiste

Piwko na miejscu brzmi dumnie

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

1. Koszty imprezy.
15/25/40+pln.
Ludzie spoza okręgu o promieniu 30km o środku O w miejscu turnieju (;)) za free. Jeśli turniej ma byc naprawdę super-ekstra to mogę zapłacić nawet więcej (choc wymarzony powinien byc za free ;))

2. Nocleg.
Może byc sala i podłoga ale też jakaś alternatywa w pobliżu najlepiej dla tych wymagających.

3. Wyżywienie.
Zapewniony obiadek i jakieś kanapki na kolację na większych turniejach (takie ze stacji np. hot dogi jak mają w Ożarowie :D)

4. Atrakcje.
To juz zalezy od tego czym dysponujemy.. jakies rozrywki na czas miedzyturniowy jednak nie zaszkodza pewnikiem. Im wiecej oferuje nasze miasto - tym lepiej korzystac.

Przydałoby się, choc osobiście nie potrzebuję tego bo nie jeżdżę gdzieś daleko na turnieje.

6. Format preferowany.
3-4 bitwy po 1500 potem jedna mniej. Żeby drugiego dnia nie wracać późno w nocy, a także był czas na inne atrakcje :P

7. Czas trwania imprezy.
2 dni. Drugiego krócej.

8. Nagrody i dyplomy.
Dyplomy za różne badziewia to przyjemna sprawa (najmłodszy gracz, najładniejsza armia, 1,2,3 miejsce, ostatnie).

TV żeby można było Man Utd oglądac ;)
A tak na poważnie - nie palenie wewnątrz, nie nadużywanie alokoholu do zakończenia dnia turniejowego, respektowanie karniaków i karanie frajerstwa (jakieś lewe akcesoria do gry, podsuwanie figurek, wałki, przeciąganie bitwy itd.)
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

1 koszt
w zasadzie uzalezniony co jest w pakiecie-jak jest cieply posilek to moze byc drozej
najtaniej lokal-5-15zl...master do 40zl

2.nocleg
na sali gimnastycznej tez sie da spac...beton nie jest rewelka
byleby nie kapalo i temperatura w miare znosna
no i dobre sanitariaty

3.albo posilek zapewniony albo znosny bufet z czyms cieplym

4.tutaj wolna wola...czesc chce w nocy popic inni sie pobawic
wystarczy dac znac gdzie co jest-ludziki sami wybiora czego chca

5.odbior-bylby w cenie...jezeli jest na peryferiach to koniecznie
ja dojazd jest w stylu-wsiadz do autobusu-wysiadz na przystanku "X"-przejdz przez ulice i jestes to wystarczy konkretna mapka

6.lokal moze byc spokojnie na 3 bitwy... jak 2 dni to 5 bitew
format--> 2,1k+, albo jakis zakrecony-np 1900

7.1szy dzien-dlugo i z przestrzeganiem czasu,drugi dzien krocej...trzeba dotrzec do domu a po weekendzie czesc osob pracuje/musi isc na zajecia itp.

8.jak dla mnie jak najmniej kaski powinno isc na nagrody
w zupelnosci wystarczaja dyplomiki(byle efektowne),mile sa statuetki
1-3 miejsca,general,hobbysta...albo zupelne oddzielenie czesci strategicznej od czesci hobbystycznej

9.zdecydowany zakaz palenia w miejscu grania...alkohol w czasie grania tez powinien byc ograniczony {co robisz po turnieju nikogo nie interesuje 8) }
no i sanitariaty-to koniecznie

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

1. Koszty imprezy.
Lokal - 5-10zl
Chellenger 20-30zl
Master 30-40zl
2. Nocleg.
Wszystkie turnieje 2dniowe powinny miec przynajmniej nocleg na sali. (chyba ze nie ma przyjezdzych.

3. Wyżywienie.
niekoniecznie :) ale milo jest miec przynajmniej na turnieju chleb ze smalcem, sola (tanio, a wszysytkich cieszy) herbata
w wiekszych turnejach- zaprosic do organizacji jakis maly fast-food - i oni sie uciesza ze zbytu i Wy z jedzenia

4. Atrakcje.
knajpka po turnieju.
piwo, z ogniskiem i grillowaniem :)

przewodnik.

