Wolność słowa w Polsce...
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Wolność słowa w Polsce...
Czy nie wydaje wam się, że już nie długo zamkną wszystkie gazety, nie licząc tych "poprwanych politycznie"? Jedynym dostępnym radiem będzie Radio Maryja, a telewizją TV Trwam?! Np. Pan Giertych, chce 7 dniowe sądy dla tych co zniesławiają...
http://wydarzenia.wp.pl/kat,33314,wid,8 ... 200662.736
http://wydarzenia.wp.pl/kat,33314,wid,8 ... 200662.736
Hjamlar a.k.a. Kula a.k.a. Zurvidol
"For Russ, For the... Tfffu! For Glory and the Witch King!"
"For Russ, For the... Tfffu! For Glory and the Witch King!"
ja się nawet z tym zgadzam, jeżeli dziennikarz nie pisze pierdół to nie ma czego się bać, teraz może przynajmniej w jakimś stopniu będzie mniej kłamstw, bo sam za gazetami nie przepadam
a co do wolności słowa to ostatnio byłem zaproszony na debate "agresja w szkolach" i jak wyrazalem moje dosc radykalne poglądy to nie zostalem zlinczowany a nawet mi brawa bito i z transmisji nie wycięto.. więc jak dla mnie nie jest źle
a co do wolności słowa to ostatnio byłem zaproszony na debate "agresja w szkolach" i jak wyrazalem moje dosc radykalne poglądy to nie zostalem zlinczowany a nawet mi brawa bito i z transmisji nie wycięto.. więc jak dla mnie nie jest źle
Niestety muszę sietutaj zgodzić z takim Lepperem czy Giertychem że czasem w pogoni za sensacją gazety i ogólnei media ostro przeginają. Póki co zwiazku z tą np. całą aferą rozporkową wychodzi ze posłowie samoobrony są niewinni a pani K. albo nie wie co mówi, tudzież wie ale robi to specjalnei by komuś życie spieprzyć. Pamiętajmy, ze niektórzy ludzie zrobia wszystko by za pare złotych komuś opinie zszargać.
Wiem wiem nie lubimy leppera i giertcha, ale gdyby ktos twego ojca posądził - bez rzadnych rzecz jasna podstaw o to ze cos ukradł? Wtedy byłoby fajnie mieć wolność słowa i by wbrew prawdzie gazty o tym niestworzone rzeczy pisały? Oj wątpię. Obecnie media czasem kreują same politykę wpływając na nią poprzez takie formułowanie zdań, tez, ogólnie myśli że masz wrażenie jakby wszystko miało zaraz się zawalic ci na głowę...
Wiem wiem nie lubimy leppera i giertcha, ale gdyby ktos twego ojca posądził - bez rzadnych rzecz jasna podstaw o to ze cos ukradł? Wtedy byłoby fajnie mieć wolność słowa i by wbrew prawdzie gazty o tym niestworzone rzeczy pisały? Oj wątpię. Obecnie media czasem kreują same politykę wpływając na nią poprzez takie formułowanie zdań, tez, ogólnie myśli że masz wrażenie jakby wszystko miało zaraz się zawalic ci na głowę...
Z tym tekstem, że niedługo zniknie wolność słowa jest tak samo jak to, że Kaczyńscy wprowadzą dyktaturę. To, że jacyś marginalni politycy gadają o zamknięciu gazet to jest tylko wina tego, że nie umieją się obronić przed zarzutami jakie im postawiono m.in. praca przez rozporek i prawe ramię Giertycha czyli kłazinazistowska młodzież wszechpolska. Na gadaniu się skończy i tyle. Pamiętajcie, że raz danej wolności Polacy nie oddadzą.
Teraz niedawno przeglosowano ustawe ,ze za pomylke (co wiadomo ,ze moze sie zdazac) medium nie grozi mu juz tylko jakas grzywna czy koniecznosc sprostowania ale 2 lata bodajze to mi zakrawa na ..........
Święta prawda.BOGINS pisze:Niestety muszę sietutaj zgodzić z takim Lepperem czy Giertychem że czasem w pogoni za sensacją gazety i ogólnei media ostro przeginają. Póki co zwiazku z tą np. całą aferą rozporkową wychodzi ze posłowie samoobrony są niewinni a pani K. albo nie wie co mówi, tudzież wie ale robi to specjalnei by komuś życie spieprzyć. Pamiętajmy, ze niektórzy ludzie zrobia wszystko by za pare złotych komuś opinie zszargać.
