PO dlugim czasie grania na kingu dla odmiany wystawilem duza liczke
Musze przyznac ,ze sprawdzalo sie wiecej niz ok (zmasakrowane imperium .....)
Tylko nie wiem jak taka rozpe wcisnac na 2K macie jakies pomysly ??? (moze pociac TG do 20 ,mniej lucznikow ale to i tak za malo .....)
Liche High Priest @ 335 Pts
Hierophant
Golden Ankrha [45]
Cloak of the Dunes [20]
Hieratic Jar [25]
Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Tomb Prince - chariot @ 201 Pts
Flail; Light Armour; Shield
Chariot of Fire [25]
Collar of Shapesh [25]
20 Skeleton Warriors @ 185 Pts
Bow; fcg
12 Skeleton Warriors @ 96 Pts
Bow
2 Tomb Swarm @ 90 Pts
3 Skeleton Chariots @ 200 Pts
Standard; Musician i Icon of the Sacred Eye [50]
Tomb Scorpion @ 85 Pts
Tomb Scorpion @ 85 Pts
25 Tomb Guard @ 370 Pts
fcg i Icon of Rakaph [40]
Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe
Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 6
Models in Army: 77
Total Army Cost: 2197
TK - 2200
Z mojego doświadczenia z gry Tk wyniosłem jedną bardzo ważną lekcję, w TK są niezbędne 2 !! oddziały które mogą wytrzymać szarżę czegoś konkretnego, 20 łuczników to nie jest twardy oddział, potrzebny jest albo klocek szkieli do walki, albo ushabti. Cokolwiek, 4 rydwany z tym sztandarem to fajna opcja, ale ja bym wolał typa zrzucić z rydwanu, a oddział chariotów z war bannerem puścic. Troche punktów zaoszczędzisz.
Haj liczka zarządza.
Młody ma rację, TK to imho cholernie (nadto) miękka armia (- skorpion), muszą mieć oddział desygnowany do przyjęcia czegoś twardo i dzielnie na tę chudą klatę. Kloce szkieli FCG Hw/Sh są wbrew pozorm (niby bo łe WS2, łe mv4, łe za krzywy ryj) całkiem dobre w tej roli.
Młody ma rację, TK to imho cholernie (nadto) miękka armia (- skorpion), muszą mieć oddział desygnowany do przyjęcia czegoś twardo i dzielnie na tę chudą klatę. Kloce szkieli FCG Hw/Sh są wbrew pozorm (niby bo łe WS2, łe mv4, łe za krzywy ryj) całkiem dobre w tej roli.
And he did say "War", and the world did tremble...
Z tym potencjalem magicznym szkielety do przyjmowania szarz sa jak najbardziej ok.
Mam 3 szeregi ,przewage ,sztandar ..... watpie zeby ktos zakilowal ich w jednej turze (potem sobie wskrzesze )
Charioty musza takie zostac bo oprocz 2 skorpow i TG nie mam czym katrowac .W armii gdzie mam kinga ,4 skorpy i gignat moge wystawiac gole 3 jako dobry ,zwykly fast .Tutaj robia za sile uderzeniowa
Mam 3 szeregi ,przewage ,sztandar ..... watpie zeby ktos zakilowal ich w jednej turze (potem sobie wskrzesze )
Charioty musza takie zostac bo oprocz 2 skorpow i TG nie mam czym katrowac .W armii gdzie mam kinga ,4 skorpy i gignat moge wystawiac gole 3 jako dobry ,zwykly fast .Tutaj robia za sile uderzeniowa
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Dokładnie! Mniam rozpiska Sam sie zastanawaim nad dodaniem duzego kloca piechoty , ale jakos do tej pory sobie bez tego radziłem i też git było xD
Wywal ten sztandar z Łuczników. -1 do sypania nie jest warte 100 pkt gdyby przeciwnik to ubił do konca, a za te pkt daj jeszcze szkieleta jednego . Mirage na rydwanach tez bardziej do mnie przemawia....
jesli chcesz miec armie na 2000 to zmniejsz łuczników do 2x10 z chempionem (jakby co to kolumna i przestoją wszystkie mój patent ) , wywal z rydwanów muzyka, zmniejsz TG do 22 powiedzmy...jezeli to nie wystarczy to zmniejsz swarma do jednej sztuki
Dzięki Liczce masakruje sie wszelkie defensy ....ale z ofensami jest do dupy szczególnie z bretką czy chaosem jezeli katapulty nie będą trafiac to padaka łapie człowieka .
Wywal ten sztandar z Łuczników. -1 do sypania nie jest warte 100 pkt gdyby przeciwnik to ubił do konca, a za te pkt daj jeszcze szkieleta jednego . Mirage na rydwanach tez bardziej do mnie przemawia....
jesli chcesz miec armie na 2000 to zmniejsz łuczników do 2x10 z chempionem (jakby co to kolumna i przestoją wszystkie mój patent ) , wywal z rydwanów muzyka, zmniejsz TG do 22 powiedzmy...jezeli to nie wystarczy to zmniejsz swarma do jednej sztuki
Dzięki Liczce masakruje sie wszelkie defensy ....ale z ofensami jest do dupy szczególnie z bretką czy chaosem jezeli katapulty nie będą trafiac to padaka łapie człowieka .