Lizaki na Bielsko (2600 euro)
Lizaki na Bielsko (2600 euro)
Dobra oto rozpiska, co sądzicie:
Slann mage priest-275
-General
-Bsb-25
-War banner-25
-Plaque of Tepok(dodatkowy czar)-15
-Focused Rumination (dwie dodatkowe kości)-0 Razem 340
Skink priest-65
-Cube of Darkness (Disspell Scroll, na 4+ kończy fazę magi)-40
-Engine of the Gods-290 Razem 395
10Skink Skirmishers-70
10Skink Cohort-50
10Skink Cohort-50
20 Saurus worriors,fcg-250
20 Saurus worriors,Champ, standar-244
6 Kroxigors-330
5 Kroxigors-275
6 Chameleons -72
6 Chameleons-72
16 Temple Guards-256
-FCG-35
-Banner of ethernal Flame-10
2 Salamanders Hounting Pack-150
Razem 2598pkt.
Jak dla mnie bomba.
Slann mage priest-275
-General
-Bsb-25
-War banner-25
-Plaque of Tepok(dodatkowy czar)-15
-Focused Rumination (dwie dodatkowe kości)-0 Razem 340
Skink priest-65
-Cube of Darkness (Disspell Scroll, na 4+ kończy fazę magi)-40
-Engine of the Gods-290 Razem 395
10Skink Skirmishers-70
10Skink Cohort-50
10Skink Cohort-50
20 Saurus worriors,fcg-250
20 Saurus worriors,Champ, standar-244
6 Kroxigors-330
5 Kroxigors-275
6 Chameleons -72
6 Chameleons-72
16 Temple Guards-256
-FCG-35
-Banner of ethernal Flame-10
2 Salamanders Hounting Pack-150
Razem 2598pkt.
Jak dla mnie bomba.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Nie wpisałeś lorów na magach, choć domyślam się, że slaan jedzie na lifie? Rozpa bardzo spoko, nawet widzę, że kroxy znajdują zastosowanie.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
a zayebywanie 6tek? ostatnio z lizakami nie moglem przez to czarować.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Jeżeli wywale flamingi nie będę miał bata na wszystkie stwory z regenką, który to przydaje się całkiem często. Z koleji LD.10 Jest fajne owszem, ale poprzez wszystkir moje bitwy na slannie bsbku nie miałem okazji, abym nie zdał LD na 9 z przerzutem i 3kościach. A liczba tych gier idzie w setki. Wywalanie 6 owszem jest fajowe jednak nie mieści sie z Cube of Darkness i kosztuje mnie 50 pkt. przy okazji osłabia offensywność Slanna, a bardzo często przydają się 2 kości dodatkowe. Uważam, iż jest to bardzo mocna opcja jednak w mojej opini wygrywają 2 dodatkowe kości mocy, cube of darkness, który potrafi wygrać grę i jest DS oraz dodatkowy oddział kameleonów (równowartość 50 pkt. około). Samo złożenie na wywalaniu 6 testowałem i uważam, iż lepsza jest moja opcja, ponieważ lepiej się sprawdza i jest bardziej uniwersalna
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
jakoś taki kloc z FA jest troszkę niebezpieczeństwem że jakiś ziom z 2+ wardem go zablokuje
nie wiem czy tak aż Cię te stwory bolą... bo jak wpadną a to i tak zrobią swoje i dostaniesz albo gwardie ( DE po hydrze ) czy censerów ( SKV po abdomie ) żeby dobić całą resztę...
ale jak tam uważasz
nie wiem czy tak aż Cię te stwory bolą... bo jak wpadną a to i tak zrobią swoje i dostaniesz albo gwardie ( DE po hydrze ) czy censerów ( SKV po abdomie ) żeby dobić całą resztę...
ale jak tam uważasz
Domyślam się że magia life ma pomóc w tym żeby te potworki swojego nie zrobiły a banner żeby padły.
Choć zgadzam się z Khumanorem że łapanie takich klocków kowbojem z AS na 2+ jest sycące:)
Choć zgadzam się z Khumanorem że łapanie takich klocków kowbojem z AS na 2+ jest sycące:)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Gram tym długo i nie było sytuacji, aby coś takiego się zdarzyło, żeby mi żaden czar nie wszedł. A co do Kowbojów to jest całkiem śmieszna sytuacja, bo o ile nie mają stubborna to zostają złamani moim 6 CR, a sami slabo zabijają w chalangu z championem z tafem 8 i regenką itp. Poza tym przez przypadek mam w rozpisce jeszcze 5 innych oddziałów do Combatu, plus flare, która całkiem nieźle działa na pojedynczych bohaterów. I potworki owszem zostają zmasakrowane najczęściej przez taki oddział. Gdyby był sztandar za 10 pkt. magiczne ataki, to bym go brał, ale niestety, jak dla mnie najlepsze są flamingi. Poza tym świetnie działają na Oddziały gwardi VC z regenką. Wchodzi T8 i dają radę. Oczywiście można się jeszcze długo sprzeczać, ale to jest 10pkt. do których jestem pewien, że dają radę, jeżeli okaże się na turnieju, iż nagle ssą, wtedy na pewno wezmę Discipline.
Jak najbardziej, jak dostawać w dupe to od najlepszych. A z WE jeszcze nie grałem na tę edycję. Mam tylko nadzieję, że nie będzie tak jak na Haji z kostkami . W takim razie do zobaczenia na Turnieju!
Grałem, chyba że to nie to co myślę. Z HE gralem sporo i nawet jak z Andrzejem grałem to nie miałem większych problemów, co prawda nie miałem ich do momentu kiedy to straciłem slanna w pojedynku z bsb po tym jak nie zdałem żadnego warda. Było śmiesznie i to przez moją głupotę, cóż zrobić...
Straciłeś go właśnie przez sharda, gdyby nie on, to wyleczyłbyś sobie slana i nic by Ci się nie stało
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.