Uważam, że dziennikarze chyba zapomnieli jakie jest ich zadanie, a starają się w znaczący sposób wpływac na politykę. To naprawdę świadczy o ich nieprofesjonalności.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę
-
- Mudżahedin
Nie pamietam czy Lepper czy Giertych chciel zmienic prawo by sprostowania i przeprosiny byly drukowane na pierwszej stronie. I w pelni sie z tym zgadzam bo w pogoni za sensjacja latwo walnac jakis chwytliwy tytul , a jak okaze sie brednia to daja sprostowanie na 1/20 strony gdzies w srodku gazety.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Za rozbiorów istniało pojęcie "nieprawomyślnych" Tu może być coś podobnego w pojęciu wiadomo kogo.
Hmm, ja to widze inaczej, gdybym obcial z tej informacji Samoobrona, LPR Giertych i GW to zobaczylbym po prostu tworzenie instrumentu egzekwujacego bardziej rygorsytycznie prawo prasowe, ale bedac czlowiekiem inteligentnym (takie mam wygorowane pojecie o sobie ) wiem ze w rekach naszego rzadu i systemu prawa bedzie to narzedzie majace uwiazac na smyczy wolne media ktore coraz celniej krytykuja wladze :/
Ja mam alergie na pismaków, wiele razy miałem z nimi do czynienia i zawsze powtarzałem sobie ze następnym razem bede kijem takiego gonił.
Ale jak słysze, że taki typ jak Lepper, domaga się 7 dni na rozprawe i wydanie wyroku to mnie krew zalewa na takiego h....
Na ilu rozprawach ten prościuch sie niestawił i ile wyroków na niego zasądzono a on ma to w d...
Ale jak słysze, że taki typ jak Lepper, domaga się 7 dni na rozprawe i wydanie wyroku to mnie krew zalewa na takiego h....
Na ilu rozprawach ten prościuch sie niestawił i ile wyroków na niego zasądzono a on ma to w d...
- Infernal Puppet
- Masakrator
Wolność słowa jest. Wolność po słowie niekoniecznie.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
dobreInfernal Puppet pisze:Wolność słowa jest. Wolność po słowie niekoniecznie.
ja myślę, że trzeba określić jakiś standard i trzymać się go w każdym przypadku
jak wolno obrażać to wszystkich, jak nie to nikogo
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
A dla mnie z kolei obrażanie wszystkich jest bzdurą. Tak samo nieobrażanie wszystkich. Nie wiadomo kiedy nasza cywilizacja nabrała przekonania, że wszyscy są równi (ja osobiście typuje coś koło neohumanizmu francuskiego), kiedy jak to widać na każdym kroku jest zupełnie inaczej. Według mnie owszem jakiegoś "ciula" spod budki z piwem możesz zwyzywać, ale choćby prezydenta, jakikolwiek by on nie był już nie do końca. Wynika to przede wszystkim z faktu, że ludzie w większości wypadków zasługują na to co ich spotyka. Ludzie, którzy nie uznają autorytetów (przecież zgodnie z logiką wszyscy równi nie powinno być takich ludzi) i bez pardonu obrażają w najgorszych słowach ludzi, którzy sobie na to nie zasłużyli powinny spotykać negatywne konsekwencje. Natomiast w drugą stronę jest wręcz na odwrót. Ów przykładowy żul zasłużył sobie na pizganie (i wybaczcie, ale nie wieże, że życie po prostu tak mu się ułożyło) i właśnie taka naturalna dość reakcja społeczna jest głównym nośnikiem infromacji zwrotnych z otoczenia. A osobiście uważam dodatkowo, że jakakolwiek absolutna wizja wolności słowa lub jej braku jest po prostu wymysłem abstrakcyjnym. W żadnym ustroju nie da się wprowadzić jej w sposób całkowity, albo zakazać w ten sam sposób. Zawsze istnieją przypadki, gdzie ludzka wyobraźnie przekroczy ludzi, którzy spisywali kodeksy itp.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Nie do końca bo są prezydenci fajni i małofajni. Za obrażanie fajnych dostaje się wyroki, a za obrażanie małofajnych dostaje się nagrodę i kilka minut sławy. :DGolonka pisze:Według mnie owszem jakiegoś "ciula" spod budki z piwem możesz zwyzywać, ale choćby prezydenta, jakikolwiek by on nie był już nie do końca.
butan +1
ps. coś czuje że zaraz pójdzie "kłódka wolności".
ps. coś czuje że zaraz pójdzie "kłódka wolności".
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Też mnie zdziwiło, że nikt nie przywalił tekstem typu dead rise po około 4 letniej nekrofilii