Warszawa Lokal Czysta 8 edycja 04.06.2011
-
- Chuck Norris
Warszawa Lokal Czysta 8 edycja 04.06.2011
Serdecznie zapraszam na turniej pierwszy na czystą 8 ed.
-Data: 04.06.2011
-Miejsce: Warszawa, Gimnazjum nr 2 przy ulicy Narbutta 65/71
-Format: 2800 gramy bez proxów tylko konwersje (to co jest dopuszczalne w army bookach i podręczniku możesz wystawić) dopuszczamy niepomalowane figurki
-Wejście: 15 zł od osoby
Gramy na czystą 8 ed. True line of sight, Obowiązują uściślenia sędziowskie erraty i FAQi
Turniej zgłoszony do ligi
HARMONOGRAM TURNIEJU:
Zapisy 9:00 - 9:30
I bitwa 9:30 - 12:45 l
II bitwa 13:00 - 16:15
III bitwa 16:30 - 19:45 l
scenariusze z podręcznika
bitwa pierwsza losowanie między scenariuszem 1 a 2
bitwa druga losowanie między scenariuszem 3 a 4
bitwa trzecia losowanie między scenariuszem 5 a 6
gramy na magiczny teren (osoby blatujące biorą udział w jego losowaniu) przy magicznym terenie na stole leży karteczka.
Rozpiski są tajne do pierwszej bitwy.
Jak to wygląda w praktyce?
używasz jakiegoś przedmiotu i mówisz kto go ma proste
imienni bohaterowie jak już są wystawieni na stole to na ogół wiadomo co mają Chyba że mają opcję wykupienia jakiś przedmiotów ekstra Przed bitwą przedstawia się bohaterów to jest heros a to jest lord a to w oddziale FG przy BSB to jest Teclis i jest generałem itp.
oczywiście w rozpisce muszą być napisane szkoły magii
Aby osiągnąć zwycięstwo należy mieć co najmniej 100 pkt. więcej niż przeciwnik, aby uzyskać miażdżące zwycięstwo (masakra) należy mieć 2 razy więcej punktów niż przeciwnik ale różnica musi wynieść minimum 100
W przypadku scenariuszy Blood and Glory i The Watchtower scenariusz jest najważniejszy ale dalej można osiągnąć miażdżące zwycięstwo.
W przypadku osób o tych samych dużych punktach obowiązują małe punkty.
1. Karlito
2. Palladyn
3. Ekipa z Łodzi
4. Artur Szyndler jr
5. Arkadiusz Szyndler
6. Kanadian
7. Jacek
8. Vallarr
9. Grichalk
10. Orelha
11. Urban
12. Jacek92
13. Jan M.
14. Daniel L.
15. Krzysztof J.
16. Tomek H.
17. Jaszczurx
18. Semi
19. Smiechu
20. Scoutmaster
jest jeszcze kilka osób jeszcze nie zdecydowanych na razie nie wpisuję ale serdecznie zapraszam. Jeżeli kogoś pominąłem przepraszam i proszę o pw. Zapraszamy oczywiście również fanów grania tylko EURO. Jeżeli ktoś chce grać a nie ma figurek mdajcie PW. Może coś się załatwi.
Na terenie szkoły obowiązuje całkowity zakaz picia alkoholu i palenia papierosów.
-Data: 04.06.2011
-Miejsce: Warszawa, Gimnazjum nr 2 przy ulicy Narbutta 65/71
-Format: 2800 gramy bez proxów tylko konwersje (to co jest dopuszczalne w army bookach i podręczniku możesz wystawić) dopuszczamy niepomalowane figurki
-Wejście: 15 zł od osoby
Gramy na czystą 8 ed. True line of sight, Obowiązują uściślenia sędziowskie erraty i FAQi
Turniej zgłoszony do ligi
HARMONOGRAM TURNIEJU:
Zapisy 9:00 - 9:30
I bitwa 9:30 - 12:45 l
II bitwa 13:00 - 16:15
III bitwa 16:30 - 19:45 l
scenariusze z podręcznika
bitwa pierwsza losowanie między scenariuszem 1 a 2
bitwa druga losowanie między scenariuszem 3 a 4
bitwa trzecia losowanie między scenariuszem 5 a 6
gramy na magiczny teren (osoby blatujące biorą udział w jego losowaniu) przy magicznym terenie na stole leży karteczka.
