champion ,a wskrzeszanie ?

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

champion ,a wskrzeszanie ?

Post autor: szczurek »

Mamy 20 szkieletow z FCG .Powiedzmy ,ze champion +5 zwyklych ginie w walce .W magii wskrzeszam 5 .I wlasnie czy decydueje ,ze wskrzeszam 4 zwykłych i championa czy moze powstaja tylko zwyklasy ???
A moze nie decyduje tylko z automatu w pierwszej kolejnosci wskrzesza sie CG ??
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

To z rego co wiem jest napisane w książce TK w pierwszej kolejnosci wskrzesza się czempion

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Najpierw wstaje command group. Masz w opisie inkantacji.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

ok dzieki (booka nie mialem pod reka :oops: )
mozna zamknac :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

To jeśli mam oddział w VC 20 szkieli FCG i zostaje tylko muzyk to jeśli wskrzeszam szkiele do oddziału to powstajw sztandarowy i champion?

Pytam się dla pewności bo pewno tak nie jest

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nom... nie jest tak... w vcmozesz tylko wskrzeszac zwyklakow...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

poza tym sztandar zostaje zawsze do konca... nawet czempion schodzi wczesniej...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

wydaje mi się ze w 7 edycji tak już niema

Nindox Arf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Nindox Arf »

Ja mam jeszcze jedno pytanie, ponieważ rzadko gram z TK: czy jeśli ustrzelę z armaty 3 rydwany (bo np. strzelam z flanki) i wszyskie 3 się rozpadają a w następnej turze przeciwnik je wskrzesi za pomocą inkantacji, mi się nie uda zdispelować to dostaje punkty za te rydwany czy nie :?:

pzdr

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

w 6 tez tak nie bylo. jedyna zmiana to taka, ze jesli wczesniej zdejmiesz sztandar to nadal sa za niego punkty... w 6 jesli zostawalo ci tak, ze tylko powiedzmy 2 tyypow po sypaniu zostalo mogles zdjac sztandar i nie bylo za niego punktow juz. teraz i tak przeciwnik ma + 100 za zniszczenie oddzialu.
a mam jeszcze jedno pytanie, ponieważ rzadko gram z TK: czy jeśli ustrzelę z armaty 3 rydwany (bo np. strzelam z flanki) i wszyskie 3 się rozpadają a w następnej turze przeciwnik je wskrzesi za pomocą inkantacji, mi się nie uda zdispelować to dostaje punkty za te rydwany czy nie Question
nie wskrzesi

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Nic nie wskrzesi jeśli zabiłeś 3 z 3. Jeśli nie zdejmiesz całego oddziału to może, tylko czy punkty są za to, to nie wiem.
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Shino pisze:
w 6 tez tak nie bylo. jedyna zmiana to taka, ze jesli wczesniej zdejmiesz sztandar to nadal sa za niego punkty... w 6 jesli zostawalo ci tak, ze tylko powiedzmy 2 tyypow po sypaniu zostalo mogles zdjac sztandar i nie bylo za niego punktow juz. teraz i tak przeciwnik ma + 100 za zniszczenie oddzialu.
Myślę, że to jednak się nie zmieniło.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

jestes w bledzie Shino. poczytaj uwaznie RB. sztandar schodzi ostatni i to bez dwu zdan!
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Nindox Arf

Post autor: Nindox Arf »

a jak z 3 zestrzele 2 i później on wskrzesi 1 to mam punkty za połowę czy nie :?:

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Nie masz
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Nindox Arf pisze:a jak z 3 zestrzele 2 i później on wskrzesi 1 to mam punkty za połowę czy nie :?:
Nieee, masz pkt za to gdy na koniec gry wybiłeś mu cały ten oddział lub połowę. Mogłeś mu przez całą grę wybić po 10 razy 5 typa, a on 10 razy wskrzesić tych 5 typa i jeśli nie będzie przynajmniej połowy oddziału wybitego na koniec gry to nie masz żadnych pkt za to.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

bigpasiak pisze:jestes w bledzie Shino. poczytaj uwaznie RB. sztandar schodzi ostatni i to bez dwu zdan!
No właśnie przeczytałem strony 80-81 (dotyczące CG) i tam nic takiego nie jest napisane. Podaj cytat Pasiak ! cytat !!!!! :wink: bo coś mi sie zdaje że zmyślasz :lol:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

qwa... na pewno to czytalem a teraz znalezc nie moge :?

Abandoned

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

szukaj szukaj (może sie przyśniło :lol: ) bo ja sobie nie przypominam a czytałem RB kilka razy pobieżnie bo pobieżnie ale nie pamiętam tego

Luks

Post autor: Luks »

Ja podjąłem się zadania szukania zamiast bigpasiaka i znalazłem :!:
rulebook pisze:Chorążego nie usuwa się jako poległego,gdyż zakłada się, że jeżeli zginie chorąży, to inny wojownik podniesie sztandar i zajmie jego miejsce. Z tego powodu, gracz usuwa zawsze najpierw zwykłe modele, nawet jeśli nie są one w kontakcie z podstawką przeciwnika.
Ale w zasadach o muzyku jest tak napisane:
rulebook pisze:I podobnie jak w przypadku chorążych, modeli muzyków nie usuwa się jako poległych, usuwając w zamian zwykłe modele
I nie ma napisane kogo zdejmujesz jako pierwszego.
bigpasiak pisze:poza tym sztandar zostaje zawsze do konca... nawet czempion schodzi wczesniej...
A z czempionami jest trochę inaczej:
rulebook pisze:W odróżnieniu od chorążych i muzyków, przeciwnik może wyznaczyć na cel ataku dowódcę i zabić go - jeżeli dowódca zostaje usunięty jako poległy, nie może zostać zastąpiony innym modelem. Jeżeli straty odniesione przez jednostkę oznaczają śmierć wszystkich jej modeli, dowódcę usuwa się razem z jego towarzyszami, w końcu jest przede wszystkim szeregowym modelem.
Jak by co to mam rulebooka do 7 ed. w wydaniu polskim :wink:
Luks - swiatło

ODPOWIEDZ