Ogry 2400 bez scrapp
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ogry 2400 bez scrapp
Myślałem myślałem nad rozpiską bez scrapp i wymyśliłem to. Ma szanse?
Maneaterzy samotni są po to by polować na bohaterów a jeśłi ściągną ostrzał to też ok.
Tyran
Thundermace, Amulet of Preservation
luck gnobb,harmour
bruiser BSB
h.armour, warriors bane
mawseeker, wyrdstone neckale
ironcurse icon,
Slaughtermaste
bloodcleaver, skull mantle, crown of command
8 bulls, mus, snd,look out gnob
7 Ironguts , mus, snd, look out gnobb
runemaw banner
30 gnobblars
8 gnobblar trappers
2leadbelchers
2leadbelchers
Gorger
Gorger
maneater l.armour brace of handguns
Rhinox Rider musican on blull rhinox
Maneaterzy samotni są po to by polować na bohaterów a jeśłi ściągną ostrzał to też ok.
Tyran
Thundermace, Amulet of Preservation
luck gnobb,harmour
bruiser BSB
h.armour, warriors bane
mawseeker, wyrdstone neckale
ironcurse icon,
Slaughtermaste
bloodcleaver, skull mantle, crown of command
8 bulls, mus, snd,look out gnob
7 Ironguts , mus, snd, look out gnobb
runemaw banner
30 gnobblars
8 gnobblar trappers
2leadbelchers
2leadbelchers
Gorger
Gorger
Rhinox Rider musican on blull rhinox
Też myślę o takiej rozpie bez scrap, prawdę mówiąc mimo tego, że bije tym dużym plackiem to tak naprawdę niewiele robi. Nie rozwalisz tym maszyn przeciwnika, paniki też raczej nie spowodujesz, a przy obecnych 40 osobowych klocach to nie wiem czy ta siła 3 coś zmiękczy w 1 turę strzelania (bo jeśli w 2 turze nie szarżujemy, to już raczej jest lipton).
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ewentualnie wyrzucić jednego maneatera i dać drugiego rhinoxa, albo zamiast w ogóle rhinoxa jakiegokolwiek to slavegianta. Giguś nie jest taki zły jak sie wydaje.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ld10 , thunderstomp, można dać flee, odciąga ostrzał, losowy jest co prawda ale może dać radę jak już zacznie skakać.
- Król Goblinów
- Wodzirej
Tak, stompy. Murmi, coś słaba ta kmina.. nie ma DS'a 8 bullsów nic nie robi. I imo zamiast tych Manaterów i freefraga rhinoxa można by się pokusic o 2 Slavegianty.. mogła by to by ciekawa opcja.. ot taki ekwiwalent fastów. bida niestety bo chyba te gianty stubborna nie mają?
- Król Goblinów
- Wodzirej
gogson, gigson.. gdyby nie była z niego tak poduszka na ostrzał.. hm, ale nie ukrywam ze ma w sobie pewien potencjał.
Prawie dałem się nabrać z tym gigantem do armii
Imo jedyny potencjał to na armie ze słabą (inicjatywą) i jako odciągacz ostrzału...
W combacie klepnie o ile ktoś ma dwuraka, albo wcześniej rany mu nie wbili. NIe liczę walki z 10 kusznikami
Także więc...
Aby tak mocno nie off topować to powiem, że kiedyś człowiek średnio myślał o śmieciarkach jako - prawie podstawie armii. Obecnie jest inaczej... ale trzeba czasem się sensownie zastanowić, czy ściaganie z mailordera tych maszynek, pewnie za ok. 500zł to obowiązek?
BSb jednak mighta wolę tak po prosu, przebijasz wrogów na 2+ w większości...
Imo jedyny potencjał to na armie ze słabą (inicjatywą) i jako odciągacz ostrzału...
W combacie klepnie o ile ktoś ma dwuraka, albo wcześniej rany mu nie wbili. NIe liczę walki z 10 kusznikami
Także więc...
Aby tak mocno nie off topować to powiem, że kiedyś człowiek średnio myślał o śmieciarkach jako - prawie podstawie armii. Obecnie jest inaczej... ale trzeba czasem się sensownie zastanowić, czy ściaganie z mailordera tych maszynek, pewnie za ok. 500zł to obowiązek?
BSb jednak mighta wolę tak po prosu, przebijasz wrogów na 2+ w większości...
Taka znana osoba w świecie ogrów słusznie zauważyła aby przenigdy nie brać slavegianta i to nie tylko z powodu braku stubborna:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=36&t=5154
Ja bym myślał o w tej rozpisce o Dżordżu III jeśli nie o drugim bull rhinoxie
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=36&t=5154
Ja bym myślał o w tej rozpisce o Dżordżu III jeśli nie o drugim bull rhinoxie
to ja może coś powiem
Thuntermace jest to strasznie losowy przedmiot no i jednak może silnie uderzyć ale może też nic nie zrobić
jak dla mnie meneaterzy się nie sprawdzają są za drodzy ale jak kto lubi:) ps nie lepiej dać catheya?
ja biorę tylko jednego aby stał z tyłu z tyrantem lub kimś innym
wyrdstone necklance też jest trochę losowy na bsb ,gała i trochę traci na potenciale
Jednak jestem zwolennikiem dwóch scrap
i jednak wziął bym jednak dispel scrola bo naprawde się może przydać:)
Thuntermace jest to strasznie losowy przedmiot no i jednak może silnie uderzyć ale może też nic nie zrobić
jak dla mnie meneaterzy się nie sprawdzają są za drodzy ale jak kto lubi:) ps nie lepiej dać catheya?
ja biorę tylko jednego aby stał z tyłu z tyrantem lub kimś innym
wyrdstone necklance też jest trochę losowy na bsb ,gała i trochę traci na potenciale
Jednak jestem zwolennikiem dwóch scrap
i jednak wziął bym jednak dispel scrola bo naprawde się może przydać:)
w commonach masz przedmioty co dają 4+ warda, więc już nie narzekajcie na ten brak ochrony. W 7 edycji było to zrozumiałe, teraz to słaby żart.Lorens pisze:Na cuda liczysz? U ogrów są raptem 3-4 przedmioty, które dają herosom warda na 5+.as1 pisze:to ja może coś powiem