Re: Andruta malarskie wariacje- 5.10 - Grey Seer
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Andruta malarskie wariacje- 5.10 - Grey Seer
Witam, jako że nie znany w środowisku jestem zupełnie, kilkoma słowy o sobie. Andrut jestem, stały bywalec krakowskiego "Imperium", gracz battlowy od niespełna roku, eks-lotrowiec, malarz od dobrych kilku lat. Postanowiłem założyć temat z racji na to, że bez konstruktywnej krytyki wiele się nie zdziała, ani do przodu nic w skillu nie ruszy.
Na pierwszy rzut dam ostatnich kilka moich modeli, projekty zazwyczaj albo większe, albo malutkie z racji na to iż studia pochłaniały większość mojego czasu.
Na pierwszy ogień krytyki: skaveńska Abomka w 3 ujęciach, malowana w ramach odprężenia w przerwie między zakuwaniem do egzaminów:
Oraz Latarka, malowana już z miesiąc temu, jeszcze przed sesją:
Na pierwszy rzut dam ostatnich kilka moich modeli, projekty zazwyczaj albo większe, albo malutkie z racji na to iż studia pochłaniały większość mojego czasu.
Na pierwszy ogień krytyki: skaveńska Abomka w 3 ujęciach, malowana w ramach odprężenia w przerwie między zakuwaniem do egzaminów:
Oraz Latarka, malowana już z miesiąc temu, jeszcze przed sesją:
Ostatnio zmieniony 5 paź 2015, o 20:08 przez Andrut, łącznie zmieniany 27 razy.
Skaven: W/D/L 2/0/1
Abomka spoko. Na latarce może jakieś OSL-e by się przydały. Z resztą jak malujesz spaczeń, to albo żółty odcień, albo taki mdławy seledynek. No i więcej patyny by się przydało na latarce, mam tu na myśli zwłaszcza tą błyskawicę z przodu i tę dzwonowatą część na początku lufy. Do tego możesz wycieniować patynę, bo wydaje mi się zbyt jasna i płaska. W niektórych miejscach przydała by się dodatkowa rdza, którą możesz lekko popackać pomarańczowym.
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
bardzo ładne malowanie, tylko ta rdza... pojawia się w miejscach w ktorych jej nie powinno być np.
obręcze kół to najbardzier otarte miejsca
Rdza fajnie wygląda jak użyjesz pigmentu.
obręcze kół to najbardzier otarte miejsca
Rdza fajnie wygląda jak użyjesz pigmentu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Andrut! Dominik z tej strony
Fajnie, że abomke skończyłeś Ogółem wygląda, jak ma wyglądać abomka: jak kupa mięsa. Do tego wyszło to Ci realistycznie za co brawa
O latarce juz Ci mówiłem (albo i nie ) Jak będzie Ci sie chciało to Klafuti dobrze mówi z tym OSLem, fajnie by wyglądał. Ogółem wielkie brawa za szczury, zwłaszcza, że na taki poziom masz ciągnąć całą armie
Pozdrawiam
Fajnie, że abomke skończyłeś Ogółem wygląda, jak ma wyglądać abomka: jak kupa mięsa. Do tego wyszło to Ci realistycznie za co brawa
O latarce juz Ci mówiłem (albo i nie ) Jak będzie Ci sie chciało to Klafuti dobrze mówi z tym OSLem, fajnie by wyglądał. Ogółem wielkie brawa za szczury, zwłaszcza, że na taki poziom masz ciągnąć całą armie
Pozdrawiam
@ Klafuti: O OSL'u myślałem, ale przyczyna że go nie ma jest prosta- jeszcze nic na większą skalę tego typu nie malowałem. Nie umiem tego robić, a nie chcę modeli sobie spaprać. Jeśli chodzi o barwy warpstone'a lubię je ciemne, szalenie mi się takie coś podoba. Jeśli coś rozjaśnię, to ewentualnie ten duży kamień (baterię?:P), żeby sprawić coby latara wyglądała jakby zbierała energię z niego na kolejny strzał. W Doomwheelu jednym mam taki efekt i wygląda to w miarę. Co do patyny- jakiś pomysł jak można wycieniować washa?:P Chyba tylko thraka greenem mógłbym to przeciągnąć.
@ Momo: Rdza pigmentowa i owszem, fajna sprawa, muszę sobie kiedyś coś takiego sprawić, bo widziałem na modelach czołgów i wygląda miodnie. Co do miejsc występowania, z tej perspektywy może to wyglądać że przy ośkach i miejscach narażonych na tarcie jest jej dużo, ale w miejscu spojenia takowych elementów jej nie ma, zwróciłem na to uwagę chyba:P Ale jeszcze się dokładnie przyjrzę.
