Highborn+ smoczek
Moderator: Gremlin
Highborn+ smoczek
Wiem, żę podobne tematy juz się pojawiały, lecz mnie jednak ciekawi jak uzbroić Highborn'a + smoka, by był naprawdę mocny
Murmandamus pisze: tak tak, określone wrogie środowiska pewnych ludzi wstrętnych lumpenklimaciarzy z innych armii opłacanych przez unię eurobattlową nie grającą demonami i wampirami dążących do zniszczenia kościoła demoniczno wampirowego w Polsce. Stojące tam gdzie Zomo.
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=1147
polecam kombo które bless napisał (sam doszedłem do takiego samego)
SoM , hełm, ward 3+ wyczerpywalny i Hail
polecam kombo które bless napisał (sam doszedłem do takiego samego)
SoM , hełm, ward 3+ wyczerpywalny i Hail
Sam sie zawsze zastanawialem jak smoczka zlozyc, ale zawsze mi gdzies tych 5 pkt brakowalo Po obcieciu dwuraka smoczek faktycznie zrobil sie nedzny.
Ale kiedys jak skladalem to zawsze dawalem annoying + ward jakis - reszta to jak sie chcialo.
Obecnie imo najlepiej daje rade kombos: duzy mag, maly mag, bsb i albo bez 4tego herosa albo kolejny noble w sensownej kombinacji ew mag/driadka lvl 1 + extra kosc DD. W teorii wyglada to imo sensownie.
Ale kiedys jak skladalem to zawsze dawalem annoying + ward jakis - reszta to jak sie chcialo.
Obecnie imo najlepiej daje rade kombos: duzy mag, maly mag, bsb i albo bez 4tego herosa albo kolejny noble w sensownej kombinacji ew mag/driadka lvl 1 + extra kosc DD. W teorii wyglada to imo sensownie.
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Na ostatnim turze uzyłem warda 3+, regenke, sword of Might. Gra się tym fajnie. Ward na smoku Oczywiście problemem jest skuteczność tego warda i bieda jak sie wyczerpie, ale to już kwestia szczęścia. Zazwyczaj w pierwszym/drugim rzucie mi sie wyczerpuje, chociaż podczas ostatniej bitwy z HE wszystkie rzuty mi wyszły (z 10 minimum )
Smok to smok i zawsze ma potencjał, tylko ta S5 w porywach bardzo boli. S6 budziło respect. Z S5 to się już driada czy tree-kin śmieją (3+,4+ na ranienie, więc szanse mniejsze).
Próbowałem różnych opcji i jednak mag lord to jest najbardziej sensowna - tylko 1 model do ukrycia (co ma też wadę, że większość ochrony magicznej na nim spoczywa), ale idzie wyżyć. Jak mam dwóch caddych, to niby te 4ry rany, ale muszą się wałęsać bezpańsko
Próbowałem różnych opcji i jednak mag lord to jest najbardziej sensowna - tylko 1 model do ukrycia (co ma też wadę, że większość ochrony magicznej na nim spoczywa), ale idzie wyżyć. Jak mam dwóch caddych, to niby te 4ry rany, ale muszą się wałęsać bezpańsko
Ja z przyjemnością gram smoczkiem, bo to przyjemna sprawa mieć coś dużego i latającego. A jak lord spadnie, to się nie martwię, bo sam smok wiele potencjału wtedy nie traci... Lorda uzbrajam przeważnie w SoM, regenkę i warda wyczerpywalnego.
I właśnie taki zestaw muszę sobie potestować w najbliższym czasie, bo wygląda obiecująco.Shino pisze:jak dla mnie hail na bsbka z tylu smoka a na samego irytujace siecioplotki.... poza tym okSoM , hełm, ward 3+ wyczerpywalny i Hail
taaa... a armie magiczne robia Ci z dupy jesien sredniowiecza... poza tym Annuals of nettling dziala tylko na jezdzca i mam nadzieje ze pamietacie o tym?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
No nie da się niestety złożyć uniwersalnego komba. Oczywiście, że pamiętamy o tym, iż siecioplotki działają tylko na jeźdźca, ale za to smoka trudniej uszkodzić niż naszego lorda (ech ten T3 ).
bez tego jak masz po prostu wybnor trafiacv w jezdzca z t3, bez save'a i wardem 3+ wyczerpywalnym a smoekim z t6, savem 3+ i wardem 3+ wyczerpywalnym to zaden wybor... tak przynajmniej general ci zyje...bigpasiak pisze:taaa... a armie magiczne robia Ci z dupy jesien sredniowiecza... poza tym Annuals of nettling dziala tylko na jezdzca i mam nadzieje ze pamietacie o tym?
a armie magiczne to juz inna sprawa... ale na takie 2 caddyche tez nie pomoze
pomoze pomoze... wiem cos o tym bo na 6 edycje caly czas gralem na smoku i dawalem rade co do Annuals of nettling [ :P:P ] to nasz smoczek u mnie nie mial zadania eliminowania wrogich pakerow bo to nie ma sensu... on jest od walki z unitami i nie chcemy ciachac czempionow nie?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned