Dywagacje co zrobić aby ........
Moderator: Shino
Dywagacje co zrobić aby ........
Co byście zmienili w armii żeby grało sie lepiej (a bezużyteczne jednostki stały się grywalne ) .
Oczywiście bez przegięć i ułańskiej fantazji wszystko w granicach rozsądku (chyba nie chcecie żeby nowe TK z niszowej armii przeistoczyły sie w drugie WE )
No to ja zacznę
IB-powinni coś z nim zrobić (teraz jest beznadziejny ) .Na pewno przydałby mu sie jeden atak więcej ,ale pomysłu na gruntowne zmiany nie mam
Inni bohaterowie- raczej OK Jedynie pomyślałbym o lekkiej zmianie klątwy (teraz rzadko co robi ,bo zazwyczaj ludzie zdają tą Ld.....) .Można by pomyśleć o koniu dla TP (king raczej powinien na wózku śmigać ) .No i fajne byłyby opcje (coś ala marki itp.) w zależności np: od starości mumii ...... Po prostu jakieś bonusy nie wliczające sie o kosztu przedmiotów . Heavy armour dla TK i TP tez byłby OK
-----------------------------------------------------------------------------------
Szkielety-łucznikom można by dać opcje brania zatrutych strzał (0-1 ,większy koszt pkt. itp. ale żeby mogli mieć taką opcję ) .
Kawa-lekka jest OK ,a cieżkiej i tak nic nie pomoże :D
swarmy-dobre są
Charioty-Jedynie chciałbym żeby zawsze były core .Poza tym oczywiście są bardzo dobre
-----------------------------------------------------------------------------------
TG/Carriony/skorp-tu bym niczego nie ruszał (moze jedynie h.armour dla
TG )
Uszaty-Tu powinno być +1M i + 1T oraz lepszy sv. .Jezeli mieliby zostac jak teraz to nizszy koszt (choć lepiej jakby je podpakowali ) .
Klopa-jest dobra więc zero zmian
Gigant-przydałby się niższy koszt albo jakiś bonus (coś ala Unbreakable żeby jak nawet nic w H-t-H nie zrobi to chociaż przytrzyma ) bo drogi jest .Patrząc po skorpie mogliby mu dać T6 (w końcu to największy konstrukt ...... ) .
Casket-Fajnie gdyby działało jak kowadło tzn. w fazie strzelania bo obecnie wszyscy go dispelują .No i zeby rara nie zabieral
------------------------------------------------------------------------------------
Z innych marzeń mogliby dać :
-większe (czyt. ludzkie) zasiegi inkantacji .
-Cos ala Jar ale żeby nie można było dispelować (oczywiście jednorazowego użytku )
-Jakieś fajne boundy (bo oprócz SoR to ......)
Chyba tyle zmiany nie są PG ale wpłynęłyby na pewno dobrze na grę
Oczywiście bez przegięć i ułańskiej fantazji wszystko w granicach rozsądku (chyba nie chcecie żeby nowe TK z niszowej armii przeistoczyły sie w drugie WE )
No to ja zacznę
IB-powinni coś z nim zrobić (teraz jest beznadziejny ) .Na pewno przydałby mu sie jeden atak więcej ,ale pomysłu na gruntowne zmiany nie mam
Inni bohaterowie- raczej OK Jedynie pomyślałbym o lekkiej zmianie klątwy (teraz rzadko co robi ,bo zazwyczaj ludzie zdają tą Ld.....) .Można by pomyśleć o koniu dla TP (king raczej powinien na wózku śmigać ) .No i fajne byłyby opcje (coś ala marki itp.) w zależności np: od starości mumii ...... Po prostu jakieś bonusy nie wliczające sie o kosztu przedmiotów . Heavy armour dla TK i TP tez byłby OK
Szkielety-łucznikom można by dać opcje brania zatrutych strzał (0-1 ,większy koszt pkt. itp. ale żeby mogli mieć taką opcję ) .
Kawa-lekka jest OK ,a cieżkiej i tak nic nie pomoże :D
swarmy-dobre są
Charioty-Jedynie chciałbym żeby zawsze były core .Poza tym oczywiście są bardzo dobre
TG/Carriony/skorp-tu bym niczego nie ruszał (moze jedynie h.armour dla
TG )
Uszaty-Tu powinno być +1M i + 1T oraz lepszy sv. .Jezeli mieliby zostac jak teraz to nizszy koszt (choć lepiej jakby je podpakowali ) .
Klopa-jest dobra więc zero zmian
Gigant-przydałby się niższy koszt albo jakiś bonus (coś ala Unbreakable żeby jak nawet nic w H-t-H nie zrobi to chociaż przytrzyma ) bo drogi jest .Patrząc po skorpie mogliby mu dać T6 (w końcu to największy konstrukt ...... ) .
Casket-Fajnie gdyby działało jak kowadło tzn. w fazie strzelania bo obecnie wszyscy go dispelują .No i zeby rara nie zabieral
------------------------------------------------------------------------------------
Z innych marzeń mogliby dać :
-większe (czyt. ludzkie) zasiegi inkantacji .
-Cos ala Jar ale żeby nie można było dispelować (oczywiście jednorazowego użytku )
-Jakieś fajne boundy (bo oprócz SoR to ......)
Chyba tyle zmiany nie są PG ale wpłynęłyby na pewno dobrze na grę
IB- inkantacja mu wystarczy, nawet princowa.
Szkielety- zatrute łuki
Ciężka kawaleria- zwiększyc limit do 20
Charioty- zawsze w cory
TG- heavy armor
Ushabti- 6 mova
Gigant- 6 tafa rzeczywiście jakos tak pasuje .
Itemy: Heavy armour i koń dla princów i kingów !, nic więcej mi nie trzeba
Szkielety- zatrute łuki
Ciężka kawaleria- zwiększyc limit do 20
Charioty- zawsze w cory
TG- heavy armor
Ushabti- 6 mova
Gigant- 6 tafa rzeczywiście jakos tak pasuje .
Itemy: Heavy armour i koń dla princów i kingów !, nic więcej mi nie trzeba
here we go again
moje opinie jak wyżej
a koń jest nie fluffowy dla mumii
i powinno być marszowanie 12" od generała/hierophanta
moje opinie jak wyżej
a koń jest nie fluffowy dla mumii
i powinno być marszowanie 12" od generała/hierophanta
IB-wiecej atakow no i jakis dobry sztandar np taki ze w 12' od niego mazna maszerowac (to by bylo zajebiste)
Szkelety-by wszystkie szkelety mialy zatrute ataki ale o te 1-2 punkty drozsze
Uszatki-Wiecej To i wiekszy Sv no i +1Mv
Ciezka kawa-jak na ciezka maly Sv mogli by go zwiekszyc
Charioty-w core no bo na male punkty duzo sie ich nie da
Tomb Guard-wiekszy Sv no i moze lepszy To. Wkoncu to sa takie lepsze szkelety
No i by te nasze inkantacje mialy wiekszy zasieg
Szkelety-by wszystkie szkelety mialy zatrute ataki ale o te 1-2 punkty drozsze
Uszatki-Wiecej To i wiekszy Sv no i +1Mv
Ciezka kawa-jak na ciezka maly Sv mogli by go zwiekszyc
Charioty-w core no bo na male punkty duzo sie ich nie da
Tomb Guard-wiekszy Sv no i moze lepszy To. Wkoncu to sa takie lepsze szkelety
No i by te nasze inkantacje mialy wiekszy zasieg
TG z T 5 ??? To by dopiero było.gaara pisze: Tomb Guard-wiekszy Sv no i moze lepszy To. Wkoncu to sa takie lepsze szkelety
Mój koncert życzeń:
Bohaterowie:
TK - możliwość wzięcia łuku i ciężkiego pancerza, magic item, że można maszerować w 12 calach od kinga
TP - możliwość wzięcia łuku i wsadzenia na konia
HLP - 4 T, serpent staff za free (klimatyczna laga dla bohatera)
IB - jedna inkantacja jak prince, ale PL zawsze 1;
banner of hidden dead - działa jak normalne wykopywanie, ale deklarujesz w momencie użycia gdzie jest marker
standard of the sands - do poprawy, ale poki co nei wiem jak
Core
Charioty - zawsze core, champion za 10
Łucznicy - opcja posion za 2 pkt, zasada że zawsze trafiają na 5+ (co by po raz 20 nie trzeba byo tłumaczyć niektórym, że jednak nie zawsze trafiają na 5+)
Ciężka kawa - 14 pkt
Special
Skorp - bez poisona (większa szansa na KB )
Ushabti - Light armour, może obniżka w cenie
TG - opcja wzięcia łuków (a co prawie zawsze na 4+ trafiać też będzie fajnie)
Rare
Casket - poprawić przeżywalność licha
Gigant - opcje uzbrojenia legalne (chociaż i tak wolę 2 bronie)
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Masa ciekawych pomysłow!
Parę moich, sorka jeśli się coś powtarza.
TP/TK- dać niemagiczny heavy armour oraz Tomb Blade.
IB- heavy armour, inkantacje princa o PL k3 albo zostawić jak jest, obniżyć mocno koszt i dać go jako free slot tak jak ma Bretonnia.
TG- tańsze albo w tej samej cenie ale z lepszym savem (z 3+ tak jak GG- wtedy brak ciężkiej konnicy doskonale rekompensuje możliwość wskrzeszania naszych).
Ushabti- T5 i heavy armour, do czekogolwiek by się chociaż przydały...choć i tak brałbym skorpy.
Light Cav- dać im light armour.
Heavy Cav- staty szkieli z chariotów i heavy armour.
Charioty- ZAWSZE w core! (tu chyba wszyscy jesteśmy zgodni)
Dżajgantor- legalne opcje broni jak w Army of Quatar.
Co bym najbardziej chciał zobaczyć- coś na wzór linii krwi u wampirów czyli dynastie z jakimiś ciekawymi opcjami.
Zgodnie z fluffem kodeksu starsi królowie mieli większą (bardziej niepodzielną) władzę zaś magia pristów była słabsza- im później tym priści potężniejsi a i król musiał się z nimi coraz bardziej liczyć. Wg. mnie doskonały puknkt wyjściowy dla paru ciekawych zmian.
Niemniej, niestety nie zapowiada się by GW planowało cokolwiek nowego dla TK, więc tak jak jest, będzie jeszcze przez długi czas.
Parę moich, sorka jeśli się coś powtarza.
TP/TK- dać niemagiczny heavy armour oraz Tomb Blade.
IB- heavy armour, inkantacje princa o PL k3 albo zostawić jak jest, obniżyć mocno koszt i dać go jako free slot tak jak ma Bretonnia.
TG- tańsze albo w tej samej cenie ale z lepszym savem (z 3+ tak jak GG- wtedy brak ciężkiej konnicy doskonale rekompensuje możliwość wskrzeszania naszych).
Ushabti- T5 i heavy armour, do czekogolwiek by się chociaż przydały...choć i tak brałbym skorpy.
Light Cav- dać im light armour.
Heavy Cav- staty szkieli z chariotów i heavy armour.
Charioty- ZAWSZE w core! (tu chyba wszyscy jesteśmy zgodni)
Dżajgantor- legalne opcje broni jak w Army of Quatar.
Co bym najbardziej chciał zobaczyć- coś na wzór linii krwi u wampirów czyli dynastie z jakimiś ciekawymi opcjami.
Zgodnie z fluffem kodeksu starsi królowie mieli większą (bardziej niepodzielną) władzę zaś magia pristów była słabsza- im później tym priści potężniejsi a i król musiał się z nimi coraz bardziej liczyć. Wg. mnie doskonały puknkt wyjściowy dla paru ciekawych zmian.
Niemniej, niestety nie zapowiada się by GW planowało cokolwiek nowego dla TK, więc tak jak jest, będzie jeszcze przez długi czas.
And he did say "War", and the world did tremble...
Przypominam, że Khemrii to kraina pustynna, więc ja bym tak heavy armourem nie dzielił na lewo i prawo.