@ Damik: Wpadnij do Imperium koło wtorku (będę zamulał tam nad batalionem już , bo Dzwonka jeszcze nie mam a resztę dużych rzeczy już skończyłem ) to możesz obejrzeć co nieco, sam chętnie się przyjrzę Twojemu Kornikowi, zapowiadał się bardzo ciekawie.
Dzięki ogólnie za przydatne rady
@ Momo: Rdza pigmentowa i owszem, fajna sprawa, muszę sobie kiedyś coś takiego sprawić, bo widziałem na modelach czołgów i wygląda miodnie. Co do miejsc występowania, z tej perspektywy może to wyglądać że przy ośkach i miejscach narażonych na tarcie jest jej dużo, ale w miejscu spojenia takowych elementów jej nie ma, zwróciłem na to uwagę chyba:P Ale jeszcze się dokładnie przyjrzę.
@ Damik: Wpadnij do Imperium koło wtorku (będę zamulał tam nad batalionem już , bo Dzwonka jeszcze nie mam a resztę dużych rzeczy już skończyłem ) to możesz obejrzeć co nieco, sam chętnie się przyjrzę Twojemu Kornikowi, zapowiadał się bardzo ciekawie.
Dzięki ogólnie za przydatne rady
Własnie bezpośrednio w miejscu otarć jej nie ma, jeśli rdza jest, jest gdzieś na "peryferiach" tych "ruchomych" elementów. Może na zdjęciu widać że wszelakie ośki, śruby etc są zardzewiałe, ale w rzeczywistości tak nie do końca, jest. Ale skoro tak uważacie, przyjrzę się dokładnie i zwrócę na to uwagę.
całkiem fajne:) ja bym tylko okrawędziował drewno i dodał miejscowo jakieś dziwne washe abomce- fioletowy, czerwony, zielony..;]
a spaczeń jak lubisz ciemny to może robić go od czarnego i tylko delikatnie rozjaśniać zielonym? może być ciekawy efekt;]
a spaczeń jak lubisz ciemny to może robić go od czarnego i tylko delikatnie rozjaśniać zielonym? może być ciekawy efekt;]
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
-
- Oszukista
Bardzo fajny spaczeń. Podoba mi się chyba bardziej niż wersja GW. Jest taki... obleśnie mokry:)
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek
http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich
http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich
Dawno nic ode mnie nie było, ale nie spałem cały czas. Tym razem stuff na konkurs do krakowskiego "Imperium".
Clanraty:
Ikit Claw:
Zdjęcia: fotografiagorski.com
Podoba się?:P
Clanraty:
Ikit Claw:
Zdjęcia: fotografiagorski.com
Podoba się?:P
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Solidna i schludna robota. Bez fajerwerków ale zdecydowanie nie ma się do czego przyczepić
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Clanraty i Ikit wydają się pomalowane nawet OK. Jak długo malowałeś te figurki?
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
Ikita dość długo i na dużej przestrzeni czasu- nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć. A clanraty, to cała robota, podstawkowanie etc to wieczorkiem po 2-3h w ciągu tygodnia.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bardzo fajne prace. Jedynie cały czas spaczeniowe elementy niezbyt mi się podobają, ale reszta bardzo fajna. dawaj następne rzeczy...
Niedługo kolejne zabawki dojdą. Na warsztacie jest dzwonek oraz druga latarka. I kolejne 40 szczurów, z plagusami czekam aż będę miał 60, wtedy zabiorę się za konwercenie i malowanie, bo mam na nich niecny plan
Tym razem dużo spamu, bo dorwałem kumpla fotografa i była szansa pofocić ostatnie prace.
Na pierwszy rzut zlecenie do Warmachiny, jakieś Khadorskie warioty z dwurakami i jakaś tam lasencja. Prace nie są wysokich lotów, miał być tabletop bez fajerwerków więc tak jest.
I moje zabawki, na dzień dobry dzwonek:
Z Oddziałem:
Osobno:
Szczur:
I na koniec lepsze foty abominacji, która mnie wyszła badziewnie, a tutaj jest bardzo przyzwoita fota:
Na pierwszy rzut zlecenie do Warmachiny, jakieś Khadorskie warioty z dwurakami i jakaś tam lasencja. Prace nie są wysokich lotów, miał być tabletop bez fajerwerków więc tak jest.
I moje zabawki, na dzień dobry dzwonek:
Z Oddziałem:
Osobno:
Szczur:
I na koniec lepsze foty abominacji, która mnie wyszła badziewnie, a tutaj jest bardzo przyzwoita fota: