WoCh ETC 2400
WoCh ETC 2400
czarnoksiężnik tzeentcha (4lvl) @ 395 pkt
papet 35 pkt
amulet of preservation 45 pkt
ench. shild 5 pkt
dysk 20 pkt
bsb khorna @ 205 pkt
tarcza 5 pkt
biting blade 10 pkt
pancerz morrsieba 35 pkt (ward na 4+ przeciwko niemagicznym atakom)
łaska 5 pkt
wybrańcy czincza x 16 @ 434
halabardy 16 pkt
FCG 50 pkt
terrifying mak of eee 25 pkt
proporzec wściekłości 35 pkt
warriorzy khorna x 25 @ 448 pkt
halabardy 25 pkt
muzyk i chorązy 18 pkt
2x konni grasanci x 5 @ 75 pkt
cepy 5 pkt
grasanci khotna x 39 @ 229 pkt
broń wielka 39 pkt
muzyk 4 pkt
psy @ 30 pkt
2 x ołtarze czincza @ 150 pkt
helka @ 205 pkt
Ja osobiście jestem za chosenami. Może i trzeba wydać na nich to 450 punktów + 1/2 ołtarze ale jak już dojdą do walki to zabijają prawie wszystkich. Sami warriorzy mogą sobie nie poradzić z niekturymi oddziałami (nie będę ich wymieniał bo sporo tego). Choseni szybko załatwiają jeden oddział i mogą lecieć na pomoc warriorom. Jak dla mnie same plusy. Jak się da therrifying mask of eee do tego bsb z łaską i w około 1/2 maksymalnie 3 turze mam boską wielkość . Co do konnicy to grałem na niej na początku 8 ed. i jakoś sie nie sprawdzili ;/ np w walce z klocem swordów nawet nie zdążyli zaatakować i już zginali. Dlatego przeżuciłem się na czuzenów. Bardzo prosze o uwagi porady itd.
papet 35 pkt
ench. shild 5 pkt
dysk 20 pkt
bsb khorna @ 205 pkt
tarcza 5 pkt
biting blade 10 pkt
łaska 5 pkt
halabardy 16 pkt
FCG 50 pkt
halabardy 25 pkt
muzyk i chorązy 18 pkt
cepy 5 pkt
broń wielka 39 pkt
muzyk 4 pkt
psy @ 30 pkt
helka @ 205 pkt
Ja osobiście jestem za chosenami. Może i trzeba wydać na nich to 450 punktów + 1/2 ołtarze ale jak już dojdą do walki to zabijają prawie wszystkich. Sami warriorzy mogą sobie nie poradzić z niekturymi oddziałami (nie będę ich wymieniał bo sporo tego). Choseni szybko załatwiają jeden oddział i mogą lecieć na pomoc warriorom. Jak dla mnie same plusy. Jak się da therrifying mask of eee do tego bsb z łaską i w około 1/2 maksymalnie 3 turze mam boską wielkość . Co do konnicy to grałem na niej na początku 8 ed. i jakoś sie nie sprawdzili ;/ np w walce z klocem swordów nawet nie zdążyli zaatakować i już zginali. Dlatego przeżuciłem się na czuzenów. Bardzo prosze o uwagi porady itd.
Kup sobie słownik ortograficzny to najlepsza rada...Rossi pisze:czarnoksiężnik tzeentcha (4lvl) @ 395 pkt
papet 35 pkt
ench. shild 5 pkt
dysk 20 pkt
bsb khorna @ 205 pkt
tarcza 5 pkt
biting blade 10 pkt
łaska 5 pkt
halabardy 16 pkt
FCG 50 pkt
halabardy 25 pkt
muzyk i chorązy 18 pkt
cepy 5 pkt
broń wielka 39 pkt
muzyk 4 pkt
psy @ 30 pkt
helka @ 205 pkt
- gerald_tarrant
- Masakrator
rozpa to zwykły standard na chosenach, nie ma czego komentować
Ale dzisiaj dla odmiany zagram z konnicą zamiast Helki- w oststnich 2 bitwach miałem niewypał w 1 turze;/ (w 1 sie wysadziła a w 2 już więcej nie mogła strzelać) jeśli znowu sie na nich zawiode to pewnie dam szanse trolom
Szczur22- dobra rada spróbuje
Szczur22- dobra rada spróbuje
losuje się, ale losujesz tyle tur/razy aż w końcu tego warda dostaniesz. Jak Ci się poszczęści będziesz miał go szybko, jak nie to chołzeni pewnie już nie dożyją końca bitwyFumijako pisze:ahh Ale przy shrine i tak się losuje chyba bonus, zamiast wybierać?
Czy można dać dowolny?
Nie wiem czy nie lepiej byłoby Ci zamiast dawać marki khorna to dać tzeencha.