Rozpiski są tajne do pierwszej bitwy.
Jak to wygląda w praktyce?
używasz jakiegoś przedmiotu i mówisz kto go ma proste
imienni bohaterowie jak już są wystawieni na stole to na ogół wiadomo co mają Chyba że mają opcję wykupienia jakiś przedmiotów ekstra Przed bitwą przedstawia się bohaterów to jest heros a to jest lord a to w oddziale FG przy BSB to jest Teclis i jest generałem itp.
oczywiście w rozpisce muszą być napisane szkoły magii
Aby osiągnąć zwycięstwo należy mieć co najmniej 100 pkt. więcej niż przeciwnik, aby uzyskać miażdżące zwycięstwo (masakra) należy mieć 2 razy więcej punktów niż przeciwnik ale różnica musi wynieść minimum 100
W przypadku scenariuszy Blood and Glory i The Watchtower scenariusz jest najważniejszy ale dalej można osiągnąć miażdżące zwycięstwo.
W przypadku osób o tych samych dużych punktach obowiązują małe punkty.
1. Karlito
2. Palladyn
3. Ekipa z Łodzi
4. Artur Szyndler jr
5. Arkadiusz Szyndler
6. Kanadian
7. Jacek
8. Vallarr
9. Grichalk
10. Orelha
11. Urban
12. Jacek92
13. Jan M.
14. Daniel L.
15. Krzysztof J.
16. Tomek H.
17. Jaszczurx
18. Semi
19. Smiechu
20. Scoutmaster
jest jeszcze kilka osób jeszcze nie zdecydowanych na razie nie wpisuję ale serdecznie zapraszam. Jeżeli kogoś pominąłem przepraszam i proszę o pw. Zapraszamy oczywiście również fanów grania tylko EURO. Jeżeli ktoś chce grać a nie ma figurek mdajcie PW. Może coś się załatwi.
Na terenie szkoły obowiązuje całkowity zakaz picia alkoholu i palenia papierosów.
Ostatnio zmieniony 3 cze 2011, o 18:24 przez scoutmaster, łącznie zmieniany 13 razy.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Kto to jest?????
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Ja bardzo chętnie zagram, możecie mnie wpisać, będę na 100%.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Czy ktoś wie kto jest organizatorem tego turnieju, kto mu wynajął Narbutta i czy będzie on w stanie pokryć straty jeśli turniej na śmieszne zasady się nie zwróci??
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Kalafior skąd to oburzenie? W ogóle jak już to takie pytania na forum Bazyliszka powinieneś zadawać.
Pokrywają ewentualne straty z własnej kieszeni i są to z tego co wiem koledzy, którzy grali kampanię na 5k. Każdy ma prawo wynajać Narbutta, płacą i robia turniej, chociaż ja nie widzę tutaj szansy na frekwencyjny sukces.
Pokrywają ewentualne straty z własnej kieszeni i są to z tego co wiem koledzy, którzy grali kampanię na 5k. Każdy ma prawo wynajać Narbutta, płacą i robia turniej, chociaż ja nie widzę tutaj szansy na frekwencyjny sukces.
a można grać niepomalowanymi modelami?

Ja tam nie wiem czego się czepiacie, połowa globu gra na standardowych 8ed zasadach i jakoś funkcjonują.
Ja tam pamiętam 7 ed, i ten popieprzony BP (wtedy wolałem grać na euro, miało mniej ograniczeń). Potem wszyscy wpadli w szał zasad Euro, sami twórcy również. Po czym pojawiła się 8 ed, i zanim ktokolwiek nauczył się grać, to już restrykcje i euro.
Ja tam 100 WL się nie boje, jak trochę pogra się w 8 to człowiek zaczyna sobie radzić, a nie krzyczeć "TO JEST PRZEGIĘTE, NIE POTRAFIĘ Z TYM WYGRAĆ !!! ZBANUJCIE TO !!!.
