Full Khorne euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Waldi
Masakrator

Full Khorne euro

Post autor: Waldi »

Son's of Khorne

Johannes - Fallen Sorcerer
Chaos Lord of Khorne @ 392.0 Pts
Mark of Khorne; General; Flail; Chaos Armour; Shield; Barding
Wizarding Hat [100.0]
Third Eye of Tzeentch [25.0]
Barded Chaos Steed

Ulf Carlsson - Bloody One
Exalted Hero of Khorne @ 225.0 Pts
Mark of Khorne; Chaos Armour; Shield; Battle Standard
Stream of Corruption [20.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Biting Blade [5.0]

Khorne's Wild Hounds
5 Chaos Warhounds @ 30.0 Pts
5 Chaos Warhounds @ 30.0 Pts

Tempted Tribe
31 Chaos Marauders of Khorne @ 198.0 Pts
Mark of Khorne; Great Weapon; Standard; Musician

Burning Blades
23 Chaos Warriors of Khorne @ 449.0 Pts
Mark of Khorne; Halberd; Chaos Armour; Shield;Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]

Sudden Death
22 Chaos Warriors of Khorne @ 449.0 Pts
Mark of Khorne; Halberd; Chaos Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
Banner of Swiftness [15.0]

The Glory of The North
8 Chaos Knights of Khorne @ 420.0 Pts
Mark of Khorne; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield; Standard; Musician
Blasted Standard [40.0]

B'um
1 Hellcannon @ 205.0 Pts

Models in Army: 95

Total Army Cost: 2398.0

Zastanawiam się czy nie dać rycerzom lanc i zmienić im sztandar na ten z płonącymi atakami. Wtedy miałbym 20 ataków (przy założeniu, że mam 6 w 1 szeregu) z S6 nie licząc koników i lorda. Ale tylko w 1 turze, w kolejnej mam już tylko S4 i brak magicznych ataków.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

zamiast głupiej czapki daj jej book of secrets imo
Obrazek
T

Waldi
Masakrator

Jasiuuu pisze:zamiast głupiej czapki daj jej book of secrets imo
nie da się - książki nie można dać modelowi z markiem khorne'a.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

mea culpa mea culpa
Obrazek
T

Waldi
Masakrator

Ok - przeżyłem dziś wersję testową z Demonami. Średnio się to sprawdziło.

Lord w pierwszej turze dostał miscasta i zabił 3 rycerzy :/ W drugiej nie zdał głupoty i wpadł pod szarżę Bloodlettera. Popłynął w czelendżu i choć rycerze dzielnie walczyli to w końcu spadli ode wielkiego złego demona i piesków z flanki.

Działo niewiele zrobiło. A właściwie to nic. Połknęło 2 członków załogi a jak w końcu trafiło w Bloodzia to ten zdał warda :/ No i spaliło jedną szarżę.

Maruderzy tłukli się z demonetkami. Ale w drugiej bodajże turze walki popłynęli. Zebrali się ale bez frenzy już nie stanowili dużego zagrożenia.

Warriorzy z flamingami dzielnie walczyli z Plagusami z heroldem. W 1 turze walki mój błąd - chciałem zabić herolda nim uderzy i walnąłem w niego bodajże 11 ataków - żaden się nie przebił. Rezultat - przegrałem bitwę i choć ustałem to już bez frenzy nie miałem takiej siły przebicia. Chłopaki dzielnie walczyli i na koniec zostało ich 3 a od strony przeciwnika herold na 1 ranie, czempion i 2 plagusów. Może i by się udało to przegryźć ale wpadł Blodek od flanki i było pozamiatane.

Speedwarriorzy za to rozgryźli Bloodletterów (czempion zabił heralda i na oko bogów rzucił... budzenie strachu :P). Pod koniec bitwy dostali jednak szarżę od przodu Bloodlettera, od flanek psy i flamery. Po kilka turach walki (bsb przegrał z Bloodziem) złamali się i uciekli za stół.

Uwagi końcowe co do rozpiski:
- za mało maruderów, 40 to optymalna liczba
- za dużo rycerzy, 6... może 7 by spokojnie wystarczyło
- lord zbyt losowy, wylosowałem shadowa (dodatkowo zapomniałem że mogę "kraść" czary :/ ) i skończyłem z Miasmą i Pitką, boli brak warda na nim

Pod koniec zostało mi na stole: działko, społowieni maruderzy i oddział psów. Rozpiska ciekawa i klimatyczna, niemniej mało efektywna. Na demony mogła się sprawdzić ale przeciwko armiom, gdzie jest dużo śmieci mogących dawać flee to czarno to widzę ale trzeba jeszcze przetestować.

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

klimat na maxa
ale imo khornowy mag to już masakra :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Waldi pisze: Lord w pierwszej turze dostał miscasta i zabił 3 rycerzy :/ W drugiej nie zdał głupoty i wpadł pod szarżę Bloodlettera.
:twisted: Hahaha! Kara od Wielkiego Rzeźnika i Kolekcjonera Czaszek za wystawianie jakiegoś zaplutego maga!
Klimat by był 100%, gdyby nie ta nieszczęsna czapka... ;)

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Kmin z czapką gniecie system, wreszcie ktoś rozkminił maga w klimacie khornowym.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dokładnie, lord khornowy z czapką podoba mi się najbardziej :) Rycerzy bez lanc, helena niepotrzebna, lepiej daj kojelnych maruderów :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Johannes - Fallen Sorcerer
Chaos Lord of Khorne @ 392.0 Pts
Mark of Khorne; General; Flail; Chaos Armour; Shield; Barding
Wizarding Hat [100.0]
Third Eye of Tzeentch [25.0]
Barded Chaos Steed
Zajebisty lord.
Obrazek
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

trzyma klimat ;)
fajniej możnaby mu dać lv1 za 50? punktów i zostaną punkty na jakiegoś warda 4+
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Waldi
Masakrator

Niestety - kapelusz to jedyna możliwość by Khorniak był czarodziejem, ale wtedy zostaje bez żadnej ochrony. Zastanawiam się czy nie zabrać mu tego flaila by jednak w walce korzystał z tarczy i miał tego save na 1+.
Inna sprawa z hellcannonem - jak ją ściągnę to będę mógł wystawić np 6 trolli (bo na maruderów brak mi modeli :( ), ale jak wyskoczy mi jakiś wielki demon czy smok to ciężko mi będzie to bez działka ściągnąć (inna sprawa, że nawet działkiem jest to trudne, zważywszy na jego celność).

ODPOWIEDZ