moj chaos dragon wip/ KONIEC 12.06.07

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

moj chaos dragon wip/ KONIEC 12.06.07

Post autor: Meter »

troche posiedzialem i zrobilem wkoncu mojego smoczka
i tak przy tworczosci kerima wypada pewnie fatalnie ale ja nie siedze przy rzezbieniu tyle co on :wink:
praca narazie w podkladzie ale juz od dzisiaj bede siedzial nad nim z pedzelkiem
w przedmowie dodam ze projekt byl prosty:
wsadzic warriora na grzbiet ( te puszkowate zbroje najbardziej mi pasuja)
powiekszyc skrzydla
i zmienic jego image zeby nie wygladal jak powyginana jaszczorka
a oto foty:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
sorka za zla jakosc fotek ale czarny za bardzo swiatlo odbija

nie wiem jeszcze jakie kolory dac na jego skore i luski wiec prosze o propozycje :wink: dodajac ze blony beda czerwone
czekam na komentarze i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 cze 2007, o 19:41 przez Meter, łącznie zmieniany 7 razy.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Postaw go na podstawce, by bylo widac jak na stole bedzie wygladal. Narazie to on sie czolga, a nie o to chyba Ci chodzilo. A smok, jak smok... ok inaczej sklejony.

Tak z innej beczki, to srednio mi sie podoba sam model. Jestem fanem tego smoka- bohatera specjalnego. Super model imo.... szkoda tylko ze wybitnie pod czincza zrobiony. Chociaz z dobrym pomyslem na malowanie/drobne dodatki to mozna go na dowolny mark przerobic.

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

No jak na razie to ze zdjęć mało widać. Będę musiał go obejrzeć na żywca. Tak jak Nrożny pisał, daj go na podstawkę żeby było wyraźnie widać jaką ma pozycję i jak będzie wyglądał na stole. Duży "+" za siodło ze skóry oraz tego wilczka na plecach. No, w końcy to Kurganin :wink:
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

co do podstawki to jeszcze nie zrobiona :(
na zywca lepiej wyglada bo zdjecia slabej jakosci sa.
niedlugo wstawie zdjecia juz w jakichs kolorkach tomoze lepiej juz to bedzie wygladac :wink:
podstawke zrobie na dniach i rowniez pokaze

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

nawierc mu stopki, wez kawalek deseczki i zrob sztyfty. Wez deseczke i nawiec dziurki na sztyfty, bedzie sie latwiej malowalo takie bydle, a i zobaczymy jakby na stole to wszystko sie prezentowalo.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Jak chcesz zrobić rowki na dorzeźbionych częściach skrzydeł to poszukaj w domu przyrządu do wycinania skórek. Wygląda jak patyczek. Na końcu metalowa rozdwojona końcówka. W środku jest zaostrzona krawędź.
Do kupienia w każdym sklepie kosmetycznym na 1-2 zeta, a jeśli chodzi o robienie wgłębień jest nieocenione.
Ni cholery nie pamiętam jak to sie konkretnie nazywa............

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

hmm ja tu nie widze nic nadzwyczajnego smok jak smok moze lekko inaczej sklejony
jak bym byl mily powiedziec mi co w nim zmieniles ]:->
albo go pomalowac

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

jak napisalem teraz idzie do malowanie
hmm co zmienione:
warrior (wzor storm of chaos) wsadzony na smoka
skrzydla wydluzone o 2 blony
korpus od wiwerny
lewa glowa od HE dragon z dorzezbionymi luskami
przednie lapy od HE dragon

to czego nie widac zeby lepiej pomalowac:
kolo za soba bedzie mial sztandar od bulsow ale musze tam freehanda walnac
miecz bedzie od belakera ( sword of Might)
tarcza od Archaona

co pare dni bede wklejal foty z postepow mojej pracy i moze wtedy zobaczycie jak to wyszlo

pozdrawiam :wink:

Serapis
Warzywo

Post autor: Serapis »

Hmm, sam ostatnio się smoczkiem bawilem też dałem warriora ale to inny powód: brak figurek ;). Co do sameg smoka cóż z tych zdjęć aż tak wiele nie widać, Skrzydła nie wiem czy po powiększeniu nie przesadziłeś z rozmiarem i trudno ocenić jak po takiej składance ten smok będzie wyglądac:).

