Niszczenie czarów / przedmiotów a...

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Niszczenie czarów / przedmiotów a...

Post autor: Furion »

1) Vauls unmaking kontra demoniczne gifty: czy można je zniszczyć?
2) Scroll typu niszczarka kontra bound spell z itemu: czy można zniszczyć? Jeśli nie, to czy można użyć jak scrolla?
3) Scroll typu niszczarka kontra bound spell z "czarodzieja", np treeman, warrior priest: czy można zniszczyć? Jeśli nie, to czy można użyć jak scrolla?

Nie znalazłem odpowiedzi w podręczniku. Proszę o odpowiedź popartą numerem strony w RB lub autorytetem LS. A najlepiej oba :)

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

demoniczne gifty nie sa magicznymi przedmiotami tak jak vampiryczne moce czy spity WE wiec nie mozna tego niszczyc Vaulem...

na reszte znam odpowiedz ale nie podam ci strony z RB, nie jestem tez autorytetem z LS wiec nie odpowiem :)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Może warto odnieść się do poszczególnych przedmiotów zamiast generalizować.
Seal of destruction z Imperium ma zapisek, że na boundy działa, ale na 6+.
A jak pozostałe?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

co do pierwszego rację ma przedmówca ponadto na gifty WoChu rónież nie działa. Skoro przy sealu jest zapisek a przy innych nie to powiedziałbym, że można rozproszyć ale nie zniszczyć. Ale nie jestem autorytetem ls ani podręcznikiem;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

a z podobnej sytuacji. Jezeli z Czeciego oka Czincza mam miscast i tracę jeden lvl to jaki czar tracę?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Przez analogię do wyniku misfire Helenki, wydawałoby się, że 1 losowo wybrany czar.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Tak jest najrozsądniej
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jak najbardziej.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ODPOWIEDZ