Co do IB to wydaje mi się, że jego koszt jest dobrze wyważony, szczególnie przy konstruktach (a ostatni0 3-4 skorpy na armię się tylko widzi), to ten brak tej jednej inkntacji i ew. statsów princa boli. Dodtakowy slot jak u bretki nie byłby taki zły.
Co do IB to wydaje mi się, że jego koszt jest dobrze wyważony, szczególnie przy konstruktach (a ostatni0 3-4 skorpy na armię się tylko widzi), to ten brak tej jednej inkntacji i ew. statsów princa boli. Dodtakowy slot jak u bretki nie byłby taki zły.
And the ground did tremble as the king marched to war...
smoka pod krola, tanszych skorpionow o co najmniej 20 punktow scorpy 2 na slot, tanszy ward 4+, zeby z latania mozn a bylo szarzowac, zeby byly ifki z inkantacji, fullplateki na constructach humanoidalnych (uszate i gigant) klopa z przerzutem scatterki i za 1-15 pkt wyniku misfire, kawalerii z heavy armorami i bardingiem i lkancami, charioty jako normalne a nie light, gigana z ws4, mozliwosci robienia flee characterami
brawo shino i o to chodzi
Shino pisze:smoka pod krola, tanszych skorpionow o co najmniej 20 punktow scorpy 2 na slot, tanszy ward 4+, zeby z latania mozn a bylo szarzowac, zeby byly ifki z inkantacji, fullplateki na constructach humanoidalnych (uszate i gigant) klopa z przerzutem scatterki i za 1-15 pkt wyniku misfire, kawalerii z heavy armorami i bardingiem i lkancami, charioty jako normalne a nie light, gigana z ws4, mozliwosci robienia flee characterami
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
- Shakin' Dudi
- Masakrator
no to mój koncert życzeń...rydwany w Corze...chocby jedne i możliwość dawania konika w mumi (przynajmniej princowi)
Dziękuje koniec
Dziękuje koniec
Kunika dla mumi to jakos nie widze
Jakas bestia dla TK by sie przydala (moze latajcy duzy sep albo cos popylajacego na piechte )
Shino przegles palke
Jakas bestia dla TK by sie przydala (moze latajcy duzy sep albo cos popylajacego na piechte )
Shino przegles palke
ale to nie ja zalozylem temat...Shino przegles palke Rolling Eyes Wink
mnie osobiscie takie tematy powoli denerwuja juz... zaraz sie okaze, ze wraithy powinny wrocic na carriony i jeszcze wogole to powinni zwiekszyc krolowi T zeby mial wiekszego od princca.... a do tego hlp powinna miec jeszcze jedna inkantacje zeby bylo widac, ze jest 4 levelowym magiem... no i cos uzywajacego 2 podstawowe kosci powera, i jeszcze
jak dla mnie bez sensu jest gdybanie nad najlepiej zlozonym bookiem w calym batlu (tylko szkielety ze spearami sa beznadziejne... nawet ikonpwycza mozna wykorzystac przy odrobinie finezji)
przechodzisz mutacje i chcesz tym sie pochwalic wszystkim? bo wielkich liter w srodku slowa raczej sei nie wrzuca...EeeEEeee smok w TK ???
co do samego smoka to jak nie widzisz to popatrz (i przeczytaj)
http://uk.games-workshop.com/storefront ... nav=300808
mnie tez ... przeciez wszyscy wiedza co ta armia ma i czego nie ma i nasze gdybanie nie wplynie na to co wymysla "wspaniali" panowie na wyspie...mnie osobiscie takie tematy powoli denerwuja juz...
No i co z tego? Nie lubisz, nie czytaj.Shino pisze:mnie osobiscie takie tematy powoli denerwuja juz...
Więc GW i tak przebiło ten topic. Dobrzy są.Shino pisze:co do samego smoka to jak nie widzisz to popatrz (i przeczytaj)
http://uk.games-workshop.com/storefront ... nav=300808
And he did say "War", and the world did tremble...
Mialem to samo napisacNo i co z tego? Nie lubisz, nie czytaj.
Zresztą topic nie miał być o nowej edycji ,a po prostu o tym jak mało używane oddziały zrobić bardziej grywalnymi (IB ,Uszaty ...) .
Czyli co chcieliby gracze bez przegiec