Liga Lokalna DRACONIS - dyskusja
Moderator: Scimitar
Liga Lokalna DRACONIS - dyskusja
Jeśli macie jakieś pytania co do zasad, tudzież uwagi to pisać. Tu też można się zgłaszać. Wraz z armią jaką gracie.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2007, o 21:59 przez Scimitar, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie osobiscie pomysl bardzo sie podoba, zwlaszcza ze to mecz-rewanz.
Poniewaz pamietam, i zakaladam ze dalej tak jest Draconis to nie tylko sama gra, ale takze fluff i malowanie armii.
Dlatego warto dodac punkty za malowanie i znajomosc reali starego swiata. Do rozpatrzenia dla organizatora.
Ja z przyczyn niezaleznych odemnie musze sie wstyrzymac od zapisu ale.. moze ktos chce 'czelendż' na w/w zasady w blizej nie okreslonej przyszlosci (napewno jakis weekend). Z mojej strony bylby to format Only Troops.
Poniewaz pamietam, i zakaladam ze dalej tak jest Draconis to nie tylko sama gra, ale takze fluff i malowanie armii.
Dlatego warto dodac punkty za malowanie i znajomosc reali starego swiata. Do rozpatrzenia dla organizatora.
Ja z przyczyn niezaleznych odemnie musze sie wstyrzymac od zapisu ale.. moze ktos chce 'czelendż' na w/w zasady w blizej nie okreslonej przyszlosci (napewno jakis weekend). Z mojej strony bylby to format Only Troops.
Myślę, że jeśli ocenianie malowania czy też punkty za malowanie, to dopiero w jakiejś przyszłości, choć można coś dodać.Szajbus pisze:Mnie osobiscie pomysl bardzo sie podoba, zwlaszcza ze to mecz-rewanz.
Co sądzicie o czymś takim:
- malowanie na 10 punktów (oceniane jakoś pod koniec ligi)
- ocena wiedzy na 10 punktów (w tym kilka pytań ogólnych z zasad i fluffu oraz kilka specyficznych z fluffu danej armii, którą ktoś gra)
---
Ja mogę z tobą zagrać - jeśli nie ustawimy się w klubie to wtedy może być domowe granie.
---
Temat na rozpiski zakładam.
- Bladeweaver
- Mudżahedin
Pomysł w pyte Wink
Podoba mi się jednak od razu muszę zauważyć iż do Wejherowa poza turniejami raczej dojerzdżać nie będę bo mam zwyczajnie za daleko a co za tym idzie podróż trwa za długo...
Więc nie wiem jak byłoby z moim udziałem w tej lidze...
Podoba mi się jednak od razu muszę zauważyć iż do Wejherowa poza turniejami raczej dojerzdżać nie będę bo mam zwyczajnie za daleko a co za tym idzie podróż trwa za długo...
W razie czego można się umówić w Gdańsku - u Tomka chyba jest miejsce prawda ?? A raz na miesiąc przy jakiejś okazji możecie ekipą wpaść to zagracie z osobami, które nie będą miały czasu i chęci do Gdańska się wybrać.Bladeweaver pisze:Pomysł w pyte Wink
Zresztą - to projekt na cały rok, więc po co się stresować na starcie. Myślę, że w ciągu roku uda wam się do Wejherowa parę razy wybrać.
A odnośnie limitu w ONLY TROOPS - Treeman i Steam Tank to wystarczające powody do ich wprowadzenia. Nie wspomnę o gigantach i innym podobnym kwiatkom. Naprawdę jest tyle możliwości, do tego DoW i RoR, więc nie widzę jakiś kłopotów ze złożeniem interesujących armii bez herosów.
Tak sobie mysle , ze mozna by zrobic wpisowe na ten turniej i wtedy zorganizowac jakies fajne nagrody za pierwsze miejsca . To by moglo zachecic wiecej ludzi, jak myslicie ? A osobno w ramach tego samego turnieju zrobic klasyfikacje draconis gdzie byli by nasi klubowi gracze.
Na nagrody w ciągu roku coś tam się uzbiera, tak więc nie ma co się stresować.Xet pisze:Tak sobie mysle , ze mozna by zrobic wpisowe na ten turniej i wtedy zorganizowac jakies fajne nagrody za pierwsze miejsca . To by moglo zachecic wiecej ludzi, jak myslicie ? A osobno w ramach tego samego turnieju zrobic klasyfikacje draconis gdzie byli by nasi klubowi gracze.
Spoko, zapraszamy - limitu miejsc nie ma.Szypul pisze:ja się zgłaszam jeśli są wolne miejsca jeszcze. Pozatym mam w sumie spoko miejsce do pogrania u siebie. stół 4'x5' i dość sporo terenów jak na te mniejsze formaty jak znalazł, a mozna sobie spokojnie zalec/zaledz z piwkiem
Również możesz do nas wpaść pograć w jakąś środę. A gdzie masz chatę tak przy okazji ??
Witam
Sorka, za odkopanie tematu, ale takie dwie małe sprawy NIdawno przeprowadziłem się do Wejherowa i przez zupełny przypadek zauważyłem Wasz klub Wszak w Battla kiedyś tam chwilkę grałem, teraz już niet, ale skoro jesteście to chiba zpowrotem się skuszę Widziałem, że dzisiaj mieliście spotkanie, ale to dopiero przed chwilą obczaiłem, więc wpaść ni wpadłem Nu i chciałbym spowrotem wkręcić sie w battla, a moja wiedza na temat tego bitewniaka wymaga ni małej renowacji Jak co, zupełnie zilony w temacie figsów ni jezdem Tylko ni przeklinajcie i ni bluzgajcie mnie od razu, wszak grywam w LotRa
I taki question, bo ciężko mi uwierzyć Wszyscy(tzn. Ci co mają wpisane w profilu ) jesteście z Wejherowa?
PoZdRo!
Off
Sorka, za odkopanie tematu, ale takie dwie małe sprawy NIdawno przeprowadziłem się do Wejherowa i przez zupełny przypadek zauważyłem Wasz klub Wszak w Battla kiedyś tam chwilkę grałem, teraz już niet, ale skoro jesteście to chiba zpowrotem się skuszę Widziałem, że dzisiaj mieliście spotkanie, ale to dopiero przed chwilą obczaiłem, więc wpaść ni wpadłem Nu i chciałbym spowrotem wkręcić sie w battla, a moja wiedza na temat tego bitewniaka wymaga ni małej renowacji Jak co, zupełnie zilony w temacie figsów ni jezdem Tylko ni przeklinajcie i ni bluzgajcie mnie od razu, wszak grywam w LotRa
I taki question, bo ciężko mi uwierzyć Wszyscy(tzn. Ci co mają wpisane w profilu ) jesteście z Wejherowa?
PoZdRo!
Off