Ja tak próbuję sobie z takimi radzić, za pomocą jakiejś taktyki, oraz rozpy. np. jak gram DE to mam 40-50 RXB's i sobie radzą, jak lizakami mam salki oraz slana + belcalming oraz blood statue of spike, i dwelersów, , jak scavenami mam slave'ów i templatki. ale łatwiej jest banować niż pomyśleć i zrobić dobrą ropę i opracować jakąś taktykę, w każdej z moich 6 armii mam opracowane jakieś sztuczki na podwójne Abomki, hydry i tym podobne.
Zanim ludziska sobie pograli, i wypracowali patenty na te wielkie jednostki, to już było pełno ograniczeń. Pamiętam początek, wszyscy krzyczeli Leka kawa jest bez sensu, skirmish do D. tylko wielkie jednostki się opłaca, elity w hordach itp, itd. A pamiętacie demony, i VC są niegrywalni, elfy mają przerąbane, OK będą królowały .....
ile się z tego sprawdziło?
Przyznaje że kilka rzeczy z euro jest fajne, np Virtual line of sight, oraz poszerzony look out sir. Ale większość jest na poziomie nie umiem przeciwko temu moją rozpiską grać, i wolę zbanować niż się postarać, lub moje ulubione "nie gram bo przegram".
Scenariusze są naprawdę w porządku, trzeba lekko nad rozpą popracować dostosować ją do scenariuszy, a nie krzyczeć to jest nie grywalne, tylko zmienić rozpę aby było grywalne.
Bardzo chętnie przyjadę.
Ja tam pamiętam 7 ed, i ten popieprzony BP (wtedy wolałem grać na euro, miało mniej ograniczeń). Potem wszyscy wpadli w szał zasad Euro, sami twórcy również. Po czym pojawiła się 8 ed, i zanim ktokolwiek nauczył się grać, to już restrykcje i euro.
Ja tam 100 WL się nie boje, jak trochę pogra się w 8 to człowiek zaczyna sobie radzić, a nie krzyczeć "TO JEST PRZEGIĘTE, NIE POTRAFIĘ Z TYM WYGRAĆ !!! ZBANUJCIE TO !!!.
Ja tak próbuję sobie z takimi radzić, za pomocą jakiejś taktyki, oraz rozpy. np. jak gram DE to mam 40-50 RXB's i sobie radzą, jak lizakami mam salki oraz slana + belcalming oraz blood statue of spike, i dwelersów, , jak scavenami mam slave'ów i templatki. ale łatwiej jest banować niż pomyśleć i zrobić dobrą ropę i opracować jakąś taktykę, w każdej z moich 6 armii mam opracowane jakieś sztuczki na podwójne Abomki, hydry i tym podobne.
Zanim ludziska sobie pograli, i wypracowali patenty na te wielkie jednostki, to już było pełno ograniczeń. Pamiętam początek, wszyscy krzyczeli Leka kawa jest bez sensu, skirmish do D. tylko wielkie jednostki się opłaca, elity w hordach itp, itd. A pamiętacie demony, i VC są niegrywalni, elfy mają przerąbane, OK będą królowały .....
ile się z tego sprawdziło?
Przyznaje że kilka rzeczy z euro jest fajne, np Virtual line of sight, oraz poszerzony look out sir. Ale większość jest na poziomie nie umiem przeciwko temu moją rozpiską grać, i wolę zbanować niż się postarać, lub moje ulubione "nie gram bo przegram".
Scenariusze są naprawdę w porządku, trzeba lekko nad rozpą popracować dostosować ją do scenariuszy, a nie krzyczeć to jest nie grywalne, tylko zmienić rozpę aby było grywalne.
Bardzo chętnie przyjadę.
Dobrze Geniuszu to może mi powiesz co WOCH'em mam zrobić z 50 lub więcej RXB, ze spamem slavów u Skavenów czy 50 osobowymi klocami WL i Teclisem
o innych przegięciach nie wspomne.

We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...