Prosze o komentarze. Dopiero uzupełniam figsy także wciąż kwestia otwarta, co mogę wystawić. Myślałem jednak, żeby pójść w tym kierunku. Nie za bardzo chciałbym jednak dowalać censor bearersów w liczbie np. 10. Bardziej skyre jako podstawa. Powiedzcie, czy ta rozpiska ma ręce i nogi.
1 Grey Seer @ 240.0 Pts
General; Magic Level 4
1 * Chieftain @ 101.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield
Trickster's Helm [50.0]
35 Clanrats @ 252.0 Pts
Light Armour; Shields; Standard; Musician
1 Clawleader @ [8.0] Pts
1 Weapon Team @ [70.0] Pts
Warpfire Thrower; Warpfire Thrower Misfire Chart
35 Clanrats @ 265.0 Pts
Spear; Light Armour; Shields; Standard; Musician
1 Clawleader @ [8.0] Pts
1 Weapon Team @ [65.0] Pts
Poisoned Wind Mortar
35 Skavenslaves @ 96.0 Pts
Shields; Slave Musician
1 Pawleader @ [4.0] Pts
19 Stormvermin @ 305.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Shields; Standard; Musician
Storm Banner [50.0]
1 Fangleader @ [10.0] Pts
1 Weapon Team @ [70.0] Pts
Warpfire Thrower; Warpfire Thrower Misfire Chart
24 Plague Monks @ 195.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard
1 Bringer-of-the-Word @ [10.0] Pts
4 Rat Ogres @ 176.0 Pts
Frenzy
2 Rat Ogre Packmasters @ [16.0] Pts
Whip; Light Armour
5 Warplock Jezzail Teams @ 130.0 Pts
Jezzail
1 Sharpshooter @ [10.0] Pts
Jezzail
1 Doomwheel @ 150.0 Pts
Doomwheel misfire
1 Crew @ [0.0] Pts
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 90.0 Pts
Warp Lightning Cannon Misfires
3 Warp Crew @ [0.0] Pts
Additional Casting Dice: 0
Additional Dispel Dice: 0
Models in Army: 172
Total Army Cost: 2000.0
Skaven pierwsza rozpa.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Wywal sztormy, albo kosztem ratogrów je dopakuj (klocek 20 to zdecydowanie za mało) . Monków też za mało i przydałby im się Plague banner. Chieftain słabo złożony, jego użyteczność jak i przeżywalność są znikome. Zrób go BSB i daj go gołego lub zbroje z wardem na 4+.
Wywaliłbym też jeden WFT na rzecz elektryka z rakietą.
Wywaliłbym też jeden WFT na rzecz elektryka z rakietą.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Arbiter dobrze prawi, będziesz potrzebować dużych oddziałów, żeby mieć steadfast, a nie uciec z walki po pierwszej jej fazie. Więc oddziały stormów i monków powinny być większe.
To o BSB też jest bardzo na miejscu, skaveni potrzebują tego przerzutu LD, żeby móc zawalczyć.
Na pewno champion na jezzailach się nie przyda, różnica 1 BS to nic. W ogóle jezzaile mają bardzo ograniczone zastosowanie ze względu na wszechobecne covery (płotki, lasy, wszelkie obstacle). Jeśli chcesz klimatu skryre, to możesz spróbować dać szansę globadierom, za taki oddział jezzaili wejdą Ci ich trzy piątki, a to zawsze przeszkadzajki i straszaki na kawalerię i duże cele (a nie okłamujmy się, jezzaile też mają robić za straszaki).
Ogólnie to mógłbyś napisać chociaż czy to ma być rozpa ogólna, czy może na konkretną armię, byłoby łatwiej coś podpowiedzieć
To o BSB też jest bardzo na miejscu, skaveni potrzebują tego przerzutu LD, żeby móc zawalczyć.
Na pewno champion na jezzailach się nie przyda, różnica 1 BS to nic. W ogóle jezzaile mają bardzo ograniczone zastosowanie ze względu na wszechobecne covery (płotki, lasy, wszelkie obstacle). Jeśli chcesz klimatu skryre, to możesz spróbować dać szansę globadierom, za taki oddział jezzaili wejdą Ci ich trzy piątki, a to zawsze przeszkadzajki i straszaki na kawalerię i duże cele (a nie okłamujmy się, jezzaile też mają robić za straszaki).
Ogólnie to mógłbyś napisać chociaż czy to ma być rozpa ogólna, czy może na konkretną armię, byłoby łatwiej coś podpowiedzieć
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Hej, No więc rozpa ma być ogólna. Nie na konkretną armię, ale też nie "kanoniczna", co oznacza, że będę zmieniał to i owo pod konkretnego przeciwnika. Jak na razie nie gram dużo, ale muszę powiedzieć, że za każdym razem dostaje w zad.. tak z High elves jak i np. z krasnoludami. Największe problemy mam z potężnymi klockami strzelców... w combacie Clanraty się utrzymują, doomwheel jak zawsze dobry ale nieprzewidywalny... nie sprawdzają się jezzaile, ale bardzo je lubie...taki sentyment do figsów. Za to rat ogry dostają w dupę regularnie... no i morale... eh. Bes BsB faktycznie się nie obejdzie... Jak macie pomysły na złożenie w miarę pewnej rozpiski, tzn dającej szansę powalczenia z każdym to proszę, prostujcie me błędy:)