6. Format preferowany.
ciekawe scenariusze owszem 2200 i wiecej

7. Czas trwania imprezy.
1 do 2ch dni - nie wytrzymaloby duzo os. 3ch...

8. Nagrody i dyplomy.
dyplomy, ewentualnie nagrody, na wiekszych - chellenger, Master statuetki

Milo sie napic piwa, w doborowym gronie

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

1. Koszty.
Jak najmniejsze rzecz jasna :) jak już progi, to 10/20/30 - i ewentualna darmowa wejściówka przy innym województwie, jeśli turniej ma być w innym :P
2. Nocleg.
Żadnej burżuazji, nocleg na miejscu - w jakichś tam salach gimnastycznych, czy lekcyjnych, czy gdzie tam zdeycodwanie wystarcza.
3. Wyżywienie.
Bufet, tak jak na DMP :) i do tego info z numerami pizzerii i innego żarcia na dowóz.
4. Atrakcje.
Grill, piwo - takie lajtowe rzeczy.
5. Dojazd.
Mapa wystarcza.
6. Format.
Drużynówka na >2000 punktów zdecydowanie.
7. Czas trwania.
dzień, jeśli u siebie; w przypadku wyjazdu - minimum dwa.
8. Nagrody.
Dobre i kosztowne, jeśli jestem wśród nagrodzonych; jeśli nie jestem - nie muszą być :wink: :wink:

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

1. Koszty:
lokal może być 5 - 10 zł, zapłącę, bo chcę być pewny, że następnym razem będę grał na wymiarowych stołach,
challenger - 20 zł,
master - 30-50 zł, (jednak w tych 2 przypadkach chce wiedzieć na co idzie kasa).

2. Jeśli ceny za challengera i mastera na poziomie z pkt. 1 - to nocleg na sali to minimum.

3. Bufet.
Jesli koszt mastera to 50zł, to obiadek i dostęp do picia to minimum. Nawet jesli jest to mineralna i czajnik do zagrzania wody na kawe i herbate. Pamiętam Tropik z zeszłego roku, gdzie kawa, herbata i mineralka były na miejscu - lux:)

4. Atrakcje
Jak kto lubi

5.Dojazd - mapa wystarcza - chociaz, jeśli nie jest to tzw. zasadnicze centrum jakiegos miasta - to moze zapewnic busa? (Bus sztuk jeden na godzine przed turniejem).

6.Format zależy od rangi. Na lokalu - raczej do 2000 max.
Na challengerze bez limitu - tutaj ciekawe rozwiazania w stylu Wojennego Miecza są mile witane.
Master - raczej solidne punkty > 2000 bez eksperymentów.

7. Lokal 1 dzień, challenger i master 2 dni

8. Nagrody. Nie koszt ale co. Jesli nagroda jest jeden jedyny egzemplarz jakies figurki zrobionej przez "sławnego" rzeźbiarza to ekstra (tak było chyba na Bazylizku w tym roku). Jeśli za te same pieniądze kupuje się 2 boxy i daje zwycięzcy to kicha (a może samo h?) - zazwyczaj lądują na allegro następnego dnia.
Nagrody rzeczowe typu discman (pamiętam taka historię Thuriona czy Rzymka - to chyba nie ta bajka, ale to moje prywatne zdanie).

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

1. Koszty imprezy.
Czyli ile bym był skory zapłacić za wstęp. Ile uważam za przyzwoitą cenę na polskie warunki, ile za zbyt wygórowaną. Można stopniować w zależności od klasy (lokal, challanger, master). Czy osoby spoza województwa wpuszczać za darmo ??
cena zalezy z reguly od tego, co dana impreza oferuje (np. nocleg i posilki w cenie).
powiedzmy, ze za goly turniej moge zaplacic 100 PLN.
2. Nocleg.
Jakiego typu noclegu oczekujecie w ramach wejściówki. Starczy zwykła połoga, może materac, czy też jakieś normalne łóżko, może z pościelą.
A może nocleg za dodatkową opłatą i do wyboru co kto preferuje ??
moze byc dodatkowa oplata - zalezy od ceny biletu. na podloge jestem za stary, preferuje lozko w pokoju max. kilkuosobowym.
3. Wyżywienie.
Czy w ramach wejściówki oczekiwalibyście jakiegoś posiłku każdego dnia imprezy. Darmowy poczęstunek podczas całego turnieju (napoje, ciastka itp.) ??
czemu nie. ponownie zalezy od ceny calej imprezy. i musialby byc jakis wybor - nie jem wszystkiego :wink:
4. Atrakcje.
Jakiego typu atrakcji gracze oczekują ?? Drużynowe picie piwa wystarcza, czy też może ktoś byłby zainteresowany wypadem do klubu, na bilard, itp. ?? Może ktoś ma ochotę na zwiedzanie miejsca imprezy i okolic ??
od organizatora oczekuje, aby atrakcja byl sam turniej. pozostale atrakcje potrafie sam sobie zapewnic - oczekiwalbym tylko pewnych wskazowek, jesli nie znam okolicy...
Czy na miejsce imprezy docieracie sami ?? Czy oczekujecie przewodnika, a może dowózki na miejsce - prywatnie lub taksówką ??
zwykla mapka na stronie w zupelnosci wystarczy...
6. Format preferowany.
Bitwy na ile punktów są najlepsze ?? Czy scenariusze i inne urozmaicenia są mile widziane ?? Ile bitew ma być granych na turnieju ??
urozmaicenia mile widziane. punkty lepiej duze, ale nie jest to najistotniejsze. ilosc bitew rozsadna, aby nie grac po nocy.
7. Czas trwania imprezy.
2 czy może 3 dni ?? Jakie godziny każdego dnia ??
10.00-18.00. moga byc dwa, moga byc trzy dni. jesli sie wie wczesniej to zorganizowanie trzech dni wolnych nie stanowi zazwyczaj problemu...
8. Nagrody i dyplomy.
Czego oczekujecie za 1sze miejsce, czego za 2gie, za 3cie ?? Pocieszki dla wszystkich ?? Za ile miejsc dyplomy ?? W jakich kategoriach nagradzać ??
nie gram dla nagrod lecz dla samego grania. oczywiscie dyplomy i ew. statuetki mile widziane. jestem przeciwnikiem nagrod rzeczowych.
Czyli coś od siebie :)
aby powyzsze bylo realne :D
Ostatnio zmieniony 19 gru 2006, o 00:52 przez Szaman, łącznie zmieniany 1 raz.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Mój wymarzony turniej...
EEGT :twisted:

Nucz sie Szaman cytować :D

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Offtopic.
Chory pisze:Nucz sie Szaman cytować :D
Pod tym względem łatwość obsługi phpbb pozostawia sporo do życzenia, ale popracujemy nad tym :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Chory pisze:
Mój wymarzony turniej...
EEGT :twisted:

Nucz sie Szaman cytować :D
drobne niedopatrzenie, ktore pierwszy raz mi sie zdarzylo, zlosliwcze :twisted:
Ostatnio zmieniony 19 gru 2006, o 11:12 przez Szaman, łącznie zmieniany 1 raz.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Inkwizytor
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Inkwizytor »

Zdarzyło przez "rz", ale tylko tak się czepiam :P

1.Lokal-do 10
Challenger-do 20
Master-do 30
W sumie zależy co jeszcze dany turniej oferuje. Jeżeli jest jakieś żarcie w cenie, to byłbym skory dopłacić te 5-10 zł. Ceny powyżeej 4 dyszek to zdecydowanie za dużo IMO.

2.Nocleg-wystarczy najzyklejsza podłoga i karimata. Z resztą-rzadko sypiam na jakichkolwiek turniejach-za dużo rzeczy do roboty ;)
Ewentualnie dla wymagającyhh-jakiś adres motelu itp.

3.Wyżywienie-jeżeli jednodniówka to we własnym zakresie. Jeżeli 2+dni to przynajmniej jeden ciepły posiłek dziennie. Plus nieograniczony dostęp do wody (gorącej i zimnej)+ewentualnie jakaś herbata/kawa

4.Atrakcje-turniej sam w sobie powinien być atrakcją. Ewentualnie jakiś adres fajnej kanjpki w pobliżu coby środowiska zintegrować ;)

5.Odbiór-jeżeli jest to jakieś mniejsze miasto to mapka (dobrze opisana) zupełnie wystarczy. Ale jeżeli miałbym się tłuc z centralnego przez całą Wawę, to przydałby się przewodnik. Jakieś busy czy coś to przesada i niepotrzebne zwiększanie kosztów.

6.Format-jednodniówka do 2k włącznie. Dwudniówka 2000-2500. Nie więcej, bo bitwy trwają za długo i w pewnym momencie stają się męczące.
góra 5 bitew-więcej mi ciężko zdzierżyć :P Urozmaicenia-spoko, ale nie jakieś dziwne scenariusze, gdzie jedna ze stron już na starcie ma zapewnioną wygraną. Zdałoby sięcoś w stylu "gracze na tą bitwę zamieniają sięarmiami"-to byłoby coś innego niż zazwyczaj. Oczywiście punkty za kompozycję armii (no co-jestem klimaciarzem :P)

7.Czas trwania-do dwóch dni. Trzy to za dużo.

8.Nagrody-dyplomy dla trzech pierwszych, najlepszego hobbysty, generałą i fair-play. Miło by było dostać dyplom uczestnictwa :)

9.Własne sugestie-stop buractwu i chamstwu na turniejach. Bezwzględny zakaz palenia i picia alkoholu (o zażywaniu narkotyków nawet nie mówiąc). Ostrzeżenia i bany za zagrania nie będące w duchu fair-play, chamskie zachowanie i nieprzestrzegania regulaminu. No i uczciwość sędziów-bez kolesiostwa, bez korupcji.

Tyle ode mnie
Niedługo zaatakuje nas kosmiczna lejąca się galaretka.

A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce ;)

ODPOWIEDZ