Khorne daje Ci frenzy jak dobrze pamiętam ? Jeśli tak to musisz uważać żeby przeciwnik nie wywiódł Ci ich gdzieś w pole jakimś słabym poświęconym na straty oddziałem, natomiast z tzeenchem masz warda i nie musisz się obawiać nieoczekiwanych podróży Twoich jednostek
proponowałbym coś takiego
Sorcerer Lord @ 375.0 Pts
No Mark; General; Lore of Heaven; Magic
Level 4; Chaos Armour
Crown of Command
Infernal Puppet
Conjoined Homunculus
Charmed Shield
Relic Sword
Exalted Hero of Tzeentch @ 195.0 Pts
Mark of Tzeentch; Chaos Armour; Shield;
Battle Standard
Dragonhelm
Favour of the Gods
Biting Blade
Dawnstone
24 Chaos Warriors of Tzeentch @ 449.0 Pts
Mark of Tzeentch; Option Qualifier; Chaos Armour; Shield; FCG
Standard of Discipline
24 Chaos Warriors of Tzeentch @ 442.0 Pts
Mark of Tzeentch; Option Qualifier; Halberd; Chaos Armour; Standard;
Musician
Rapturous Standard
17 Chosen of Tzeentch @ 433.0 Pts
Musician
Banner of Swiftness
The Terryfying Mask of Eee!
Hellcannon @ 205.0 Pts
Chaos Warshrine of Tzeentch @ 150.0 Pts
Mark of Tzeentch
Mark of Tzeentch
Models in Army: 68
Total Army Cost: 2399.0
Khorne daje Ci frenzy jak dobrze pamiętam ? Jeśli tak to musisz uważać żeby przeciwnik nie wywiódł Ci ich gdzieś w pole jakimś słabym poświęconym na straty oddziałem, natomiast z tzeenchem masz warda i nie musisz się obawiać nieoczekiwanych podróży Twoich jednostek
proponowałbym coś takiego
Level 4; Chaos Armour
Crown of Command
Infernal Puppet
Conjoined Homunculus
Charmed Shield
Relic Sword
Battle Standard
Dragonhelm
Favour of the Gods
Biting Blade
Dawnstone
Standard of Discipline
Musician
Rapturous Standard
Musician
Banner of Swiftness
Hellcannon @ 205.0 Pts
Mark of Tzeentch
Mark of Tzeentch
Az nie chce mi sie wierzyc, ze ktos zlozyl identyczna rozpiske taka jaka grywam od jakiegos miesiaca! Doslownie wszystko jest takie same - jak do tego doszedles?Malagor pisze:proponowałbym coś takiego
Level 4; Chaos Armour
Crown of Command
Infernal Puppet
Conjoined Homunculus
Charmed Shield
Relic Sword
Battle Standard
Dragonhelm
Favour of the Gods
Biting Blade
Dawnstone
Standard of Discipline
Musician
Rapturous Standard
Musician
Banner of Swiftness
Hellcannon @ 205.0 Pts
Mark of Tzeentch
Mark of Tzeentch
Siemek- chciałem dać lorda ale nie zmieszczę się w 25% na lordów musiał bym rozmienić maga na 2 małych czego bym z kolei nie chciał.
Co do bsbka to racja czincz o wiele lepszy do tego zdejme mu morsieba i dam +2 ataki.
warriorów też zmienie na czincza z tarczami zamiast halabard oczywiście i dorzuce dowódce.
Malagor- racja zdążyłem sie już przekonać na własnej skórze że bieganie khornitów po całym stole za jakąś lekką jazdą jest dość denerwujące dlatego zabieram chosenom proporzec wściekłości i dorzucam jednego + banner of swiftness. A co do maga to wole lora czincza; dobrze mi sie nią gra- w ciągu 3 bitew pod rząd wciągnąłem 5 oddziałów gatewayem
Tylko maruderów zostawiam khorna bo jednak 2 ataki z siłą 5 to jest coś.
Co do bsbka to racja czincz o wiele lepszy do tego zdejme mu morsieba i dam +2 ataki.
warriorów też zmienie na czincza z tarczami zamiast halabard oczywiście i dorzuce dowódce.
Malagor- racja zdążyłem sie już przekonać na własnej skórze że bieganie khornitów po całym stole za jakąś lekką jazdą jest dość denerwujące dlatego zabieram chosenom proporzec wściekłości i dorzucam jednego + banner of swiftness. A co do maga to wole lora czincza; dobrze mi sie nią gra- w ciągu 3 bitew pod rząd wciągnąłem 5 oddziałów gatewayem
Tylko maruderów zostawiam khorna bo jednak 2 ataki z siłą 5 to jest coś.
No nie wiem czy czy ta fascynacja warriorami tęczy jest właściwa,tym bardziej jak chcesz zdjąć frenzy z chosenów.Z tym bieganiem po całym stole to gruba przesada,przecież tylko overrun tak naprawdę Cię boli,od szarży z ld 8 z przeżutem się opanujesz,a jak wejdzie 12 bless to mogą Ci kanapki zakładać
pozdr
pozdr
Ja tam gram całym khornem... i tak naprawdę jeszcze mi się nei zdarzyło żeby overrun mi jakoś strasznie pokrzyżował szyki.... więc strzach przed tym jest mocno przereklamowany....
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.