TK - 2200

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

TK - 2200

Post autor: szczurek »

PO dlugim czasie grania na kingu dla odmiany wystawilem duza liczke :D
Musze przyznac ,ze sprawdzalo sie wiecej niz ok (zmasakrowane imperium .....:D)

Tylko nie wiem jak taka rozpe wcisnac na 2K :roll: macie jakies pomysly ??? (moze pociac TG do 20 ,mniej lucznikow ale to i tak za malo .....)

Liche High Priest @ 335 Pts
Hierophant
Golden Ankrha [45]
Cloak of the Dunes [20]
Hieratic Jar [25]

Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

Tomb Prince - chariot @ 201 Pts
Flail; Light Armour; Shield
Chariot of Fire [25]
Collar of Shapesh [25]

20 Skeleton Warriors @ 185 Pts
Bow; fcg

12 Skeleton Warriors @ 96 Pts
Bow

2 Tomb Swarm @ 90 Pts

3 Skeleton Chariots @ 200 Pts

Standard; Musician i Icon of the Sacred Eye [50]

Tomb Scorpion @ 85 Pts

Tomb Scorpion @ 85 Pts

25 Tomb Guard @ 370 Pts

fcg i Icon of Rakaph [40]

Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe

Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe

Casting Pool: 2
Dispel Pool: 6
Models in Army: 77
Total Army Cost: 2197
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Z mojego doświadczenia z gry Tk wyniosłem jedną bardzo ważną lekcję, w TK są niezbędne 2 !! oddziały które mogą wytrzymać szarżę czegoś konkretnego, 20 łuczników to nie jest twardy oddział, potrzebny jest albo klocek szkieli do walki, albo ushabti. Cokolwiek, 4 rydwany z tym sztandarem to fajna opcja, ale ja bym wolał typa zrzucić z rydwanu, a oddział chariotów z war bannerem puścic. Troche punktów zaoszczędzisz.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Haj liczka zarządza. :)

Młody ma rację, TK to imho cholernie (nadto) miękka armia (- skorpion), muszą mieć oddział desygnowany do przyjęcia czegoś twardo i dzielnie na tę chudą klatę. Kloce szkieli FCG Hw/Sh są wbrew pozorm (niby bo łe WS2, łe mv4, łe za krzywy ryj) całkiem dobre w tej roli.
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Z tym potencjalem magicznym szkielety do przyjmowania szarz sa jak najbardziej ok. :D
Mam 3 szeregi ,przewage ,sztandar ..... watpie zeby ktos zakilowal ich w jednej turze (potem sobie wskrzesze :D)

Charioty musza takie zostac bo oprocz 2 skorpow i TG nie mam czym katrowac .W armii gdzie mam kinga ,4 skorpy i gignat moge wystawiac gole 3 jako dobry ,zwykly fast .Tutaj robia za sile uderzeniowa :D :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Dokładnie! Mniam rozpiska :D Sam sie zastanawaim nad dodaniem duzego kloca piechoty ;) , ale jakos do tej pory sobie bez tego radziłem i też git było xD

Wywal ten sztandar z Łuczników. -1 do sypania nie jest warte 100 pkt gdyby przeciwnik to ubił do konca, a za te pkt daj jeszcze szkieleta jednego :) . Mirage na rydwanach tez bardziej do mnie przemawia....

jesli chcesz miec armie na 2000 to zmniejsz łuczników do 2x10 z chempionem (jakby co to kolumna i przestoją wszystkie ;) mój patent :) ) , wywal z rydwanów muzyka, zmniejsz TG do 22 powiedzmy...jezeli to nie wystarczy to zmniejsz swarma do jednej sztuki ;)

Dzięki Liczce masakruje sie wszelkie defensy ;) ....ale z ofensami jest do dupy :P szczególnie z bretką czy chaosem :P jezeli katapulty nie będą trafiac to padaka łapie człowieka :D .

ODPOWIEDZ