Co do mnie to szkoda mi było pieniążków i za 20dolarków sobie jakiegoś smoczka z zagranicy wziąłem:) , też ideałem nie jest ,skrzydła troche małe, ale za to nie wygląda jak wydłużona jaszczurka :P czyli większość smoków gw :>

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

cholera chyba pujde do okulisty jak moglem nie zauwarzyc tych wielkich skrzydel ]:->
pomaluj prosze

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

@Serapis skrzydla po takim zabiegu powiekszajacym mi sie lepiej podobaja i dodam ze figurka dzieki nim wyglada na bardziej realistyczna ( mnie sie bardzo podoba)

@Guard wedlug fllufa to Kurganie zawsze najezdzali imperium. wszystkie ludy polodnia wlasnie ich sie boja to tak naprawde prawdziwa dzikoscia i mianem chaosu sa Hungowie (nawet Kurganie sie ich boja :wink: ) i to wlasnie na taki wyglad przerabiam swoja armie.

p.s. poprawcie mnie jesli sie myle a jesli bede mial jeszcze troche czasu na malowanie to moze jutro jakies fotki wrzuce

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

No o Hungów mi chodziło.. tylko teraz czytam taką jedną książkę, w której są Kurganie i dlatego mi się pomyliło... :wink:

P.S. Nie pisz na forum tylko smoka maluj i foty wrzucaj :!: :D

Serapis
Warzywo

Post autor: Serapis »

@Meter -> chodziło mi tylko oto czy nie są za bardzo powiększone, nie widać aż tak dobrze tego po tych zdjeciach ;) Sam pomysł popieram bo do tej pory kazyd smok gw jest jakis tak... pokraczny niesmokowaty;) jak to ujalem wydluzone jaszczurka z imitacja skrzydel;P

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

a wiec pierwsze foty z moich wypocin w malowaniu

chcialbym tylko zebyscie surowo mnie nie oceniali bo wprawnym malarzem nie jestem :wink:
Obrazek

co do fioletu na skrzydle to raczej bede go poprawial i dopracowywal

Obrazek

Obrazek
to chociaz ze zdjecie troche rozmyte to chcialem nim tylko pokazac wielkosc skrzydla w kolorze do wielkosci smoka

zabieram sie do dalszej pracy i czekam na komentarze :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

ten fiolet jest za jasny jak na chaos ale nie jest taki zły
raczej popracowałbym nad czerwonym

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

mi sie fiolet bardzo podoba, czerwony faktycznie do poprawy (lekko bym poinkowal chestnutem i potem porozjasnial)

fajny lord, wogle twoj chaos jest fajnie konwertowany i solidnie malowany, jakby chociaz 50% armii chaosowych wygladalo tak jak twoja to by bylo super :) bo wiekszosc chaosow wyglada jak kupa.. ;)

pzdr

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

szczerze to czerwony na zywo wyglada lepiej i mi sie bardzo podoba

postaram sie jutro sciagnac wlasciciela aparatu zeby pomogl mi porobic dokladniejsze fotki

dzieki thurion za slowa pokrzepienia :wink:

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Ten fiolet mi jakoś nie podchodzi... ale to w końcu jest chaos :) Lord fajny tylko IMO za czysty i za mało w nim tego mhroku i spaczenia. No i te skrzydła... mówiłeś że mają być czerwone, a wyszły jakieś bardzie pomarańczowe. Choć to może być wina zdjęcia. Będę musiał obejrzeć jak do ciebie wkońcu wpadnę.
P.S.
Nie przejmuj się za bardzo moją krytyką. Znasz mnie dobrze i wiesz że się czepiać lubię :wink: Potrakruj to bardziej jako motywację :P

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Wszystko bardzo ładne, tylko czerwone błony popraw, bo są płaskie teraz :)

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

nie wiem czy to wina aparatu czy oswietlenia ale w rzeczywistosci ten czerwony przechodzi do pomaranczu i bardzo ladnie wyglada ( wedlug mnie)

moze dzisiaj jakies fotki wstawie bo moj freehand skonczylem i postaram sie zrobic lepsze zdjecie blon :wink:

ODPOWIEDZ